Вибір форми навчання під час війни. Від кого залежить?

Коли почалася війна - всі перейшли на дистанційне і так і закінчили навчальний рік. Перед першим вересня всі думали-гадали - як продовжувати навчання? У віддалених регіонах, як наш, більшість батьків хотіла очну форму навчання, або хоча б змішану (раз на тиждень навчання очно). Нам дали змішану, пару тижнів, потім зробили так, що півшколи очно один тиждень, друга половина - другий тиждень. Потім взагалі всю школу перевели на виключно очне навчання (“хто не згоден - шукайте іншу школу”). І тут настало 10 жовтня, і всі наступні жовтня. Після чого понад 80% батьків хочуть дистанційну. А начальство вперлося - очно. Навіть якщо прийде 1-2 учня з класу (і так і є) - очно. До того ж опалювальний сезон в школі ще не почався. В класах дубак. Я не розумію цю систему. Торік восени батьки готові були підписати що завгодно, аби очно навчатись - так ні. А зараз навпаки. І теж ні. Причому це вже на місцевому рівні. Поки більшість дітей не ходить в школу, посилаючись на холод в класах. А далі?

1 лайк

Ні, ну от що робити?
У неділю батьки в вайбері почали виражати невдоволення тим, що холодно. На понеділок оголосили дистанційну і “вирішуємо проблеми з опаленням”. В понеділок у вечері сказали - завтра очно і натякнули, що без опалення. Притому що у нас опалення на дровах, і дрова є.
Сьогодні діти прийшли в класи - +11 градусів.
По-моєму легше покарати за знущання над тваринами, ніж над дітьми та вчителями…

2 лайка

Може спробувати надати розголосу? Викласти від декількох батьків пости у фейсбук, з фото термометрів. Тегнути, або надати копію на сторінку керівництва області, написати, що будете надавати розголос у пресі та на телебачення.
Рашисти не доморозять, так свої…

2 лайка

Мої діти цей тиждень на канікулах. Ходимов в 3, 5 і 11.
Учора були онлайн батьківські збори 11 класу. Зі слів вчительки є наказ щоб діти йшли в школу. У мене таке враження там у відлілі освіти війни немає. І не вбивають мирне населення.
Мене убиває те, що при ковіді ми сиділи дома, а при війні де реально може бути жахіття діти мають і ти в школу, де немає бомбосховища.
Я написала заяву, що мої діти будуть навчатись дистанційно. Донька сьогодні віднесе до школи. Далі буде видно.

3 лайка

Нам на такі заяви кажуть - шукайте іншу школу.
От сьогодні після третього уроку тривога. І світла немає. І інтернету немає (у кого Київстар). І сидять у підвалі без опалення.

Мы искали школу в Черкассах в конце августа, многие школы знали, что пойдут на дистанционку, некоторые умалчивали это от родителей, и паралельно уже учащимся давали право выбора:писать заявления на очную или не очную форму, но многих просили писать за дистанционное обучение

Ну, в августе у нас тоже была полная демократия. Дети как хотели в сентябре - так и учились. По всем трём формам одновременно в одном и том же классе. А потом всё - всем очно. У нас были заочники, которые за рубежом, но продолжали учиться онлайн в своем классе. Им всем сказали “досвидания”.
А почему агитировали за онлайн - учителям так проще. Они уже втянулись. К тому же - тревогу нужно сидеть в подвале с учениками, а потом догонять в онлайне упущенные уроки. Но их мнение ни на что не влияет. Уровень демократии - “молчаливое возмущение”.

1 лайк

И ещё. В августе нас заставили написать заявления на смешанную или очную форму обучения (иначе - заочно). Там был такой абзац, что в случае форс-мажора, связанного с военными действиями, претензий к школе не имею. Как отозвать это заявление?

2 лайка

Мы учимся он-лайн и очень я довольна. Не представляю, как бы отпустила ребёнка в школу. Да и живем сейчас за 120 км от своей школы. Харьковская обл.
А вообще, думаю нужно идти вам в школу и решать вопрос с директором. Родители несут полную ответственность за жизнь и здоровье своих детей!
Если большинство родителей поддержит, будут вынуждены прислушиваться. В конце концов не «совок» уже.
В крайнем случае возможно домашнее обучение. Мы в первом классе часть учебного года так учились. Кто-то из родителей пишет заявление. Занимались дома сами. В конце четверти нужно написать контрольные.

