Насіння. Що виросте з F2?

Доброго дня, друзі.
Вже давно зріє бажання розібратись у цьому питанні.
Виробники насіння дуже не рекомендують збирати з гибридів.
Деякі фермери купивши один раз гібриди, огірків, перцю, наступні роки вже сіють власне насіння…. Зустрічала відео про це на Ютубі

Цього року наважилась, хочу провести єксперимент посадивши у теплиці поруч улюблені гібриди: оригінал Амур F1 та його нащадок Амур F2

Також маю насіння Зозулі F1 та зібрані з його плодів насінини

Як що в кого є досвід вирощування з насіння F2 запрошую поділитися.

5 лайков

Тітка моя постійно займається от таким збиранням, хоч що я їй не кажу, ну не розуміє вона, що не отримає такого самого врожаю. То Таня, як пощастить. Наприклад, морква в неї із зібраного насіння з F1 вийшла дуже і дуже погана, самі кривулі, різного кольору , від фіолетового до блідо жовтого. Перець вийшов туди-сюди, деякі кущі дуже схожі на попередників, а деякі майже не плодоносили з плодами дульками-кривульками.
Томати більш-менш непогані. Огірки також, але розщеплення все одно видно, на деяких лозах бувають самі кривульки. Тобто - лотерея.

2 лайка

Не можу сказати за огірки, але перць Ф2 у мене виріс височенний, гарнющий і без плодів. От точно не пам"ятаю, чи цвів той перець, чи ні.

3 лайка

Так так, таке саме було і в тітки, здоровезний кущ, гарний, але без плодів. Але декілька було і нормальних.

2 лайка

А я перець F2 сіяла і шикарний був. І помідори Колібрі сіяла , теж гарні. І помідори з супермаркета німецького теж норм. При тій агротехніці, яка в нас ми не витягуємо всього потенціалу тих гібридів. А перекоси в самозбираних рослинах можуть бути в результаті вірусного ураження. Тоді рослини кривульки


8 лайков

позаторік сіяла гарбузи, гтбрідні - ну таки ж гарнющі були! Зібрала насіння, торік посіяла. Та добре, що то були гарбузи, яки не поьрібують особливого догляду. Коротше, повиростало казнащо - і по формі, і за смаком . Одін-два дрібніх на кущі.

3 лайка

Я в цьому році посіяла F2 трохи, на пробу. Але думаю, що марна праця. Результати обов’язково оприлюдню. А головне - порівняю з гібридами. Бо, у моєї місцевості, сортові перці врази поступаються гібридам.

6 лайков

Сніжана, вже видно результат?

Я посіяла в теплиці Амур F1, як завжди сорт неперевершений, з гарними огірочками, ранній, ніколи не підводить.
Я його завжди також сію на розсаду зараз, в перших числах липня, для другого обороту в теплиці після ранніх помідор.

А у відкритому ґрунті посіяла велику грядку Амур F2, 8 червня зʼявилися сходи, чекаю результату з нетерпінням. Вже на деяких кущах видно зав’язі

3 лайка

Поділитесь результатом що виросте який смак?

Місяць після сходів.
Бачу багато завʼязі на кожній рослині

7 лайков

Поки що, тільки візуально є результат.
Ростуть дві рослини перця. Дві дуже різні. Один не відрізнити від гібрида F1, інший зовсім чужий. Це поки зелені перчинки.
Далі прояналізую коли достигнуть.
То ж треба, щоб з двох був різний. Просто повезло.

2 лайка

Дочекалася я огірочків Амур F2

Ранній, як і батьківській гібрид.

Завʼязей багато, в кожній пазусі кожного листочка, жодного пустоцвіта, як у F1, але плоди на деяких кущах не схожі на предка, більш видовжені, та з більшою пупирчистістю , а є огірки схожі на орігінал.

За смаком гарні, без гіркоти.

5 лайков

Пішло розщеплення на вихідні форми. Але вони не повинні бути поганими. Проблема може бути якщо для отримання насіння використовували ЦМС лінії

1 лайк

В 21 році купувала насіння кукурудзи, назву не пам"ятаю, але точно Ф 1. І так вже її рекламувала продавчиня. Гарна була, висока, по два здоровенні качани. Весною цього роу посіяла я насіння з тих качанів густенько, щоб для кізочки зелень була. А два рядки посіяла між гарбузами, щоб земля не гуляла, пока гарбузи розплетуться. Так от там де густо посіяне, то і стебло тоненьке, хоч і висока. А там де два рядки - височенна кукурудза і по ТРИ качани на стеблі. То я вже і не зрізаю її, хай достигає. Поживемо - побачимо.

6 лайков