Так я про уколи й говорила.
Дарницький 1мл. скільки давати
бо то для людей, від ковіда залишилися, а для собаки? вона в мене до 40кг
1мл і давати, дарницького.
Прогноз послабився вона слаба в ногах ,хочу підняти ї до себе на задніх ногах ій важко,зранку поїла кашку рисову з тврогом небагато, дав таблетки зранку антраль і канефрон,вчора вколов дексаметазон сьогодні буду ще після обіда, кал ще небачив десь сутки можливо шо мало їсть + рис,моча з ранку була,не пінилася жовта,я боюся її втратити. Ще зажену відео ії поведінки
ій болить коли тримаю за ногу ,таке ніби тіло болить, там є момент на відео коли піднімаю
сяк лежить нарахував 15 вдохів за хв.
Клінічні синдроми ураження печінки:
- Больовий синдром: постійний або періодичний біль у правому підребер’ї або в епігастрії, який посилюється після вживання жирної, гострої їжі, психоемоційного перевантаження та прийому ліків.
- Диспептичний синдром: нудота, блювання, зниження апетиту, гіркота в роті, порушення випорожнення, здуття живота.
- Інтоксикаційний (лихоманковий) синдром: некроз гепатоцитів часто супроводжується підвищенням температури тіла (однак лихоманка може бути і проявом ускладнень захворювання — холангіту, асцит-перитоніту, дисбактеріозу).
- Набряково-асцитичний синдром: поява набряків на ногах, збільшення живота за рахунок асциту — накопичення рідини в черевній порожнині.
- Астенічний синдром: загальна слабкість, нездужання, швидка втомлюваність, зниження працездатності.
- Геморагічний синдром: геморагії на тілі за рахунок порушення згортальної та антизгортальної систем крові, крихкість судин, легка уразливість ясен, маткові, носові, шлунково-кишкові кровотечі.
- Синдром холестазу: стійка або переміжна жовтяниця, свербіж шкіри (особливо вночі), потемніння сечі, ахолічний кал; підвищується активність лужної фосфатази, підвищується рівень ХС, фосфоліпідів, білірубіну та жовчних кислот у крові.
- Суглобовий синдром: постійний або періодичний біль у суглобах, який не супроводжується їх деформацією, утворенням анкілозів і болем у м’язах.
- Синдром енцефалопатії виникає у хворих в тяжкому стані у результаті загибелі великої кількості гепатоцитів і характеризується розвитком функціональної недостатності печінки, збудженням або депресією, сонливістю, зниженням пам’яті, неадекватністю поведінки, дезорієнтацією в часі та просторі і навіть виникненням коми.
Я вколов ще 10мл. бороглюконата, на обід поїла юшки з рисом і індички фарш котлета відварна,дякую Ольга шо маєте час на мене, діти подарували собаку приязався я до неї, із сив війною ні нащо не вистачає,все дороге,вклініку не повезу бо не вистачить коштів,буде проклятий хто почав сю війну, Низький вам уклін шо допомагаєте людям в такий час, Вибачте емоціі
Вибачаюсь за таке фото, хочу дати повну картинку про собаку,сходила в туалет, даю ще атоксил, на інтоксикацію, буквально сижу біля неі,може з божю помічю витягнемо, потім відпишуся вечером як по їла
Поїла вечером дві варюшки рисової юшки з відварною котлетою індика,радує трохи шо поїла, дав дві табл карсил та дексаметазон 1мл. і гамавіт 2мл. через дві години дам атоксіл, ніч перебудемо напишу
Сьогодні відказалася їсти, дав ібупрофен таблетку бо бачу ноги її болять, готуюсь до гіршого, погано ходить дуже, і на імя вже не реагує, незнаю де я пропустив момент шоб їй допомогти вчасно, вибачте шо все пишу, мені кажеся що якщо виговорюся то мені лекгше, да це скора помічь тут лишне не треба писати,і мені ніхто не відпише, треба би інший розділ перенести, але нетреба може краще, В мене є кози кролики але то не то як собака. Великдень, день святий, шо я про неі, зараз люде молоді гинуть…![]()
Тримайтеся… Це дуже важко, розумію Вас, бо сама втратила улюбленця алабая в цьому місяці. І теж кліщь. Тиждень капали, витратили дуже на нього, все що могли зробили, але ускладнення були такі, що шансів не було. Відмовляли нирки, по аналізах. І лікарі в вет клініці кажуть що кліщі зараз наскільки агресивні, що дуже багато собак хворіють з сильними ускладненнями.
Вибачаюся що написала в цій темі, але прочитавши не змогла пройти повз…
11 годин без звісток, як там?..
В нас то ще дві собаки є, як би ні, то обов’язково взяла б цуценя, це неймовірно тяжко, коли прив’ язуєшся до них…