1 лайк

У нас в 11 класі тільки 2 хочуть ходити в школу, у 3 класі половина дає згоду вчитись в школі, але там такі непутьові сімї, що їм краще дитину відпутити щоб дома не мішіла пить і гулять за дитячі гроші.
5 клас майже всі за дистанційку.
Вчителі наполягають на заяви від кожного.
Я настроєна, що будем вчитись дома як зможемо. Але в школу дітей пускати не буду.

2 лайка

У нашем училище тоже такое подписывали. Я как всегда возмущалась, но это игра в одни ворота.

1 лайк

Согласна на все 100%.

Только очень много зависит от человечности того самого директора.
Как рассказал директор нашего училища, всё зависит от родителей, ему приходят письма, указы, приказы и т.д. он доносит до ведома родителей, а родители принимают решения. Сам директор только может подсказать как правильно написать бумажку с него эти бумажки потом и требуют.
Закон на стороне бумажки :upside_down_face:

И к теме: в училище учатся одни мальчики, так у нас в группе осталось 5 из 30 человек которые посещают уроки. Основная масса конечно заграницей и возвращаться не собирается.

1 лайк

Так от, знати б, яку паперу написать, щоб до батьків потім діла не мали всякі соціальні педагоги. Нехай собі діти вдома сидять, якщо опалювати ніхто не збирається. Це простіше, ніж боротися з очкою, яку навязують згори.
Одне що - матеріал доведеться абсолютно самостійно опрацьовувати.

1 лайк

А тим часом:
“Порт чи вокзал, школа чи лікарня, житловий будинок чи станція техобслуговування машин, завод чи пекарня, елеватор із пшеницею чи електростанція… Росія знищує все це. Ракетами та іранськими ударними дронами зруйновано понад третину самої лише енергетичної галузі… І це напередодні зими!” - сказав Володимир Зеленський під час Міжнародної експертної конференції з питань відновлення, відбудови та модернізації України.

Домашня (або сімейна) форма навчання означає, що весь освітній процес для дитини організовують батьки. Проте учень все одно повинен бути на обліку в якійсь із шкіл, щоб його прогрес відстежували педагоги.

Із вересня 2019 року батьки можуть обирати спосіб та форму навчання дитини, орієнтуючись на її потреби та хист. Сьогодні на законодавчому рівні в Україні існує чотири такі форми: дистанційне, екстернатне, педагогічний патронаж і домашнє
Якщо екстернат та педагогічний патронаж означають, що дитина не може відвідувати школу через поважні причини, то домашня форма дозволена абсолютно всім учням.

Домашнє навчання є найбільш незалежною від школи формою освіти. Однак чотири рази на рік учень повинен проходити спеціальне оцінювання. Так перевіряють, чи його знання відповідають державним нормам.

Якщо учень провалить оцінювання, то комісія вчителів може примусово перевести його на стаціонарну форму навчання. Тобто йому доведеться відвідувати школу. Також учителі можуть обмежуватися лише рекомендацією, якщо відхилення від норм не надто велике.

3 лайка

Мы переходили в 2020 на домашнее обучение, писала заявление на имя директора, форма была в школе. Никаких проблем не было.

3 лайка

Очень это т.н. пандемию напоминает. Типа, “сами даёте согласие, сами договор подписываете, а с нас взятки гладки”.
Наверное, первоначально надо было требовать выключить этот абзац. Ну, или вообще не подписывать.
Если уже подписали, то писать заявление на имя директора в двойном экземпляре с входящими, что отзываете.
Но сначала подойти и потребовать аннулировать свою подпись. Если не поможет, тогда заявление.

2 лайка

Может не директору а сразу в управление образования писать. Помню, учитель на родительском собрании спрашивала кто на неё написал жалобу, в её обход и обход директора сразу накатали жалобу в управление. Мож так прокатит…

2 лайка

Дівчата, зараз є школи онлайн, є безкоштовні, є платні, можливо хоч найстаршим учням спробувати. Наш старший внук вчився в 11 класі в такій школі, вчився гарно, бо дитина вже знала, що хоче отримати знання.
Зараз молодший вдень ходить в англійську школу і навіть задоволений, а ввечері вчиться в київській школі онлайн.(Зараз проживають в Англії)
Шукайте вихід !

2 лайка
1 лайк