Окоти наближаються день за днем. Щоденник

Я вже описувала як появилась на світ наша Буся. Тоді це був перший окіт в нашому господарстві і перший окіт кози з яким я зустрілась.

Дата покриття і відповідно окоту була невідома.У кози зупинився рубець і різні способи щоб відновити його діяльність не дали позитивного результату. В результаті препарату який вколов вет, почались потуги при закритій матці.

Ветеринар відривав матку силомвць і діставав козинят. Одне вийняв і викинув, сказавщи що мертве, друге також викинув як мертве. Я помітила у нерухомому тільці ледь помітні удари серця і почала робити козиняті штучне дихання, очистивши його від слизу. Не знала як це робиться правильно тому вдихала йому повітря і згинанала ноги. Вет спочатку відмовися мені допомагати, але побачивши що я не заспокоюсь прийшов таки на допомогу. Він вдихав повітря і струшував козиня. Козиня задихало самостійно десь через 10хвилин.

Помістила козиня на грілку, напувала із шприца кілька днів , бо ссати саме воно не могло.
Вага була 1,7кг Ось така вона була через два тижні після народження Коротковухі кози, ламанчі -як вас не любити - #25 by Mila_koza
А така стала Коротковухі кози, ламанчі -як вас не любити - #46 by babushka-11

5 лайков