OLGA Ольга "Кози над Тікичем"

Точно, оксіклозанід, давала по 1,5 таблетки…

1 лайк

Люд, ну почему же нельзя глистогонить - ивермектиновые препараты как раз и козлят за месяц-полтора до окота

2 лайка

Його вагітним наче можна, хоча я своїм не давала, одній тільки попало бо не знала що вона сама гульнула, все нормально, козенята гарні. Про івермектин - на ФБ є група про кіз так там в коментах всі одноголосно пишуть, що не треба його колоти вагітним.
Моя думка я б нічого не давала, чекала б окоту, тим більш що у вересні глистогонили.

1 лайк

Я бы ясень не давала, во всяком случае, сейчас. Колю ивермектин не позже, чем за месяц до родов. никогда проблем не было. Но ивермектин нужен качественный, импортный, в этом году это был испанский промектин.

3 лайка

А я бы не колола, не думаю, что там так все критично, что не подождёт до окота, второй момент, если они там есть, и много, то может из-за гибели пойти интоксикация… и ещё как это все повернется неизвестно… но это только мое мнение, на истину не претендую… не ветврач… но я лично опасаюсь колоть беременным, только в крайней необходимости…
Про азидин … Тоже яд… И тоже по назначению…

7 лайков

Да, и я своим тоже колола перед окотом за месяц и 3 недели. В инструкции написано, что и за месяц можно. Но, опять же таки, если нет показаний, то есть ли смысл колоть. Я у своих заподозрила глисты, как мне казалось, на определенном основании, поэтому рискнула.
Но вот кто-то уколол недели за три, так как обнаружил глисты, и спровоцировал роды. Не помню, кто, не с месяц назад об этом писали.

Я давала ясенеподобный клён. Правда, в тот же день была ещё трава с корнями и частичками земли. Что-то из этого плохо отразилось на трёх козах(

2 лайка

У мене чогось майнуло в голові. чи не може бути причетним до цих нещасть з козами той цап. яким парували кіз.вже не один рік. Може чимось заразив без видимих симптомів

4 лайка

Оля я тоже давала оксиклозанид в декабре за два-три месяца до родов.Вчера и сегодня мы ходили и ели пижму.результат налицо.Но пижма тоже вызывает аборт.поэтому лично я бы ничего своим девочкам не давала и потерпела бы до родов.

Девочки, на счёт ясенелистого клёна. Он считается ядовитым? Просто у меня козы уже второй год объедают посадки с этим клёном. Бывает так, что кроме листьев клёна ничего не едят. Но обратила внимание, что переяреные козочки без зерна очень жирненькие, холённые. На хвостике аж салом.

1 лайк

Та я ж давала в вересні, ще до парування.

Цап у нас молодий, 19 року народження, і там не парують всіх підряд. Це ж село, а за гроші не всі ведуть, а там і треба договорятись заранні.

Це я вголос подумала за глисти, видимих признаків нема. Просто в голову все лізе.

2 лайка

Так це Саша, сусід Ваш, колов, і коза раніше окотилась

1 лайк

Не завжди є цих пів години… Треба робити розріз одразу… Але в більшості випадків ми до цього психічно не готові…
Дев’ять років назад у мене так під час родів померла кавказька вівчарка… Я була біля неї, все нормально. Прийняла перше цуценя, відвернулась обробити і перев’язати пуповину. А чоловік заходить і кричить що сталося? Я відповідаю все ОК, є перша дівчинка! Обертаюсь з цуценям, а сука голову поклала і очі стають скляні… Шок, паніка, все що приходить в голову намагаємось двоє зробити ( масаж серця, штучне дихання…) Все безрезультатно… Розуміємо що повний живіт цуценят, але теж чули про “пів години”. Самі не можемо взяти в руки ніж… Чоловік шукає машину, бо в нас нема. Я консультуюсь по телефоні з керівником нашого відділення і ветеринаром… Сказали що сенсу їхати нема бо не встигнем, або ніяк або різати самим… Чоловік заливаючись сльозами розрізав живіт і по черзі діставав мені ще 7 цуценят… Живого не було нікого… Але я не могла в це повірити і намагалась їх відкачати… так як інколи буває ніби мертвий, але під час народження цуценя захлебнеться водами і коли реанімуєш починає відкашлюватись… згинала- розгинала в темпі, холодна і гаряча вода, штучне дихання… Десь за двадцять хвилин такої “реанімації” Андрій забрав їх від мене і сказав щоб не мучила себе і їх… Ветеринар мені сказав що швидше за все з такими симптомами це обірвався тромб у суки ( вскриття не робили)… Народжену дівчинку я виростила сама, і коли вона ходила вперше вагітною в неї напевно стався інсульт… Раптово погіршився зір і з однієї сторони губа стала сирою, почала відвисати, і ходити якби трохи боком. Народила нормально, незнаю чиє здоров’я в той момент більше постраждало її чи моє. Але відтоді я її не вязала і більше вона не народжувала. Потихенько дожила в мене до старості і ще живе…

23 лайка

Ото поки написала і сама знову плачу… Співчуваю Вам Ольго… Я розумію який це біль і як важко втрачати ось так улюбленців… Я тоді навіть по телефону ні з ким на розмовляла пару днів і декілька годин не могла взяти до рук єдину народжену живу дівчинку з ящика…

7 лайков

От і мене Люда питала - розріжеш? Ні, не змогла. В минулому році у Белізки я змогла дістати двоє живих козенят, кізочку і цапика і один був мертвий. Бачила, що коза не жилєц, масажувала матку і достала. А тут - раз і нема.

5 лайков

Дівчата , дуже багато спогадів подібного роду є майже у кожній з нас … але досить ! Олю пожалійте . :thinking: :cry:

16 лайков

Согласна с Ладой, не надо больше…

4 лайка

Так, Ладо ви праві. Вибачаюсь за допис. Не є добре що ми це все написали в Оліній темі… Якщо п.Оля не проти, то може попросити модератора кудись забрати наші відповіді на запитання Інни? Щоб не ятрило душу в цій темі… А видалити звичайно теж можна, але раптом комусь знадобиться прочитати?

5 лайков

Не потрібно нічого видаляти. Давайте просто перегорнемо сторінку і будемо говорити про хороше.

9 лайков

Оля доброе утро,как там погодка у вас? У нас солнечно, но прохладно.Вчера соседи открыли картошку посаженную в январе,уже приличные кусты наросли,а мы сегодня собираемся садить для себя на лето в открытый грунт,вчера огород обработали под нее А что садят сейчас у вас на Черкассщине?

5 лайков

А молоду ще не копали?

1 лайк