Сонячна електростанція

Оскільки багатьох форумчан зацікавила сонячна електростанція і інформація пов’язана з нею, вирішив створити про це окрему тему, де я з задоволенням поділюсь своїм досвідом, Інна @Varvara прошу перенести обговорення з моєї сторінки сюди.

16 лайков

Кто смотрит на козла , кто на Ивана , (нет , ну там конечно есть на что смотреть :grin: ) а я на Ивана солнечные батареи уже не первый раз … :face_with_monocle: Вань , можете рассказать поподробнее. Сколько необходимо таких секция на дом среднего размера ( 100 м/кв ) ?

8 лайков

Марина, вы не одна такая :rofl: я тоже смотрю и мечтаю. Вернее муж мечтает и прям бредит этими панелями.

5 лайков

А мой говорит что не все так просто. :thinking:

2 лайка

А мой не бредит. Посидел, посчитал что окупится вся эта установка лет так через - дцать. И теперь не бредит.

4 лайка

Не просто и дорого

Во-первых, совсем и нет. Во-вторых, даже если и так, то и пусть. Зато независишь ни от кого!

3 лайка

Мне вот интересно как зимой со снегом. Снег же может и налипнуть, и обледенеть могут понели. Вань, вы их чистите или как?

Нет, ну если есть свободные деньги, которые нужно куда то вложить, то да. И не в независимости тут дело. Это если вокруг нет электричества, это выход супер, а так на данный момент не рентабельно. Это мое мнение.

1 лайк

Наташа, 100%, поддерживаю! Тоже просчитывали все варианты. Да и сами батареи не мало стоят. Это не вариант у нас в стране.

3 лайка

Іван , а мені цікаво , чи енергії хватає для себе , чи є що для продажи ? Тому що я б особисто не про продаж думаю , а про те , скільки потрібно наприклад панелей , якщо я в місяць расходую 800 кВт .

2 лайка

Может у нас в стране цена завышена? Я больше к этому склоняюсь.

Подождем Ивана, конечно, но я считаю, что люди не просто так от нефиг делать и от некуда деть деньги ставят солнечные панели :face_with_raised_eyebrow:

2 лайка

Я вже тут, зараз буду писати

3 лайка

Хочу вам розповісти, що крім того що я козовод я ще і голова правління громадської організації " Зелена енергія", це одна з причин чому я на це наважився, інша, це наявність грошей які кудись потрібно було інвестувати. А варіантів інвестицій насправді не багато.
Сонячна електростанція на 30 кВт була змонтована під " зелений тариф", вироблена електрика йде на споживання будинку а надлишок віддається в мережу, в час коли електростанція енергію не виробляє, або виробляє замало, будинок бере енергію з мережі. На початку наступного місяця за попередній місяць відбувається розрахунок : передана енергія в мережу мінус взята енергія з мережі, різниця оплачується.
Тепер економіка. Єлектростанція обійшлась мені 23 т доларів, по моїм підрахункам вона повинна окупитись за 5-6 років, зелений тариф діє до 2030 року, тобто 4-5 років я мав би отримувати пасивний прибуток в розмірі 20 відсотків від 23 т в рік, а що буде далі невідомо. Додаю скрін виробленої електроенергії за минулий рік, електростанція була запущена 15 серпня 19 року, тому в серпні вона працювала 16 днів. Тариф 18 євро центів.

4 лайка

Електростанція яка збудована під зелений тариф залежить від загальної мережі в яку передає електроенергію, якщо в мережі нема струму електростанція автоматично вимикається і у вас в будинку світла відповідно теж не буде. Є варіант монтажу автономної електростанції з використанням акумуляторів, але через дороговизну і малий термін експлуатації така електростанція себе ніколи не окупить.

3 лайка

Коли на електростанції лежить сніг вона практично не виробляє електроенергію, але як тільки виходить сонце, пратично за день сніг злітає.

5 лайков

Насправді обладнання зараз дешеве, електростанція яку я збудував зараз за 23 в 17 році коштувала 35.
А ось по нашу країну, це в точку.

2 лайка

У мене споживання літом також десь під 800 кВт, а зимою, коли виключаю холодильники десь 300-400, тому поки що, як видно на скріні вище, електростанція виробляла більше ніж я споживав.

Так, для стимулювання розвитку зеленої енергетики ціна значно вища ніж в інших країнах.

4 лайка

О, я этого не знала.

А вообще я имела ввиду независимость от платежек на свет. И это ж можно отказаться и от газа, верно? Отапливать электрикой этой же

3 лайка

Вигідніше продати електроенергію по зеленому тарифу і купити газ, та і не вистачить кількості виробленої енергії зимою ще й для опалення будинку.

5 лайков

Якщо електростанція з використанням акумуляторів, то який термін експлуатації таких акумуляторів?