У кітної кози на спині жир виділяється

Ну, кто его знает, может клозантел такой сбой дал… Кстати, посмотрите в инструкции, может там такая побочка описана.

Якщо такий препарат ,не можна його давати в останню треть беременості .

1 лайк

Вимила козу з шампунем — знайшла запалення: тоненькі бороздочки тягнуться через поперек і спускаються на боки, коли розгортаю шерсть на них — смикається. Взагалі коза стала дуже боязка, «шугається» від мене на кілька метрів, тривожна, до цього була комунікатор номер 1! Ще знайшла 2 точки, де шерсть відходить повністю, на одній разом зі шкірою. Спробую зробити фото.

Хочу змастити маззю, не знаю, чи можна…підкажіть

Мазь тут вряд ли поможет. Похоже, что это проявления внутреннего процесса.
Можете рассказать, какой у них рацион?

Я напишу пример, который есть у меня в хозяйстве. Козе лет 8, периодически у неё то выпадала полностью шерсть, то появлялись такие ранки, как у Вас на втором фото, то стояла сгорбленная… Это на протяжении нескольких лет у неё были такие различные проявления. Потом она начала худеть. И снова появились ранки в районе тазовой кости. Никто не мог дать никаких объяснений, УЗИ ничего не показало.
Потом я эту свою козу обнаружила лежащей на боку без признаков жизни. Нет, она дышала, но вид был ужасный. Думала, что придётся дорезать. Но пока перенесла её в отдельное место, кормила-поила индивидуально. И она начала приходить в себя, поднялась на ноги. У меня утвердилась мысль, что её другие козы гоняли от кормушки, и она недоедала. А я вовремя это не отследила. При этом, раньше она была очень активная и, я бы даже сказала, агрессивна по отношению к другим козам, раньше она гоняла их. Возможно, козы подросли, стали сильнее и начали мстить. Кроме этого, эта коза очень стрессонеустойчива. Например, она полностью облысела, когда её атаковали козлята (и свои, и чужие), чтобы подобраться к сиське. Когда я отсадила детей, она потихоньку начала обрастать.
Так вот, питание наладилось, стрессовые факторы убрала, коза поправилась.
Эта коза не у меня родилась, ко мне приехала, когда ей было года 4. И как-то я на форуме увидела тему о ней ещё от предыдущего хозяина, что была указана проблема со здоровьем, и тоже не могли определить, что с козой. То есть, оно и раньше было, просто у меня повторялось
Но это я о чём… О том, что может быть несколько факторов, влияющих на состояние - рацион, стресс, системное заболевание и пр.

2 лайка

Доброго дня, а який вміст прищів? Гній, чи прозора рідина? Лічинок немає? У мене складається враження, що то ходи якогось підшкірного шкідника.

2 лайка

Доброго здоров‘я!

Прищів немає, гною немає, личинок небачила,

А от на ходи дійсно схоже, безперервні

Мені ще один ветеринар сказав, що це кліщ (онлайн, звичайно) і порадив Ектосан пудру. Я вже намазала

А від підшкірного шкідника Ектосан пудра діє?

Від підшкірного, думаю, не подіє. Вона ж під шкіру не просочиться. Я б застосувала препарат оксіклозанід 600. Його можна і вагітним, але бажано не пізніше, ніж за місяць до пологів. Разом і глистів всіх типів знищить.

1 лайк

То я поспішила

То я поспішила?! Не можу себе опанувати, коли відчуваю загрозу здоров‘ю кози. Досвід підказує, що треба діяти швидко, бо це тендітна тварина із швидкоплинними ресурсами. Боюсь наробити дурниць! Буду все добре зважувати, намагатимусь.

Але ж він від глистів, а якщо це кліщ?

Сьогодні значно більше уражень, ніж учора. Взялося червоними плямами з жовтим у центрі, (я вранці натирала ще боки ектосаном і помітила). Може Ектосан ще не подіяв. До окоту 2 міс.

Це комбінований препарат, він діє не лише на гельмінтів, а й на личинки підшкірних, нοсοглοτкοвих і шлункοвих οвοдів, вοшей, крοвοсοсοк і саркοпτοїдних кліщів. Детальніше: https://zoovet-servis.com.ua/ua/p1669256688-oksiklozanid-600-tabletki.html

Рекомендую передивитися відео

2 лайка

Доброго здоров’я всім! За добу після застосування Ектосан-пудри є результати: обсяг і інтенсивність запалень зменшились, на місці виділень ексудату з‘явились кірочки, ранки підсохли, в одному місці виявила ущільнення 3см, схоже наповнене некротичними масами.
Минула ще доба: старі ураження заживають, але з‘явились нові, які я присипала.
Як до цього ставитись? При правильному лікуванні таке буває?

2 лайка

Це означає, що ви на вірному шляху, тобто, дійсно шкідникі, але дія препарату недостатньо ефективна за якихось причин. Я вважаю, що саме тому, що ектосан не всмоктується в шкіру, а шкідники саме під шкірою основною популяцією.

1 лайк

Інна а ЕПРІН не допоможе.
Я дала свій що по інтернету рекомендував Прядко сину для свинки дуже чисалась і пошли мокрі червоні плями по під шкірою укололи раз і через 10 днів вдруге , свинка чистенька , їсти стала гарно набирає вагу.

Чому не допоможе? Як раз він повинен допомогти, почитайте інструкцію.

Ну от я думаю що цей препарат повинен буть у хазяйстві.
Я його придбала і ним задоволена а тепер і синову свинку спасли.

Доброго вечора! Три доби тому натерла всю козу ектосаном, на наступний день знайшла на ній живих волосоїдів, то натерла ще попелом, обробила підстилку Бутоксом і дала
Оксиклозанід.
2 дні не дивилась до неї, щоб дати таблетці подіяти. Сьогодні знайшла нові ураження

![изображение|281x500, 100%](upload://yJkHyzYibdkH4MNLPRtgaAi1u9P

.jpeg)

Попіл і пудра псують видимість.