Так Інна, росте дуже швидко, аж самій незвично, що собака може так швидко рости. На ніжках підіймається і сам такий моцненький.
Уже может играть с козами на равных!
Красавчик вырастет!
Наталочко, хто нічого не тримає з господарства, тільки у того нічого не відбувається. Слава Богу, що козочка жива, ще й малюк є і що є Оля, яка завжди прийде на допомогу! Ти велика молодець! Собакевич неймовірний!
Вчора у мене питали дійну козочку, я при таких запитаннях впадаю в ступор, що, кого - мозок відключається, всі такі рідні. Хоча продати пару кіз треба. Вирішила поспілкуватися з бабулькою, вона з сусіднього села. Виявляється в неї козочка за четвертим окотом розкотилася і на другий день перестала їсти і через тиждень померла. Запропонувала їй Кнопку 7 років, сказала, що це вже коза стара і вона таку не хоче. Більше не пропонувала нікого, зажала . Думаю скоріше за все свою вони не лікували, отже моїм там робити нічого.
Я теж подумала, що , мабуть, нічого й не робили😔
А ми сьогодні ходили до лісу. Краса неймовірна, птахи співають, квіточки пахнуть і … кліщі . Мені завжди цікаво, як ви захищаєте себе та кіз коли випас постійно в лісі.
Довольна собача мордаха
І звичайно малюк заморився
І трішки фотосесії нашого беззубика

Хоча вже зуби почали прорізуватися
Наташ, це печально. До мене вчора приїжджала жінка за козочкою маленькою. Я запитала чи є у неї молоко, щоб випоювати, бо козочці лише 1,5 тижні. Каже, що у неї козочка є, і розкотилася 10 днів назад, але щось у неї пропав аппетит, нічого не хоче їсти, але жвава. То я їй кажу, що у кози скоріш за все післяпологовий парез починається і через пару днів вона вже не буде така жвава бо нічого ж не їсть. А вона й каже, що у козочки гарне харчування і трикальцій фосфат давала і живину, що козочка не повинна хворіти. Для неї дивно було, що при такому харчуванні коза може хворіти. Я їй порекомендувала проколоти кальцію глюконату і вітаміни (вона виявляється вже їх купила сама). Вона ввечері передзвонила й уточнила куди колоти і скільки.
Це ще добре, що перепитала. Було мені в березні. Знайома каже - оце поколола всім своїм козам перед окотом по 25 кубіків вітамінів! Мене аж затрясло. Поки розпитала де брала, в якій аптеці. Вітамінами виявився кальцій. А її все вітаміни!
Вчора у нас було знову поповнення господарства. Адель на 152 день народила нам трьох здоровенних цапів.
Потурбувалася щоб Умка не голодував . Будемо вирощувати.
Залишилося ще два окоти на травень та червень.
Скоріше за все так і було, а може щось інше. Вони проживають у центрі громади, я думаю вети там є, і працює дві ветаптеки, та про лікування я не чула.
Знаю людей в нашому селі, які свято вірять, що коли коза хворіє її лікувати не треба, бо це не реально. Їм так якийсь ветлікар сказав, корову вилікувати можна, а козу тільки на м’ясо.
Вони своїм козочкам навіть кров на аналіз не беруть.
А чого для Умки? Ви не їсте козликів?
Звичайно їмо , просто нам свинину, а йому маленькому козлятина ( бо йому свинку не можна
).
А, він же маленький, я і забула, що йому кілька місяців) а на фото такий вже величенький
Зовсім маленький 25 кг, завтра 4 місяці. Просто він же росте, хочеться дати гарний старт щоб все було добре. М’ясо йому треба, а в місто їхати не хочеться (червона зона), та й купити треба гроші
, а так наче безкоштовно.
Весна цього року цікава. На городі ще не садили нічого, навіть не культивували. Дощ - холодно - свята.
Зате перший раз за 6 років у нас повноцінно розквітли нарциси .
Травичка підросла, пастись ходимо двічі на день.
Перша донечка Ніка на 10 день після окоту дала нам 3л. молочка при дворазовому доїнні. Я задоволена, вона така смішна, бігає за мною і постійно мекає, щоб її першою доїла.
Чекаємо окоту Нотки на 9 травня, вим’ячко гарненьке, животик маленький, мабуть одне.
Це три покоління дівчаток, мама і дві донечки.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=110513967827074&id=100066054125802&sfnsn=mo
Буду дуже вдячна за лайк .
Приймаємо участь у конкурсі.
Які ви там з донечкою хороші на фото
Лайк поставила б і без конкурсу
Дякую Світлана .
Красавицы! А доченька копия мамы, и главное счастливые обе как такому фото не поставить лацк
Як втиснути всі справи в останній вихідний ?
Зранку добували м’ясо, останню домашню свинку переселили в морозилку. Швиденько зібрати студента на навчання, допакувати сумку і бігом в хлів народжувати.
Деньок переносила і у нас двоє - хлопчик і дівчинка.
Старших цапів відправили в звільнену загороду.
Смалець топиться, м’ясо перемолоти, рулети покрутити і т.д.
Карантин закінчився, діти роз’їхалися, знову потрібно звикати до нового режиму.