Сколько подряд дней колоть антибиотики козе?

Здравствуйте. У козы появилось уплотнения в одной доле вымени , утром и на протяжении дня все было хорошо ,на вечер появилось уплотнения и мало молока . Возможно ударила другая коза,намазал меновазинов на ночь, утром были сгустки в молоке,без крови . Мастидин Р показал желеобразную структуру. Укололи амоциклин 15 4мл , мажу Делонг мазь. Коза активная, кушает хорошо,пьет,бегает.

В инструкции пишется,что через 48 часов можно повторить амоциклин . Как и сколько дней его вообще колоть ?

Яка температура у кози?

Можливо, ви мали на увазі амоксіцилін 15%? Яка вага кози? Щось малувата доза.

По курсу антибіотика, бажано вколоти ще раз. Але слідкуйте, щоб антибіотик спрацював. Зазвичай, при правильно підібраному антибіотику через добу у тваринки повинно бути значне покращення стану.

1 лайк

Ой блин, действительно ошибка,все верно амоксициллин 15. Да такая не очень большая коза кг так 40 точно возможности нет измерить вес .Температура 39,8-41 была вчера, сегодня не измерял. Да я вот не знаю одни говорят,что нужно каждый день колоть в течении 3-5 дней ,другие через двое суток раза два и хватит. Сделали укол ещё тетравит 1.5мг. Но молока совсем мало и доля вымени твердая но не горячая

До кожного препарату має бути інструкція.

Амоксіцилін 15% буває звичайний, буває пролонгованої дії. Звичайний колеться щоденно, пролонгований колеться раз на два дні.

Який у вас, я не знаю. Сфотографуйте упаковку, якщо не можете розібратися. Я підкажу.

Вагу кози для правильного дозування препаратів потрібно визначити. Антибіотики потребують точного дозування по вазі. Визначити вагу можна не тільки зважуванням, а і по таблицям. Подивіться тут, на форумі, є така тема. Пошук можна здійснити за допомогою значка лупи, що в правому верхньому кутку екрану.

Температуру і сьогодні потрібно поміряти, щоб знати, чи є динаміка в лікуванні, чи потрібно змінити антибіотик.

1 лайк

У пролонгованого амоксіциліна біля назви повинна бути позначка, LA, або L, або ПД.

1 лайк

Благодарю,что прояснили на счёт антибиотика и таблицы по которой можно посмотреть приблизительно вес . Написано амоксициллин 15 %П.Д. Температура сейчас 39.8.

С антибиотиков только под рукой имеется амоксициллин и бициновет 5.

Если есть улучшения то стоит ли колоть еще антибиотики и сколько дней приблизительно?

Цей антибіотик колеться через день, він у вас подовженої дії.

Я би точно колола ще раз. Температура підвищена. Але обов’язково перевірте вагу кози. 40 кг - то мало для дорослої звичайної кози, особливо, якщо зааненка чи англо-нубійка, чи альпійська. Простенькі можуть бути меншими.

1 лайк

Значит буду колоть еще раз. Проверю обязательно. Благодарю ещё раз!

1 лайк