Прошу поради щодо пральної машинки з баком

Щановні форумчани, якщо хтось з вас користується пральною машинкою з баком, напишіть, будь-ласка, свої враження можливо плюси або недоліки користування.

1 лайк

“З баком” це полуавтомат?

1 лайк

Доброго дня!я користуюсь полуавтомат,фірми горенья дуже нею довольна загрузка білизни 9кг,а цинтрафуги 7кг,віджимае дуже добре,білизна полу суха.

2 лайка

Це автомат, тільки воду в бак потрібно заливати самостійно.
В мене є автомат вірпул, але в колодязі впала вода, центральне водопостачання до дому не підведене, по нашій вулиці ніхто не підводив, в кожному дворі колодязь. А зараз рівень води в колодязі впав, от я задумалась про таку машинку.

2 лайка

А постачяе як вода з криниці чере станцію?

Так було з машинкою автомат, а зараз рівень води впав і підстанція не тягне воду, а у машинку з баком потрібно самому заливати воду.

2 лайка

А навіщо Вам інша машинка, поставте проміжний бак для води не менший ніж теба кількість хоча б на одне прання,краще більше,дуже зручна річ,коли влітку падає рівень води. З баку+ насос буде подаватися вода і до пралки і по кранам.

3 лайка

Дякую за пораду, зараз погуглю що це за бак.

Це може бути будь будь яка ємність пластикові великі бочки ,нержавійка,… якщо воду з під крану не п’єте, а є можливість набирати окремо,яка не проходить через бак то аби не бралася іржою всередині. З криниці насос закачує воду в ту ємкість,а з ємкості насосом розходиться вода по трубам куди Вам треба. Приміщення в яке ставити той бак треба обирати не промерзаюче.

3 лайка

Очень довольна машиной, сложность воду занести залить и слить вынести, у меня нет канализации и теперь вода совсем упала в колодце, ношу пока от соседей. Притензий к машине нет.

1 лайк

У нас “гореніє” 12 років працює. Причому перші 8 були у зоні з підвищеною мінералізацією (у чайниках був страшенний накип). Але ми старались не прати вище, ніж 60С. Потім переїзд нормально пережила. Вже чотири зими переживає перемерзання і відтаювання по кілька раз, так як стоїть у віранді. Тільки пробку біля фільтра треба перевіряти, бо її виштовхує льодом під кінець зими. Воду в бак носимо відрами з криниці, відпрацьовану воду раніше збирали в інший бак і носили відрами. Останнім часом приловчились з пластмасовим гнучким шлангом відводили злив в садочок у ямку.
Чудова річ, особливо коли не підведена вода і немає каналізації.

6 лайков

Дівчата, може хто знає, може і не всі чули… Простий,дієвий без страшної хімки та затрат, спосіб очищення машинки від накипу. Проводити кожні пів року (якщо користуєтесь машинкою частіше ніж раз на тиждень, то кожні три місяці обробка). Обробка: береш 4 л оцту 9% ,наливаєш в порожній барабан ,закриваєш ,виставляєш температуру 90 С, "переш " 2 години десь,у різних машинок різний час на цю температуру. Можна за першим відкачуванням оцту “спіймати” його в відро і використати для інших технічних потреб, або полити хвойні декоративні( обов’язково перед цим зробити робочий розчин). Якщо машинка завжди відкачує одразу воду при вмиканні, то оцет поставити в пластикових стаканах у барабан,або в силіконових формах. Вмикаєш,вона відкачала, тоді починає повертати барабан,оцет виливається і далі процес як звичайне прання тільки без завантаження одягу.
І ще дуже класна річ для довгої служби і відтермінуванню ремонту, в лоток для порошку не сипати порошок,а додавати його розведенним у барабан разом із білизною,розводити теплою водою такою як потребує інструкція до порошку.
Поради отримала років 15 тому, від знайомих ремонтників пральних машин, дієві :wink:

5 лайков

Накип буває різним. Той, що був на кіровоградщині, толком не виводився нічим. У каструлях, в яких гріли воду для різних потреб, шар накипу був по кілька см, після чого його просто збивали зубилом і молотком. Це просто важко уявити.

2 лайка

Ого,не знаю який у вас там був… а у Львові,такий страшенний, що взагалі такого ніде не зустрічала…

Приблизительно столько же лет назад мне рекомендовали такие же люди именно этот способ :slight_smile: Называя всех тех, кто пользуется дорогостоящей химией, ло*ами :slight_smile:

1 лайк

Теж маю машинку Гореньйе з баком. 8 рокiв вже працюе. Дуже задоволена. На початку, коли не було станцii закачували воду з криницi шлангом, або вiдрами. Зараз через станцiю. В минулому роцi не було води в криницi, багато хто змушений був вiдмовитися вiд машинного прання, а я вiдром наношувала й прали без проблем.

5 лайков

Коли ми купляли першу машинку автомат, мені сестра порадила не сипати порошок у лоток, а прямо в барабан, я так завжди і робила.

1 лайк