Окоти наближаються день за днем. Щоденник

Можна, тільки сонячні ванни приймати не можна :slightly_smiling_face:

2 лайка

А чому ? Кози так дуркують на вулиці, гуляють довго, пока я замерзну.

Гречка - вона підвищує чутливість до ультрафіолету.

2 лайка

Та зараз так хмарно, що хоч досвічуй, як курям. Але у козлятнику вікно на захід, так що …

А мои козочки не хотят гулять по холоду. В -2 без ветра через полчаса дружненько отправились домой. А по морозу -8 с ветром, как в эти дни, то и не вывожу, в сарайчике -то плюса.
Зайчишка вчера уже вымечко налила. Дежурю.

2 лайка

Відкриваю хлів для своїх кізок, що могли вийти в загін прогулятись. Бажаючих ходити по снігу немає, виглянуть і назад ховаються в приміщення. Одна Барбінка на своїх довгих ногах скаче по снігу.

Значть незабаром маланькі Зайчинятка будуть стрибати :goat::goat::goat:

4 лайка

А наші, як по калину, то і сніг під ногами не бачать. Чоловік тільки скомандує - дівчата, ягоди їсти, то вони наввипередки біжать. На минулому тижні був сніг, налипло на гілля. Коза як потягне за гронку - сніг на голову нападає. Обтруситься і знов дістає

7 лайков

Знаю- калина для кіз це справнній наркотик :+1: Мої минулого року всі кущі на пасовищі пооб’їдали, ставали на свічку аби дістати до ягід :grin:
В цьому році калина не вродила :disappointed:

3 лайка

Це смішно але…
Окрім кіз я маю ще одне захоплення - квіти. Так ось раніше мені часто снились квіткові поляни, клумбочки та квітники із різними квітами, сни бувають настільки реальні, що , здається, я відчуваю квітковий аромат.

А ось тепер мені почало снитись… козине вим’я . Одне і теж вже кілька днів, таке велике із широким кріпленням, правильної форми , з гарними дійками… Проснуся і посьміхаюсь, таке воно гарне та пригоже :blush:

Сьогодні розповіла чоловікові про дивний сон… Почула у відповідь - Краще б тобі квіти снилися…:hahaha::hahaha::hahaha:

22 лайка

а я по ночам имена козлятам придумываю и настраиваю себя, что никого в этом году себе оставлять не буду :persevere: Остается ждать от 2 до 3 недель, молюсь чтобы все благополучно было

10 лайков

Також трохи моторошно…

А тепер майже анекдот на цю тему :grin:

Сьогодні телефонує знайома і запитує про те, на яку дату перед святами записати мене на манікюр.
Я відповідаю, що не можу протягом місяця робити цю процедуру
Запитує , що кінець року ,так багато роботи і не зможеш вибратись у місто .
Моя відповідь що я очікую окотів, ніяких лишніх нігтів бути не може, раптом козі прийдеться допомагати…
В трубці - тиша.
Я вирішила що вона вже в обмороці :hahaha::hahaha::hahaha:

19 лайков

Обычно когда у коз запланированы окоты то я никуда ,кроме работы не хожу и не выезжаю.Близкие друзья уже знают ,когда я говорю что не выездная то значит сторожу коз,и если кому-то я нужна то сами приходите.Мама говорит ,что очень удобно,за несколько дней до окота я всегда дома,ну а потом и после. Только не высыпаюсь,и очень много сьедаю валидола.Никак не могу спокойно это перенести,каждый раз волнуюсь ,пока все не родят.

2 лайка

Вот обдумываю вариант вообще не крыть одну козу ,что бы просто доить и не было каждый год стреса в виде родов.Пока зрею,вроде страшновато так экспериментировать,но может и рискну.

2 лайка

А я с каждым годом к окотам отношусь все спокойнее. Родят и без меня. Если днем рожают, то я наблюдаю. А если ночью, то я утром все увижу.
В этом году все сами рожали, они знают, что мне надо отдыхать и справляются.

7 лайков

А вот с именами у меня уже проблема. До сих пор некоторые прошлогодние козки без имени. А в этом году вообще не знаю как называть. Надо же ещё всех запомнить в лицо.

1 лайк

После первых родов нашей козы( била тройня) , чтоб детки привыкали ми дали имена козодеткам : супчик, шашличка и зайка(которую думали оставлять) з годами когда подросла, окотилась -получила новое имя( решение било колективним):grinning:

Её окот (3 - тий) жду на 20.02 и звали её сначала " Шашличка" теперь Бенита

2 лайка

Девочки помогите, козочка будет рожать впервые, я видела как она с козлом гуляла 4 сентября соответственно рожать должна в феврале, а у неё уже вымья опустилось, стало как два моих кулака, я попробовала-полно молока, бежит из дойки, что сделать сдоить или пусть так будет?

Пока доить нельзя, наблюдайте

Мне страшно, у меня первокотки впервые.