В гостях у "СОЗИДОРЫ"

Навряд чи останній, на наступні вихідні ще й мороз 5-6 у нас по прогнозу.

А нам сіноптик обіцяє справжню весну :blush:

2 лайка

Таня, сховайте насіння цибулі в морозілку, наступної весни посієте. Я так сіяла цибулю-порей, зібране 19-го року. Купила у Валі в 20-му, поклала в морозілку і діставала в 21 і в 22 роках, гарно сходило і урожай був гарний.

11 лайков

Всім гостям моєі сторіночки привіт.

Трішечки весняних фото. :slightly_smiling_face:

31 лайк

Таня ти дражнілка, так хрчеться салату що аж слюнки тічуть, був шпінат і той до весни не вижив весь пропав, нада по новому сіять а час іде і смузі вже хочеться а салатів нема, приходиться насищаться твоїми онлайн.

6 лайков

:grinning:

Це добре, коли чогось дуже хочеться :wink:

От менI цього року так хочеться своїх ранніх помідорок… що танці з бубном навколо розсади щодня

Наприклад сьогодні вночі від морозу рятувала свої рослинки.

Під ранок, о 5 годині, в нас було -2*С
Геть уся трава біла.

!

Міні грубки.

Три горшечка і в тунелі +12 , а в самій теплиці було +2 градуси

А в іншій теплиці - відрами накрила огірки, а зверху ковдрами.

І ще обіцяють декілька ночей із заморозками.

18 лайков

Зручно паперовими ящиками, в кого їх багато. Можна відкрити і закрити. І тепло тримає гарно

13 лайков

Українські хозяюшки — самі винахідливі в світі :wink:

6 лайков

Доповідаю про результати :blush:

З першого липня вже їмо свої помідорки. Самі перші, як і завжди, почали радувати врожаєм сорт Золотнічок.
Але врожайність краща ніж у відкритому грунті була за всі роки, що я цей сорт вирощувала.
У теплиці плоди більші ніж заявлено в описі сорту, кущі вищі, завязей більше.

Томат Балконне диво, тільки почав буріти.

Надія Тарасенко та Перцевидний вже дозарюють перші китиці.

Вже зірвала перші великі плоди Серце Ашхабада, смачні та врожайні! Щоразу як їх зриваю думками дякую Сніжані, @snezka , за те що познайомила мене з цим сортом та іншими дуже смачними сортами.
Ведмежа Лапа також вже біліють та дуже великі помідорини, Чорний трюфель та Єрос красиві, але ще зелені…

А ще цього року насіяла багато різних сортів, купувала різних фірм, і вже бачу багато пересорту :face_with_symbols_on_mouth:
Наприклад сорт Дядя Стьопа зовсім не такий, як описано на пачці… да і розрекламований Сонячний березень підвів, два сорта такі як написано на пачці ростуть , а три сорти зовсім не відповідають опису і з тим, що росте.
Я купувала сорти, які ловко зберігаються, і багато посадила Зимовое Серце, але кущі вже півтора метри вимахали у городі, а на пачці написано що 70 см
Всього цього року маю понад 40 сортів томатів, єксперементую. Затягує :grinning_face_with_smiling_eyes:
Але все ж таки зробила висновок що
напевне краще насіння купувати у колекціонерів.

19 лайков

Є деякі фірми в яких вміст пакету в кращому разі відповідає виду.
Якщо хочете лежких, нагадайте під осінь, покійний свекор , а зараз невістка займається селекцією лежких . Є кілька сортів, тоді пришлю

10 лайков

Я також хочу. Восени заїду, як грибнийї сезон почнеться. А може і раніше.

2 лайка

Зазирнула в котре на свою сторінку.

В цьому місяці виповнилося 10 років як вона створена!
Вже 10 років минуло з того часу, як був створений форум!
Як швидко біжить час!

Щоразу як заходжу сюди не знаю про що писати….
Про повітряні тривоги щоночі? Про те, як колотиться серце, коли повз будинок летять безпілотники… про те як хоронять сусіди своїх синів та шукають односельчане пропавший безвісти…… про те, як гинуть по містах та селах мирні люди… як падають уламки від ракет на будинки…
так Ви, мої друзі, і так про це все самі знаєте, бо живете в Україні.

Виявляється півтора року я не писала тут, на цій сторінці, у своєму віртуальному будиночку.
Створила лише пару тем на форумі про вирощування томатів у 2024 році, бо цим займалась разом із донечкою і хотіла поділитися досвідом.

Маю велику надію, що наступний рік принесе МИР нарешті, буде багато гарних новин і зʼявиться натхнення творити, створювати та ділитися радощами з навколишнім світом!

Всіх вітаю з наступаючим Новим 2025 роком!
Бажаю перш за все закінчення війни, а інше все що забажаємо, в нас обовʼязково буде!

30 лайков