Добрий сир (йогурт, молочний десерт…) починається з доброго молока, а добре молоко з доброї годівлі. З годівлі - дуже важлива якість сіна. В цьому причина доброго здоров‘я худоби та букет смаку і запаху витриманого сиру.
Вчора закінчив прибирати сіно. 5 днів 1 гектар. Своїм мотоблоком Форте з косілкою сам викосив, вручну граблями переворушив, завалкував тим же мотоблоком. Тюкував вже найнятою технікою. А щоби швидко зібрати найняв ще 5 старшокласників. За 5 годин забрали з поля 250 трюків ( 30х45х90 см). Ще був тесть з «жигуликом» і причепом. Свою працю не враховую, паски на косілку, солярка, наймана техніка та праця - близько 3600 грн. Вартість тюка не менше 15 грн. Може простіше купити готове сіно? Але в цьому сіні я впевнений. Воно без добрив та всякого іншого, природнє.
Звичайно, важливо слідкувати за генетикою тварин. За десять років нашої селекційної роботи ми отримали позитивні результати. Наші районні кози з додаванням «крові» породи Ламанч дають смачне, приємне на смак молоко. В цьому році вже в травні місяці вони давали в середньому майже 4 літри молока в день. Тобто чотири кози - як одна середня корова.
Може хтось з тих, хто купував коз у нас, читатимуть і зможуть підтвердити?
Спробував зафотографувати кіз з ракурсу наших досягнень.
А яка у Вас косарка?
Здається Зоря.
Але до неї ще треба приспособу від ВОМ до мого мотоблока. В мене дизельний грунтофрез Форте 9 к.с. повітряний.
А мої подібний забракували, стоїть, а махали всі косами.
На культурному ще нічого, а як нерівне з горбками то не дуже.
Згоден. Періодично наймаю роторну косілку, щоб збити кротовини та мурашині кучі.
кака у вас печь чудесная!
Та доця, якій мама не давала себе ссати, окотилась. Звати Краля від Лілі. Привела чотирьох. Всі суслики. Дві кізочки и два козлика. Можемо продати.
Ну нічого собі ! Вона першокотка ? Це ж як їй було важко … Сама справилася ? А батько козенят хто ? Мій козлик ?
Так, сама. Батько діток - Ваший.
Він з кількома нашими козами поїхав до Сергія Сизонюка. Сергій є в мене в друзях ФБ. Може зареєструється на цьому сайті. Я запросив його.
Отже , друзі, налітайте , внучата Дизеля в продажі !
Ругаюсь. Продажи только на козьем рынке.
Вибач , Інна , я не звернула уваги на тему .
В1таю з чотирма д1тками.бажаю багато молочка щоб хватило
Базік від Дізеля - батько всіх козенят в цьому році, навіть тих кіз, які ми продали.
Окоти продовжуються.
І так, як Базік змінив наше господарство на інше, то ми вже шукаємо йому заміну не гіршу від нього. Може хтось порадить до кого звернутись?
Ігор , я з радісттю допоможу підібрати Вам козлика від Принця та неродственних козочек Камілі ( мамі Базіка) .
І ще в мене з близької географії був Лютік від Пломбіра Люби з Білогородки, «Волшебного леса». Маю потомство ще і від нього. І ще є один Козлик. Про нього з дому напишу. Це той, що з села біля Васильківа. Можливо Ви пам‘ятаєте?
тобто він брат Дизеля
Якщо від Ані з Кулібаби , тоді мені потрібно знати хто його батькі .
Павлін від Дюшеса і Каріни.
У мене є одна дівчинка від Ані - Джамала ( Ліда + Сніжок ) , тобто родственних коз немає .