Скажите, пожалуйста, можно ли давать козам помидоры?А то у нас на балконе помидоры растут,хотим приехать угостить козочек на ферме помидорчиками.
Ну кози не свині що похрумають усе.
Якщо їм такі овочі не дають то у них буде понос, це погано дуже.
Я своим козам даю негодные спелые помидорки с огорода (без гнили), все едят. Поноса от помидоров не было.
Якщо кози ніколи не їли та дать на голодний рубець і багато то звісно буде понос, якщо в раціон вводить по чуточку то нічого але питання для чого? пользи від них козам ніякої нема, нада учитувать що коза не свиня і ті продукти які свині їдять козам зась.
Я даю помидоры козам как добавку для разнообразия. В сезон с огорода хорошие себе, плохие или излишки козам. Они и горькие огурцы лопают только давай. Все подобные добавки (огурцы, помидоры, кабачки, головки подсолнуха, топинамбур, зеленая кукуруза, спелая алыча, вишни) идут понемногу и в охотку. Понос пока был только после большого количества веток ивы с листьями.
Примерно килограмм помидоров на одну морду проблем с козьим организмом не вызывал. Из положительных эффектов только довольные выражения на мордах.
У мене питання " Навіщо козам помідори?" Користі 0, а шкоди може бути огого.
Не совсем поняла, почему помидоры нельзя и “они только для свиней”. Тогда зачем козам огурцы, кабачки и яблоки? Приблизительно из того же разряда.
Чем так вредны помидоры?
Здравствуйте.я новый пользователь, возможно не по теме конечно,но хотелось бы услышать мнение людей, которые давно держат коз.я летом приобрела козочку, сейчас ей 10 месяцев,три недели назад были у козла, думаю, что покрылась моя девушка.но дело даже не в этом,а вот в чем.я работаю в столовой, собственно и козу завела, потому как жалко овощи выбрасывать на помойку, ношу домой листья капусты, яблоки, груши, морковь,тем и кормлю.ну и само собой сено и корма.недавно стали варить компот из сухофруктов, теперь ещё собираю фрукты из компота и даю козе.посоветуйте пожалуйста,не навредит ли это козе?
Всё это можно давать, но в умеренном количестве. Или, если всего этого много, то придется завести ещё коз)
Спасибо большое за ваш ответ
Надеюсь, что она у меня залетела и родит себе помощника
А я -не даю .
Ревізорша сама краде .
Пасемося в кінці городу , так щоб вона не спромоглася втекти і вкрасти декілька , була б не вона .
Колись читала про досвід однієї козівниці, яка своїм козам вдягала намордники з половинок шкарпеток , то вже такі думки і мені проскакують.
Бо помідори , то найменша шкода .
В роті все ,до чого писок дотігся.
В усьому іншому золота коза з чудовим характером (тьху , тьху , тьху ).
Головне, щоб це не дратувало. Потрібно прийняти, що кози їдять все на своєму шляху. І , якщо вони десь, колись покуштували смаколик, того не забудуть ніколи і будуть туди бігти.
Коли це приймаєш, і приймаєш міри, щоб зберегти якісь рослини, тоді нормально і комфортно з козами. А якщо дратуватися кожен раз, з козами не уживешся.
Читала ,що пасльонові -шкідливі .
Вона ж пхає в рота не лише спілі, їх мало , а і зелені , і бадилля , і баклажани , і перець .
І випльовує рідко .
І берізку їсть . І лободу.
Хрін їсти перестала .
А то з місяць ним запихалася, неначе ніколи не бачила (хоча він завжди був у вільному доступі ). Вичитала про багатий склад і пропонувала постійно .
І хміль , також . Зараз хміль зрідка , хрін ні .
А помідори -медом мазані.
Недавно був понос (злиплий горошок , недавго).
Флора в шлунку лише почала наростити .
Помідори давала колишня господиня .
На мене б вона їх би і не пробувала, бо забагато води .
Щодо шкарпетки , то якщо далеко йти пастися -актуально, це мало в тієї жіночки вигляд рукавички на роті і кріпилося резинкою.
Бо в людей по вулицях росте всяка всячина і бачать кіз -дуже сердяться .
Ще варіант , привчити до посвідка .
Хочу в ліс походити з нею , попасти , а це далеко , пару км , приблизно .
Так, водити на повідку - гарна ідея. І випас у лісі гарна ідея. Але перевіряйте на кліщів після прогулянки.
Самі помідори не так страшно. В міру можна. То про бадилля пасленових писали, що небезпечно. Картопляне також. Але ж бувають такі періоди, коли кози на картопляне накидаються, неначе то самий смачний смаколик. А іноді навіть не помічають.
Дуже не хвилюйтеся. Коли тваринка не голодує і є вибір їжі, вона не буде їсти будь що, тим більше, шкідливе.
Дуже багато рослин кози поїдають періодами.
Навесні накидаються на чистотіл молодий, а в іншу пору року він отруйний у великих кількостях. Бузину дуже люблять, але бувають періоди, коли навіть не дивляться на неї.
Щиро дякую , заспокоїли.
Бо мене таки трохи тіпало від того з яким азартом вона пхає в рота помідориння.
Капусту обмине, а помідори в роті .
І так , намагаюся щоб не пхала що попало , але поки що вдається слабко .
Спробую до повідка привчити .
Взагалі , вона розумничка, не думала ,що вона так швидко навчиться і пастися , і харчі собі вибирати . На початку вересня ми лише вчилися їсти сіно .
ПС на помідори вона з люцерки втікає …
Ой , не туди…
Коли кізонька правильно і збалансовано годується, то не хапає бозна що, немає збоченого апетиту. Все у вас наладиться.
Дай Боже . Маю надію .