Верховній Раді зареєстровано проект Закону №6490 від 24.05.2017«Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств». Про це йдеться на сайті ВР.
Головний комітет – з питань податкової та митної політики.
«Законопроектом пропонується забезпечити можливість для мешканців села легалізувати свою діяльність у формі підприємницької діяльності для фізичних осіб - підприємців, які організували сімейне фермерське господарство, та надати їм можливість бути платниками єдиного податку четвертої групи, а також з метою їх становлення та подальшого розвитку встановити пільговий порядок сплати єдиного соціального внеску, та унеможливити до 1 січня 2028 року проведення контролюючими органами заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності фізичних осіб – підприємців, віднесених до четвертої групи платників єдиного податку, визначених у підпункті 4 пункту 291.4 статті 291 цього Кодексу», – йдеться в пояснювальній записці.
Прийняття цього Закону не потребує додаткових видатків з Державного бюджету України чи місцевих бюджетів та призведе до отримання додаткових надходжень бюджетами відповідних рівнів.
Угу, всех на карандаш, а через годик-два принять изменения примут в законе и контролюючи органи, будут ходить и считать, сколько ты заработал!
Тем более, если разрешат продажу земли иностранцам, то будет посчитано все.
На счет “на корондаш” нет регулирования закога по этому поводу. И землю вряд ли отпустят сейчас в свободный рынок … Мы не готовы к этому. И МСП это хорошо в принципе , но когда это микро но бизнес … А хобби козоводство не регламентируется законом
Чому не мала справ? Я вже 20 років займаюсь підприємницькою діяльністю. Якщо ми хочемо мати правову державу то і діяти ми повинні у рамках діючого законодавства. Треба починати з себе.
Оно то так, все правильно. Но что то наверху с себя не очень начинают.
Все с низу, там урезали, там отменили, там добавили и подняли.
Как то оно получается мягко говоря нечестно, вот и нет доверия к таким начинаниям.
Надеюсь проголосуют. Очень важный закон. И срок 10 лет тоже хороший для запрета проверок. Только нужно за эти 10 лет сделать всё, чтоб проверки потом были не страшны.
Прошу прощения, я совсем запутаась, сначала я читала закон, где до 25 голов мелкого рогатого скота считается как подсобное хозяйство, потом кто- то написал на сайте, что уже урезали до 10-ти. А в этом посте Вы написали до 50 ( меня эта цифра порадовала)
Ну в итоге где можно почитать этот закон, или подскажите хотя как он называется, буду искать, что бы уже самой убедится, сколько можно держать коз, при этом не сдаватся в налоговую и спать спокойно не боясь, что тебя обвинят в уклоненнии от налогов. Заранее спасибо.
Малі сільськогосподарські підприємства –
це підприємства, які на додачу до сімейних і сезонних працівників також
мають штатних
співробітників. Невелика ферма повинна мати більше 10 (десяти), але менше
50 (п'ятдесяти) сімейних
та сезонних працівників, певну кількість штатних працівників, але не більше
ніж 50 (п’ятдесят)
повністю і частково зайнятих робітників, включно із членами родин.
Трохи не потемі , та все ж про податки …
Вичитала що жителі Сумщини мають сплатити податок за збір чорниці , грибів, і лікарських трав … Ще й він збільшився на 4%…
Це скрізь так ? І чи це раніше було ?
І як це має виглядати - я зібрала баночку півлітрову чорниць ,і прийшла : візьміть з мене податок . Чи це всіх поголовно стосується ?.. Чи це стосується заготівельників …?
Можливо це рентна плата за спецвикористання дикорослої продукції. Її нараховують заготівельним підприємствам. Якщо ви збираєте для себе або для роздрібної торгівлі, то вам це не загрожує.
Возможно то, что козоводство как хобби ещё не зарегулировано государством, является позитивным моментом. Значит можно все, что не запрещено. В теории, конечно.
По просьбе уважаемой Натальи Якименко @bluemchen я буду размещать в этой теме новости и события которые так или иначе касаются мелкого сельскохозяйственного производства.
Напомню:
Наталья заместитель председателя общественного союза «Овцеводство и козоводство Украины».