Вирощування у неопалюваній теплиці ранніх томатів, перців та огірків. Київська обл.

А я ще ношу розсаду з хати в теплицю і назад. Вчора -1, аж іній на траві, потім вийшло сонце і так земля паруваля, ніби кастрюля з кипятком. Сьогодні +0, вдень хмарно і +15. З 9 до 17.30 все лювило сонечко. Тільки баклажани були в хаті. Помідори Загадка чуть витягнулися, ніби і світло їм вистачало, інші нормальні, а ці підросли.
Огірки тільки посходили, попробувала посіяти трошки пізніше і посадити в пакети над землею в теплиці.
Планів багато, що вийде - побачимо.

2 лайка

А у мене баклажани не сходять, другий раз пересіяла. Думала, може насіння старе, купила нове, і все одно не сходять. Хоч і стоять у теплому місці.

1 лайк

Я перший раз вирощую баклажани, вчусь. Вже пересадила в стакани. Куповане насіння замочувала у настої цибулиння і трішечки меду. Зійшли швидко, лоточок стояв на газовому котлі, але там т-ра води вище 40 градусів не піднімається, весь сезон на мінімумі.

1 лайк

В мене насіння оброблене було, типу драже, то не замочувала, а одразу садила. Ну може ще зійде. Чекаю.

Ой, оте драже, у мене , у тому році, салат не зійшов ( теж драже). Але залишилося насіння. І коли я його розбила - насіння там не було. Хоча компанія солідна. Але скрізь тебе хочуть " надути".

3 лайка

Оце точно. В тому році в мене не зійшов жоден томат з драже. Та я навіть не знала, що воно таке, знала, що оброблене. Наче голандське насіння, баклажан Антрацит, здається.
Перший раз садила звичайне насіння двох видів і також немає сходів, ну то вже більше місяця тому.

2 лайка

Сьогоднішня ніч мене змусила понервувати, обіцяв синопиик +1.
Увечері дивлюсь, небо чисте, луна величезна, зірочки яскраві… включила тепловентилятор наполовину потужності, як зазвичай. Він дає в такому режимі додатково градусів 8 тепла. Спокійно сплю собі. А о другій ночі прокинулась, піду думаю гляну.
І добре що пішла, на вулиці -5 , у теплиці +2
Добавила потужності ще, через 10 хвилин вже було +5.
Тепер знатиму, що коли приморозки, треба включати його наповну.
Жере начебто багатенько електрики.

Ну що ж, захотіла ранніх овочів, мушу довести справу до результату, все записую, пізніше підсумки зроблю.

А огірочки мої вже такі
Сіяла у півлітрові стакани та у відерця на 7 літрів з дірочками. Відерця без дна, обмотані скотчем.

Ті, що у стаканчиках вже завтра буду висаджувати у відра без дна, в теплиці де тепловентилятор.
А ті, що у відерцях, можуть у хаті ще рости, розмір грунту достатній, посаджу їх у теплу грядку пізніше разом з відрами, попередньо знявши скотч.

Перчики для теплиці.
Ростуть у півторалітрових горщиках.

8 лайков

У нас також -4 сьогодні було, а у Вінницькій області вже абрикоси цвітуть)

1 лайк

У нас ранком -1 було. І зараз холодненько, а вдень було +15.

1 лайк

Терміново потрібна більша теплиця! Ну прямо тісно мені! Або вже щоб літо і все висадити на город. ВІд високої температури все просто росте щодня. Ранні помідори в півлітрових стаканах ( по одному) вже цвісти збираються. Цвітна капуста вже на городі під спандексом. Розсада цибулі переїхала жити на вулицю, жарко її в теплиці. Да, про цибулю. Той сорт, що я найбільше хотіла, дав із 300 насіннинок тільки ОДИН росточок. Сіяла декілька раз, в різну землю - ні! І ексібішен бідненький, і добривом поливала, і розчином курника. Всім добре, а він сердиться - то був один, а тепер ще накупила. Мабуть і у рослин є образи на господарів. :grinning:

5 лайков

Звітую по раннім огіркам.

Учора зірвали перші сім огірочків, у двох теплицях вирощувались однаковою розсадою але трішки в різних умовах.

Сіяла їх 6 березня у відерця 7літрові з дирочками для офісного паперу.
Сорт Арктика.

В одній теплиці без обігріву, ростуть у теплій грядці, у іншій теплиці де страховочна електродуйка, ростуть у відрах.

Вирощувати у теплій грядці огірки мені сподобалось. Комфортно корінцям рослин, а також додаткове тепло для самої теплиці.

Сама тепла грядка є гарним джерелом тепла. Наприклад у теплиці, де в холодні ночі включала тепловентилятор і в теплиці з теплою грядкою різниці в температурі під ранок майже не було.

10 лайков

Томати вже позавʼязували перші та другі китиці.

10 лайков

Пасинки, краще ламати, менше хвороб і не тягнуть живлення так. Якщо сильно заростають пасинками плоди дрібнішають

5 лайков

Огірки на розсаду сіяла 19.03. До неділі, 12.05 точно зірвемо перші огірочки, вже такі як пальці. А от помідрки в теплиці ще тільки розміром з копійочку. Завтра пропасинкую. Якось прогавила. Ті, що на вулицю висадила - все по науці, попасинковані і листочки до землі щоб не дістали.
От тільки погода нас не балує. Сьогодні 10 хвилин дощу і все. А гриміло! А блискало! Хмари чорні у завиточках ганяло!

5 лайков

Ну от і дочекалась першого помідорчика

Минулого року сіяла в кінці лютого, перші томати зірвала на початку липня.
Цього року сіяла в кінці січня, на початку червня почали перші стигнути.

Перець сіяла 12.02. Пікіровала у півлітрові горщики, потім перевалка у 2літрові , деякі перці одразу пікірувала у 1,5 літрові горщики, потім висадка у теплицю у горщики без дна в кінці березня-на початку квітня.

Висновок з цього сезону - все сподобалось, погода сприяла, була рання та тепла весна, тому обігрівач вентилятор використовувала тільки за потребою.

На обігрів теплиці за весь період витратила приблизно 750-800 кіловат, це по старому тарифу ±2 тисячі гривень.
Тепер порахую скільки зберу врожаю з цих рано посіяних кущів томатів та перцю.
Думаю трішки буде вигідно.

Наступного року вже не буду так гратися, бо з електрикою по такій ціні, яка стала з першого червня, буде дуже дорого підтримувати хоч невеличкий + у теплиці.

А от варіант з теплою грядкою у теплиці повторю обовʼязково, можливо і у обидвох теплицях.

5 лайков

Ще пару днів і буде перший салат із домашніх помідорчиків та перчикіа.
Перчик на фото це сорт Онтара, дуже ранній, вже солоденький та смачний, у біологічній стиглості буде червоним.

8 лайков

У нас перець Леся на городі вже гарно в"яжеться. Висаджувала із стаканів по 350 грам. Тепер дітям сказала - всі стакани із сметани везти додому!

5 лайков