Понос в козенят після вівсянки

Дівчатка допоможіть.
Я козовод податківець. Маю кізоньку, тримаю діткам на молоко.
Тиждень назад вона привела 3-х козенят.
Їх я відлучила і вигудовую сама зцідженим молоком.
Молока не вистачає. Пасти ще немає де.
Коза звичайна і дає близько 1.7 літра на добу.
Зараз похолодало і на вигул не випускаю, то вже 2-й день дає по 1.2 - 1.3 ліра.
Журюся, що на 3 голови це мало молока.
Сьогодні їм 7 днів і мені порадили зварити їм мелену вівсянку.
Я ж не прочитала в і-неті, як то правильно їм давати її.
І в літрі води зварила 100-130 грам вівсянки.
Набрала її на кожну голову і бахнула з першого разу :sob::sob::sob:по 120 мл з Бутилочки, трішки розвела кипяченою водою щоб не так густо було і дала козенятам. Зїли вони активно.
Давала вівсянку в 2 год.дня. В 4 побачила, що йде яскраво жовта діарея. Потім в 6 год діарея стала водянистіша і світліша. Не знала, що робити. Зайшла і і-нет і зрозуміла, що наробила помилок :disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved:
Прочитала про відвар сіна.
Дала їм приблизно по 50 грам цього відвару і скільки ж молока. Бо шкода було, що голодні.
В 9 год вечора заходила до них, активні, просять їсти, але йде рідка, світла діарея.
В 11 год вечора дала смекту.
Все ж такі активні і хотять їсти. Більше нічого не давала.
.
Не знаю, що робити.
Якщо до ранку будуть живі, то чи давати молочко і що робити, якщо буде та діарея.
Чи давати відвар сіна і в якій кількості чи щось інше?
.
Розумію, що для таких малючків вівсянка була зарано і забагато…шкода козеняток.

Все як завжди. Чудодійні фейсбучні поради від “бувалих козоводів” " я все життя так вигодовую".
Звичайно, що таким малим козеняткам потрібне тільки молоко, можна розбавляти козяче коров’ячим, напувати молоком температурою 40-42 градуси.

На форумі цілий розділ про годування козенят, читайте, будь ласка.

11 лайков

Якщо діарея ,прибрати все ,тільки молоко давати ,звісно підігріте ,можна дати ,якщо є семена льону запарити кіпятком і болтати поки не буде слизька рідина трохи давати (саму рідину без семян),колись давала козенятам на траві першій в тому році був рідкий кал,можно думаю вугілля активоване ,якщо є .7 днів звісно маленькі ,а кізоньке давайте більше кормів ,буряк потерти ,і завжди ,щоб біля неї була водичка та сіно ,зерно давайте(потроху) ,буде більше молочка і доїти 3 рази на день .Якщо до окоту не робили гельмітизацію (глисти ) теж треба ,але через 2 тижні після окоту .

3 лайка

Правильно, що ви дали відвар сіна. Можна до ранку давати тільки його, він поживний для козенят, і як мінімум, 6 годин не давати молока. Потім можна молоко.

3 лайка

Козеняткам краще!
Давала їм відвар з сіна вночі і зранку + дала звичайний “йогурт” пробіотик.
Зараз 5 годин дня, продовжую давати відвар сіна і через 4 год перед і після нього даю молоко.
Козенятка на вулиці, граються, скачуть, лижуть травичку, солому і суху траву. Лизали глину, землю і пеньочки.

3 лайка

Який самепрепарат від гельмінтів?

Препаратів багато в вет аптеці по вазі кози ,і термін по молоку різний (молоко не можна пити від 2 до 4 днів )є суспензія.Спитайте Вам підчкажуть .

2 лайка