особисте господарство МАРШЕР

11 лайков

Овес ще не знаю, а пшениця по 4 гривні.

1 лайк

у нас така ж ціна на пшеницю, а кукурудза і як її правильно зберігати?

1 лайк

У мене була кукурудза в качанах. Складала у сітки для картоплі (невеличкі на 10 кг) та підвішувала на горищі. Та все одно весною потроху запліснявіла. Треба, щоб в одностель було - провітрювалось добре. А кукурудза мені обійшлася дешево, ми мінялися на кролів. А взимку у нас була по 5 гривень за кг. Зараз по 5,60.

у нас кукурудза по 3,50, зрозуміло- треба зберігати на горіщі

Минулого року була власна кукурудза в початках,коли збирала її то вона була трохи сировата, кукурудза була зібрана із 8 соток і сушити таку кількість не було де. Я поскладала початки в деревяні та пластикові яшики з великими отворами, поставила один на другий, і т.д, ящики поставила вздовж сонячних стін хліва, сінника, зверху накрила шифером і так зберігала, використовувала по мірі необхідності. Власної кукурудзи вистачило аж до весни.

8 лайков

супер, я нічого у цьому році не саджала бо тільки як два місяці живу у селі. Але на слідуючий рік обов’язково посаджу кукурудзу. це ж яка економія

2 лайка

Сьогодні стався прикрий випадок. У моему будинку постачання газу не має і тому ми використовуємо газовий балон. Як людина міська , я і гадки не маю на скільки вистачає того балона. І ось він закінчився.
Поїхати заправити балон я не можу ( бо без машини), визвати службу яка привезе балон також не можливо а мій чоловік приїде тільки через чотирі дні. Що робити, треба їжу собакам варити.
Паніка продовжувалась хвилин п’ять, потім я пішла вирила ямку, поставила там дві цеглини і розпалила багаття. Через деякий час поставила на цеглу казан з водою , щоб наварити кашу собакам. Все у мене получилось добре і кашу я зварила.
Я ось про що подумала, а наші бабусі були круті тьотки якщо вміли обходитись і без газу. А це не легко скажу я вам, для мене як для людини яка звикла до благ цивілізації то була катастрофа. Але я впоралась. Дивно, саме у селі я відкриваю для собе щось новеньке, як виявилось- міцний я горішок і вихід знайду з любої ситуації.
Висновок: паніка заважає діяти, тож не панікуйте !

24 лайка

Та ми крутезні ! Ми я переїхали з міста, то я і дрова навчилася рубати , і навіть мені це діло подобалось, всю чорну енергію в сокиру вкладала. А я надоїло, що плита в хаті димить, то я сама її розбрала і винесла по цеглинці, а тепер, кажу, беріть і складайте, щоб не диміла. Жінка завжди найде вихід з будь якої ситуації, хіба що її при цьому по голові стукнуть.

12 лайков

У меня был похожий случай с газом. Детям завтрак сварить не начем было. Я тоже как вы варила кашу. А соседка у виска сначала крутила. А потом и свою детвору так кормила. У нас правда была замена счётчика.

2 лайка

В прошлом году все лето готовила на кирпичах, а это лето на электроплите. Счёт за свет кусается. Теперь в планах летняя печка на следующий год, уже место под неё ищу. Оч хотелось сделать комплекс: и печка( грубка, и печь, и мангал. И ещё чтобы красиво было.
А вторая идея: печка, а вокруг неё потом летняя кухня с выходом в будущую теплицу.
Вот думаю какая идея победит.

6 лайков

Надо печку к теплице присандалить как-то и можно овощи круглый год!

4 лайка

ого, я дрова ще не вмію рубати. цікаво спробувати

я так розумію, що жінки завжди лад дадуть у любій справі

1 лайк

другий варіант більш цікавий наче, я також зроблю літню пічь на дровах

Що думаете з приводу цієї пічки. дуже її хвалять, завтра буду її будувати

13 лайков

image надо попробовать

10 лайков

Привет, Марина! Где ты пропадаешь? Как у вас дела?

привіт рідненька, у нас все добре. Довгенько була цього разу у АТО, два дні назад повернулась. Козочки ростуть, щедра вже вагітна від Буцефала. на прикінці тижня будемо ставити вікна пластикові бо старі мають дуже великі щілі і скло полопалось(старі). тож все потроху

5 лайков

Слава Богу, что все хорошо, я очень за вас рада. Продвигаетесь потихоньку в стройке :+1:. Печь уличную из 21 кирпича, зделали? Как в эксплуатации? На следующий год тоже нужно на улице что-то подобное) хорошо козочка погуляла) а мои в этом году бастуют. Наверное нужен мне отпуск):wink:

1 лайк