Продам коротковушку від ламанчезаанодворянки і ламанченуба.

Кізочка комола, ельф, народилася 20 березня з вагою 3,8 у двійні з козликом . На необмеженому підсосі під мамкою. Зараз вага біля 9 кг, можу зважити точніше, якщо треба. Їсть біля мамки все що і дорослі: сіно, зерно, гарбуз, буряк, зелень жита.
Мама комола первокотка Мишка, спарована в 10 міс.Народила сама, легко,а ще якщо врахувати вагу козенят, козлик 4,2 кг, то взагалі молодчинка. Легкодойна, дала літр молозива після того як діти наїлися. Поки не доїмо, бо нема куди відсаджувати козенят. На днях це вирішимо, то буду точно знати скільки дає вранці. Але судячи з росту козенят молока достатньо, не менше 4 л. Молоко дуже смачне, без присмаків і запахів. Форма вимені у мами без кармана, гарно розвинене ззаду, широке кріплення, трохи короткуваті соски, але по її сестрі старшій можу сказати, що ще розтягнуться, а доїться м’якенько. Бабка і тітка кізки на піку дають більше 4 л молока. З тривалою лактацією, запускали з двома літрами за два міс до окоту. Мама від ламанча Пончика, що від Марини бабушки, він від Моніки і Талера. Талер від Ладиного Дизеля і Терри. А по материнській лінії мама від місцевої заанодворянки.
Батько Лютік знерожений нуболаманч теж від Марини. Він від Дуката і Даліди , мама Даліда від Чінгіза, а він від відомої Даліди що в Лариси Ягусі. Тато від ламанчі і нуба в Наталі Ноліної.

Маленька кізочка має один недолік дві додаткові дієчки перед основними. Вони розташовані далеко від основних, тому, думаю, заважати при доїнні не будуть.
Кізка має непогану перспективу бути молочною, якщо кому потрібно не на плем’я ,а для молока, то , може, знайдуться їй господарі. Малявка ручна, дуже-дуже жвава. Раніше з багатососковістю не стикалися, а тут малявка класна і така річ.Можна було б самим виростити на молоко і подивитися, але нема місця . Оскільки місця на розширення стада нема, то якщо її не знайдеться новий господар, шашлик - її доля. А можливо хтось мріє про ламанчулю. Тому довго вагалася, але все ж вирішила виставити на продаж.
Віддамо за ціною випитого молока. Самовивіз з с. Єрківці , що біля Переяслав- Хмельницького.


Кізочка з " лисиною" на лобі, справжня Корівка, з усіх боків. А рогатий поруч її братик

31 лайк


Стипль чез

22 лайка

Гарні дітки! ! Нехай повезе їй з новими господарями!

1 лайк

Какая симпотюличка :hugs:. Жаль, что и у меня места нету то. Пусть ей найдутся любящие ручки

1 лайк

Поки менша ,ще можу в сумці до Києва довезти, щоб в село не їхати, але там можна маму і родичок подивитися.

9 лайков

Кілька років тому від Марини бабушки приїхала до мене з додатковими сосками Пасочка ламанчуля. Ні дочкам , ні внучкам не передала цієї вади. Але гарантії , звичайно нема. Так що хто дуже хоче ламанчу, можна брати.
І моя альпійка Барселона, теж з цими рудиментами цього року дала одну дівчинку без них. Залишається дома. А сестричку з додатковими соскаими першу забрали, сказалищо їм не принципово.
Доречі Пасочка і Барселона уже в нових господарів, їм теж було не принципово, одна дуже хотіла ламанчу, а іншій головне молоко.

4 лайка

У меня тоже дама с одним допсоском. Никому из детей, внукам, правнукам не передала.
Но места нет :see_no_evil:

1 лайк

Відсадила козенят і заміряла ранішнє молочко у мами: після ночі 1,2 л, і то можливо не все, бо вим’я не було в тряпочку. В неї козенята на підсосі, я їм капость зробила, то може вона притримувала для них ще. Мама первокотка, на триразовому доїнні , поки без випасу, на зимових кормах. Думаю непогано.

11 лайков


Три останніх - мамка після доїння

14 лайков

Як мило в оголошенні названі породи батьків) Оля, так приємно читати максимально правдиві оголошення
Бажаю цій кізочці знайти свою люблячу сім’ю! Від такої молочної мами щоб і вона теж порадувала когось молоком! Нехай їй пощастить у житті!..

5 лайков

Гарна собою дівчинка , але у неї не рудіментні соски , а дуже схоже - повноцінні . Крупні та окремо стоячі … мабуть і молоко з них буде йти . Коровка .
Особисто я б не залишала б її , навіть з цікавості …

2 лайка

Колись в дітей була іграшка- фігурка кози з китайського набору тваринок. Так там коза була з 4 сісями. Ми тоді посміялися: от китайці дають, а виявляється, що і таке можливо.

2 лайка

Лада, я не маю досвіду в цьому, бо з таким зіткнулася вперше за 14 років козоводського стажу, але, мені здається, що повноцінні соски з достатньою відстанню, якраз не так і страшно, це краще ніж подвійні канали. Доять же корів з 4- ма дійками якось. Функціонуватиме не дві а 4 долі.
А не буде бажаючих протягом тижня, то на осінь буде шашлик. Значить її доля така.

1 лайк

У моей кумы есть простая козочка у которой 3 полноценных рабочих соска и 3 доли вымени,одно другому не мешает,доить ей ее удобно и доит коза 6 л.Так что может получиться неплохая козокоровка из девчушки

7 лайков

Тему можна закрити, Корівка поїхала на нове місце проживання, на курорт :slightly_smiling_face:
В добру путь

8 лайков

Друга пара сосків не розвинеться. Є на утриманні 2 кози з додатковою парою сосків. Вони не розвинені і на доїння не впливають, так і залишились маленькими прищиками.

5 лайков