Тифон - перспективная культура для частного и фермерского подворья

Лучше всего получается сеять тифон осенью. Тогда он успевает вырастить розетки и ранней весной пускается в рост. И тогда еще и чистотел не вылез, а тифон проснулся. А посадили весной - намаялись. Во-первых, пока он нарастет, бурьян успевает. Позже его столько вырастает, что надо три коровы, чтоб сьесть. Косить его плохо, его надо в веники вязать, а некогда. Потом на него сбегается тля, которая на редиске. Тифон вкусный, но когда его много - то уже много и всего остального. А на следующий год посаженного весной не хватает. Поэтому с моей точки зрения если весной - то лучше чтото другое посадить.

2 лайка

Спасибо большое… значит, и осенью посажу)

1 лайк

А можно и мне семена? Хоть немного.

2 лайка

Да, конечно. Смогу отправить в понедельник. Пишите в личку куда.

Добрый день Виктория! Подскажите , возможно ли разжиться у вас семенами тифона, количество небольшое, хотя бы начать разводить?

Нигде в Украине не нашел этих семян. ((((
С уважением, Игорь. Спасибо)

2 лайка

Акция! Купи козлика и получи 1 кг семян тифона бесплатно(на гектар хватит).

4 лайка

Могу поделиться… пишите в личку куда высылать… но его лучше осенью уже сеять…

2 лайка

Одна радість від дощів - тифон! Всі їдять - кури, кози, свині. Таке листя здоровенне, соковите, хрустке. А було ж таке заморишне, блохою заїдене. То сусідка казала - що то в тебе блоха поїла, а ти не кропиш? А тепер не вірить, що таке виросло. Висотою вже мені вище колін.

7 лайков

Хочу обновити тему.
Хто ці два роки продовжує сажати тіфон?

4 лайка

Навіть самі салат навесні робили

3 лайка

Ми сіємо кожного року, весною трохи, а коли і багато, з"їдають хрестоцвітні блошки, а якщо сіємо після зібраної цибулі, то на осінь гарний. Колись сіяли між гарбузами, ( встигає вирости зелень до того часу, пока гарбузи розплетуться) то навіть сушили листя. Кози смакували.
Насіння ще те, що давно купували, коли ця тема появилася.

5 лайков

Хотіла подивиться яке воно на вид як виростає але гугол дає різне ,суданку іванчай ,тільки не те що треба.
Може хтось має фото, цікаво що всі його споживають.

1 лайк

Оля, це ж його , напевне, і білокрилка його жере? Ця білокрилка мене так дістала минулого літа, що я вже почала задумуватись чи варто взагалі ту капусту саджати. На хімію стількигрошей пішло, що восени на них можна купитити вже готової капусти. А якщо тифон облюбує білокрилка…

1 лайк

В нас капуста росла рідко в перемішку з хризантемою, полив дощиком був. В сусідів білокрилка, була в нас ні. Що вплинуло, точно не скажу, але не кропили нічим

4 лайка

Так, Зоя, любить його білокрилка. Ми сіяли на городі, що близько до поля, на крайній вулиці села, там була картопля, гарбузи, буряки. То цім культурам не страшно. А якщо на городі біля хати, то сіяли тифон між грядочками картоплі, 6 рядків картоплі, 2 тифону і т.д. Мені так кропити картоплю краще, чим коли посажена картопля без проміжків. Весною його блошка поїла, але після дощів зелень відросла. Як копали картоплю, то була висотою до колін і з білокрилкою. Але вся живность їла. Добре сіяти після картоплі-цибулі, тоді до пізньої осені є зелень. У кого є можливість, то і не переорювати. Але у нас такого щастя нема.Ораємо городи вся вулиця разом, немає заїздів, садиби по 15 м. шириною. Так що тут уже як усі, або не орай зовсім.
Ще придивляюся до такого. Садила розсаду капусти і підливала в кожну ямку розчин Антихрущ, по 0,5 л. Капусту наче обходила білокрилка. Правда, минулого літа на деяких капустинах побачила гусінь, обробляла один раз. Забула назву припарату, десь є записано.Ніби ФАС, але дадавала прилипач. Капуста виросла гарна, і нам, і сестрам з племінниками, і волонтерам на пиріжки-вареники. Бо що ж мені робити з тею капустиною, коли вона 9,5кг важить? А на велику бригаду якраз вистачить однієї.

6 лайков

Від білркрилки мені дуже допоміг Актофіт . Через 5 днів двічі , втретє і не кропила .

1 лайк

В перших повідомленнями цієї теми є фото .

А що у Вас за капуста по 9 кг ?
І де /яке насіння купували ?

КАпуста “Мегатон”, але у 24 році виросла Мегакіло, хоч і поливали. Рік на рік не приходиться, і урожай теж.

1 лайк

Дякую . От і в мене “Мегапівкіла”, навіть кіло не наросло.
Не капустяний рік .

А щодо тифону, чи продовжуєие садити ? Ваші загальні враження ?