В гостях у "СОЗИДОРЫ"

Очень рада что Вы в безопасности! :pray: Переживала за Вашу семью. Храни Вас Господь!

13 лайков

Дуже сумую за за Україною, за своїм будинком, за рідними. За чоловіка хвилююсь, він зараз в дорозі, везе в Україну на вантажівці гуманітарну допомогу від української діаспори в Чехії.

Ми живемо в цьому будинку

Бачимо мирне небо

Донька радіє

Прага сьогодні

Акція на підтримку надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

Фото: посол України в Чехії Євген Перебийніс

30 лайков

Сьогодні нарвали з донькою кульбаби, вони такі самі, як в Україні.

Нагадали про дім, тому збережу на полотні

27 лайков

Підсохне пару днів, ще буде деталізація.

32 лайка

Ваш рисунок уже пахнет одуванчиками :hugs:
А у нас вот такие одуваны по пояс

С вот такими стебельками

26 лайков

одуванчики чудесные! с холста пахнут и радуют :heart_eyes:
видела в ленте чудеса с одуваном.
в стакан воды - прозрачный, чтоб видно было - опускаем пушистый белый одуван.
и вытаскиваем. он не намокает :blush: вау эффект такой прям словила

7 лайков

А які вони корисні на полі коли в жолудку коліки а під рукою нема пігулок, витерла 5 листочків гарно пожувала і проковтнула і через пів години коліки проходять.
А ще сироп з кульбаби цілющий він виводить із легенів всі мокроти .
Це все я на собі відчула.
Цого року зробила запас на зиму, дай Боже не підхватить простуди бо лікуваться дуже складно і дорого.

5 лайков

что-то там еще для печени от них какая то польза. во всяком случае, слышала за варенье одуванчиковое рекомендации

2 лайка

От от я тоже чула а потім попробувала у знайомої і зробила собі, користь чималенька тільки не про все я памятаю.
От наприклад, оягаю спать і дере в горлі я чуть сіропу у рот взяла і ніби канфєту смокчу і все до ранку ніякого дертя тільки на ранок виходять мокроти.

6 лайков

Замість тисячі слів :crazy_face:

А в нас рекордний врожай лободи! Заввишки 3 метри! В кого є більший?
На рiдній землі, вдома і бур‘ян в городі в радість :sweat_smile:

38 лайков

Вітаємо на рідній землі!
Каже мені сусід, що зараз в Нідерландах: як хочеться до дому, в бур’яні повалятись, в гів…і поколупатись! :laughing:

18 лайков

Дякую. Вдома дуже гарно, я тут щаслива.

Це мрія багатьох Українців в Європі, які вимушено виїхали із за війни, покинувши будинки в селах.
А от мешканці квартир легше адаптовуються до Європейського життя.

14 лайков

Потрібна коза, для знищення лободи. :rofl:

9 лайков

Вітаю з поверненням! :heartbeat:
Хоч я в війну нікуди й не рухалась, проте знаю, що таке чужина і тяга до “поколупатись у землі”. Коли жила за 30км від Парижу, щоб трохи розвіяти ностальгію, майже щодня їздила на велосипеді в інтернет-клуб за 15км від житла, щоб посидіти в чаті з сестрою, мила посуд вручну, а як прийшла весна - перекопала всю клумбу біля будинку. Хоча, треба сказати, я і в українських містах почуваю себе як у клітці :slightly_smiling_face:

13 лайков

Танюша, з поверненням додому!

13 лайков

Танічка з поверненням додому!

3 лайка

Всім привіт!

Весна.

Котики на гілках є не лише на вербі, а і на бузині :grinning:

Це прикмета до того, що пора вже сіяти насіннячко.

Так як у хаті живе кішка, яка не приймає участь у вуличних гульках :wink:, була вимушена відгородити плівковим парканом розсаду, щоб не пошкодила.

Перчики посходили, гаресенькі, цибулька також гарна.

У 2021 садила цибулю Ексібішн, вона добре зберігалася до весни,тому декілька цибулин посадила на висадку, та зібрала насіння.

Цього року посіяла вже не куповане, своє насіння. Сходи дуже гарні.

Перчики також сію власне насіння, маю сорти, які добре ростуть в моїх умовах, і які дуже мені подобаються. Ну і трішечкі Гібридів F1 для теплиці.

В мене велике вікно на південь, на ньому завжди росте гарна розсада перцю, без досвічування, температура +18 вночі, вдень більше, а от томати виходять погані, витягуються, їм жарко.
Тому для томатів в цьому році буде інше вікно, у кімнаті, де прохододно, близько +14, 16 градусів, та буду додатково досвічувати.
Посіяла 2 березня томати для теплиці, чекаю сходи.
А для відкритого ґрунту на розсаду сію в теплицю у 20 числах березня.

Накрила учора плівкою клаптик землі, де був посаджений часник восени 2021 року, щоб отримати ранню зелень.
У 2022 він ріс як хотів разом з бур’яном… а тепер виглядають із землі рясні кущі.

Посіяла ще туда салат, редиску, ранній сорт моркви, білу лободу, мангольд, кінзу
Коли робила бороздки, побачила що посходили повітряні цибулинки, адже стрілки у часнику ніхто не зрізав, вони і насіялися рясно та ще й з бур’янами :woozy_face:
Так що буде в мене така експериментальна грядка.
Та і взагалі, бур’яну насіялося… всю осінь та коли зимою погода дозволяла, рвала двохметрові зарослі, і ще не всю ділянку привела в порядок.

27 лайков

Танічка, буду з нетерпінням чекати на результати вашого досвіду. З детальним описом : коли висаджували висадку ( на город, чи в теплицю раніше щоб) і який результат . Дякую.

3 лайка

Залюбки поділюся досвідом.
Кізоньок нема, тому мої захоплення цього року це сад- город та трішечки творчості :blush:

Висадки садила в теплицю, скраєчку, а коли цибуля дала стрілку, підвязала до стінки теплиці.
Моя мама казала, а їй її мама, щоб зібрати якісне насіння цибулі потрібно стежити щоб стрілка не полегла та не замокла. А я дуже ленива, ніколи слідкувати :wink:, тому спростила весь процес, посадивши у теплицю, там ні вітру, ні зайвої вологи нема.
Посадила чотири цибулини, а насіння отримала багатенько, майже півстакана, отже ще на рік хватить точно. Довше зберігати не буду, бо схожість насіння цибулі пишуть три рокі.

Сьогодні вранці моя споруда над часником виглядає так:

18 лайков

Мабуть сьогодні останній сніг, судячи з прогнозу погоди.

Залишу тут на згадку зиму 2023

26 лайков