особисте господарство МАРШЕР

У нас сьогодні такий вітер, що двері не можна відчинити. Трохи греблася у дворі, то руки і лице червоні. По трошку будемо загоряти, і буде нам море вдома.

1 лайк

Ольга, Ви можете мені підказати? Я хочу узяти суточних циплят але мені щось трохи ячно, як їх виростити щоб не подохли?

Маринко, не підкажу. Я маленьких курчат боюся, як це не смішно. Навіть з квочкою. Ми купуємо підрощених курчат яєчних порід, то вони через 2-3 місяці вже несуться. Подобаються леггорни, адлерська срібляста. Червоних не беремо, бо в сусідки червоні, а вона їх розпустить по городах, а потім люди сердяться. Так от у нас тільки білі. Чорні в дворі не ведуться

1 лайк

Я Марьяну @Mariana позову, они точно подскажет. Она мне передавала суточных цыплят и рассказывала, как их кормить. Я помню только, что на первые недели три нужен стартовый комбикорм, потом постепенно подмешивать крупу. Ещё в воду добавлять уксус и сахар, но это Марьяна уже сама напишет, когда зайдет, а то я не помню.

2 лайка

Оце читаю і думаю які люди бувають вредні якщо корову держуть то кіз і вівців за худобу не щитають ім потрібно і пасовиська у нам нічого

3 лайка

Суточним курчаткам дуже важливий температурний режим. Перші три доби тримаємо 30-32° далі 27-30
Як що курчата не хворі, то ніякими препаратами ми їх не пропоюємо.
Перші сутки даємо солодку воду, це добре допомагає впоратися з стрессом(на літрову банку 1ст.л з горкою цукру)
Потім троє суток вода з отцтом(на 3л банку 100г отцту)
До десяти днів даємо престарт, до місяця старт. При такі годівлі вони гарно стартують.
Потім починаємо в комбікорм підмішувати кукурудзу, переводячи потихеньку на натуралку.
В три місяці глистогоним і пропоюємо солікоксом, так як курчатка дуже чутливі до кокцидіозу.
Це наш метод, нікому не нав’язую, просто поділилася :slightly_smiling_face:
Нехай малюки ростуть здорові і продуктивні.

13 лайков

У нас теж одне врем’я базікали, що корів не можна пасти там де паслася коза, бо на корову нападе метелишник :scream:. Але то все від заздрощів чи щоб зробити мені нерви. У нас кози паслися на прив’язі і цепки ми ніколи не забирали, так колись ранком вивели прив’язувати, а прямо на тому місці де паслася коза вже пасеться корова, я насилу свій цеп забрала.

4 лайка

Так, якесь людське жлобство не іначе

Сьогодні мій Джокер відмовився геть від молока, уколола йому вітаміни, екаю до обіду , може апетит з’явиться

А може кліщ, а Ви його не знайшли?

обгледіла і общупала. ні не знайшла

1 лайк

Марина, клещ мог и отвалиться. Лучше с Олей посоветоваться. Очень нехорошая тенденция.

2 лайка

Я чомусь теж так думаю, а ще він поки не нап’ється його знайти важко. І симптоми дуже схожі. Потрібно запросити Олю @olga79.

Все може бути. Шукати самого кліща марна справа. Він вкусив і забув. А інфекція в кров попала і розвивається від кількох тижнів до кількох місяців.

5 лайков

а як діяти? щоб не нашкодити малому, у мене не має гарантії що його вкусив кліщ?

Який у нього вік?

1 лайк

тільки місяць виповнився, навіть пуповина ще не відсохла(маля)

Два тижні досить, щоб захворіти.

розумію, я кажу не про те що місяць для кліща мало а те що козлик ще малий і чим і як йому допомогти то для мене велике питання, тим паче гаоантії що це саме клещ не має, ось у чому питання

Якщо це не кліщова інфекція, то азідін ніяк не вплине, на козеня при дотриманні дозування.

3 лайка