коза должна окотится 28 апреля можно ли к ней пристроить маленькую козюльку сиротку
А для чого, нехай до вас привикає.
не пье ні з бутилки ні з соски приходиться держать козку щоб посмоктало.
Придержуйте козу, може вона звикне. Ми своїх сиріток віддали , коли їм було по 5 годин від народження, і їх приручили до кози. Тепер вже великі, другий місяць.
А сколько “сиротке”? Давно родилась?
У меня некоторые козы пускают чужих деток добровольно. Правда, это создает определенные неудобства.
Можно. Только как под козу будете пускать глазки прикройте малявка. И сисю в рот. И усе пошла помпа работать. Даже 3 месячных так пристраивали.
Якщо коза не дуже " за" , то може скалічити малого, годівля спершу тільки під наглядом. А мале смоктатиме.
козочке 1 мес. не принимает коз загрустила за мамой а сестричка сосет чужую но под моим контролем малявка по весу маленькая родилась полтора кг.
Когда родит коза, можно попробовать вымазать козленка в околоплодные воды и дать роженице облизать. Тогда больше вероятность, что она посчитает ее своей.
Только нужно это делать сразу, когда рожать будет
Моя коза дуже агресивно відноситься до чужих козенят . Я її синочка поміняла на чужого козлика. Тримала її і прив’язала. Ви би бачили що вона витворяла: і підскакувала і намагалась його вкусити, і ще два дні по тому не давалась мені добровільно доїтись. Я кинула затію і кормлю з соски . Думаю рано чи пізно навчиться сати соску як проголодається .
є ді козочки які годують не стрибають тільки на станку під моім контролем а друге з мисочки і то не тільки здоіне молоко а те що постоіть і нагріваю пошти до 40 градсів і по троху грам по сто
Я цього року так експерементувала з поросятами - свиноматки приймали чужих. Двом ставила таку задачу і обидві справлялись… Це так, для інформації… Мо кому знадобиться…
Сьогодні разом ььдві свиноматки і 5 поросят (на плем’я залишила) від чотирьох счвиноматок… І оті дві кормалять кожного, хто присосеться…