Семья «Koza Nostra»

Опасно , під ними могла не дожечь сосуд і рога почнут расти … :thinking: :grimacing:

Учту, думала, это не обязательно. Пинцета нет, а по-другому неудобно, пальцами ж не будешь лазить, мини-операция, как-никак.
Нужно купить пинцет и корцанг - удобная очень штука, зажим такой с фиксацией.

2 лайка

Я й досі не купила , тому знимаю , піддівая ножницями .

2 лайка

Я теж на першій стадії: завтра на НП забираю термокаутер. Кількох малявок маю привести до ладу… От і читаю теорію) слава тим, хто вже практик!

3 лайка

Що таке “кришечки”? Розкажіть неуку який готується до процедури

А это очень болезненная процедура для козлят? Читала тут что обезвоживанием резинками, для взрослой Козы, адская боль

Две минуты боли и козлёнок бегает и смокает молоко😊У меня правда мало примеров ,только два,но оба раза так было ,причём первый раз обезроживали уже месячную козочку

1 лайк

[quote=“Nelya, post:7363, topic:4788, full:true”]
оба раза так было ,причём первый раз обезроживали уже месячную козочку
[/
А в каком возрасте обычно делают эту процедуру?

Це як раз та вижжена частина кожи + роговий хрящ . Якщо він добре пропалений , то знимається легко . Але якщо не дожарити , то при знятті буде дуже погано відходити , а під ним кров . Цю центральну судину треба добре прожарити , бо інакше хрящ оживе . Козенятко дуже шкода і хочеться його швидко відпустити … але роботу ( якщо вже за неї беретеся ) треба виконувати правильно та добре ! А пожаліти маля можна вже після операції ! І не забути зробити знеболюючий укол мелоксивета ! :grin: :wink:

7 лайков

Ой,я в этом не специалист😊Одной был месяц ,а другой две недели.Я так понимаю что лучше чем меньше,наверное до десяти дней,но ещё зависит от породы что-то

Козликов краще обезрожувати в 7-10 днів , а козочек трохи пізніше в 10-14 днів .

4 лайка

Лада а когда термокаутер прикладываешь ты его сильно придавливаешь ? Как рассчитать силу , чтоб не просмалить манюню головешку ?

1 лайк

В мене український термокаутер , він сам по собі важкий , тому не давлю майже … але як би кручу , як монета крутиться коли на пол падає , краями … замітила , що довше треба притримати в районі вушка , бо там якась мінівпадина ( скроня ). До речі , ви , дівчатка , не думайте , що я вже не хвилююся , коли роблю вижигання - бо хвилююся перед кожним малям , але згодом це вже по мені не видно стало :rofl: :rofl: :rofl:

2 лайка

У мене теж український ,приміряюсь і думаю чи я зможу .Дивлюсь хто робе круги ,хто якось видовжує ,от як би приміниться і рішиться .

Ох Инна вы молодец.а мне Надичка сколько советы дает.боюсь.Может научусь тоже когда нибудь.

Передивіться як найбільше роликів в ютубі і зрозумієте , як поступати саме Вам . Бо в кожного своя техника , і те , що зручно мені наприклад , може бути незручно Вам . Спробуйте спочатку , потім обсудимо ! Головне , що зрозуміла особисто я - це те , що треба знимати кришечки , тоді ви будете точно знати , що зроблено все вірно ! А якщо кровити десь буде , то також прижигайте ще раз . Кров запектися повинна ! Потім на голий черепок поприскати чемі-спреєм . А як висохне , то я ще досипаю присипкою для ран з йодоформом 5% . Це я страхую сама себе і козеня від зараження . Бо вони чухають ранку копитами і буває , що кожиця починає кровити скраю … ну то таке , не звертайте уваги на мої “багатослів” :upside_down_face: :wink:

5 лайков

Вот у некоторых помокрело место ранки, иду тоже присыпкой присыплю.
Кстати, я мелоксивет и не колола, никому плохо не было, все через пару секунд забыли и прыгали. Одна, правда, стала головешку ножкой чесать, когда к маме отнесла. И сняла крышечку.

3 лайка

Ага не звертай.Лада до мене на ти . Вчора заходю на кухню ,холодно они у мене в кухны вишивають.Мены двох обезрожили , я дивилась ,так вона гамнюшка доскакалась ы розбила собы край ,виходю на кухны кров вона головою мотиляе , а на рубцы кров хлише аж пульсуэ , вся мордень в кровы ,ну вообщем не для слабонревних .

1 лайк

погано і не буде , якщо мозг не зварився :grimacing: :crazy_face: а знеболююче та протизапальне ( мелоксивет ) я все одно колю одразу по закінченню , 0,5 мл підшкурно .

1 лайк

Я тоже нічого не колола, все пройшло добре. Правда я кришечки не знімала, то в однієї рожок один ожив, то я перепалювала. В цьому році хочу попробувать знять кришечки, ну це в планах, а там покаже.

1 лайк