Козячий горошок

Добрий день , пані та панове !
Підкажіть , будь ласка , де почитати про козячий послід детально ?
Або тег , чи тему , чи посилання, чи як правильно задати в пошуковику питання ?
Шукала , знайти тему не змогла .

Послід кіз , один з основних показників здоров’я .
Цікаво , від чого залежить колір , розмір , наповнення і запах ?
На що звертати увагу ?
Як часто має бути дефекація? Яка , приблизно кількість і від чого це залежить .

Заранні вдячна за відгук

вивчайте тему про годування, якщо правильне годування - то і будуть правильні горошки. Кормление коз - рубцовое пищеварение

2 лайка

Правильні , це які саме ?
Який розмір , який колір , є запах чи нема ?
Я читала цю тему , опису там нема .

Маю сказати , що після хвороби в Августи-Луїзи був лише горошок , тобто не було ні поносу , ні запору . Але колір і розмір були різні .
Так як я початківець , то який саме стандарт цього продукту має бути , не знаю .

Зате не раз , і не п’ять зустрічала фрази від форумчан " дивлюся горошок постійно ", " я передивляюся горошок ", " постійно розглядаю його ", дехто і під мікроскопом …
От після енного такого повідомлення я почала придивлятися, відмітила різницю і вирішила поцікавитися детальніше .
Теми не знайшла .

ПС за посилання дякую , перегляну ще раз.

У новонароджених козенят і до тих пір, поки не почнуть їсти інші корми, окрім молока, випорожнення у вигляді жовтої м’якої ковбаски, іноді дуже м’якої. А самим першим після народження відходить меконій, зазвичай він чорний і дуже липкий. Але бачила і коричневий, мазкий. Іноді майже горохами.
Як козенята підросли і почали їсти зернові та сіно, починають формуватися темні горошки, козеня росте, горошки також ростуть. Нормальні горошки - темно коричневого кольору, розсипаються. Іноді можна побачити горошки, наче нанизані на ниточку - то глисти.
Колір горошків в нормі темно-коричневий, майже чорний зовні, всередині трохи світліший. Конститенція повинні бути рівномірною, наче мелена трава. Не повинно бути непереварених частин зерна, або інших кормів.
Горохи, що позлипалися в одну ковбаску - то вже послаблення стулу, тобто, пронос. Потрібно передивлятися раціон, в чому допустили помилку.
Свіжовикакані горохи мають запах, запах навозу. Давні майже не мають запаху.

1 лайк

Щиро дякую !
Цікавить таке питання .
Недавно в Августи днів 3 підряд був оливковий колір горошку ,власне саме це і так конкретно привернуло мою увагу ,бо до цього був лише темний .

Нанизаний був лише одного разу , в вересні , майже одразу після відновлення роботи кишківника. Тоді не знала відповіді , але було проведене глистування травами (багато листя хрону , бадилля часнику , листя і квітів хмелю )і більше повторень не було (це вже аналіз після знаходження інформації що то таке було і чому зникло .)

Невеликі відхилення кольору можуть бути, залежно від корму. Коли більше протеїнового корму їсть - колір світліший.

1 лайк

Дякую . Буду мати на увазі .