Козли . Відміності у харчуванні козлів англонубійської, зааненської та інших порід.

До створення цієї теми спонукала розмова із одним козоводом. який займається розведенням зааненців. Зокрема прозвучало питання, чи правда, що нубійці їдять набагато більше в порівнянні із козлами інших порід.

Щодо зааненців не скажу, не знаю…

Козівництвом займаюся не так давно, але даний час у моєму господарстві живе два козли півторарічний100 )англонубієць Єлісей Мій Єлісей... та трьохрічний ламанча Федя. На даний час нубієць споживає в порівнянні із ламанча корму на третину більше.
Козли живуть у однакових умовах.

Розумію, що козлик, по козлиних мірках ще підліток, значить ще росте , розвивається і відповідно потребує більше поживних речовин. Також знаю, що від затрачає більше енергії для обігріву оскільки має коротшу шерсть.

Цікаво, як зміниться його апетит, коли він досягне свого повноліття .

Хотілося б почути думку форумчан, щодо аппетиту своїх підопічних козлів. Так би мовити порівняльну характеристику.

11 лайков

У мене були козли зааненці і є козел нубіець. Важко сказати, хто їсть більше. Я би не сказала, що молодий зааненець Дінар їв більше чи менше, ніж на сьогодні Енісей. Коли вони стояли поряд, доросдий Дінар понад 100кг і молодий Енісей близько 50 кг, то звичайно що Дінар з’їдав більше :relaxed:

3 лайка

Мої хлопці також десь приблизно у такій ваговій категорії.
Істи даю кожному окремо спочатку однакові порції, Єлісей зїдає свою пайку і включає свою " трембіту", вимагає добавки і звичайно її отримує, кожен раз, як тільки мене бачить - вимагає їжу. Сіно в кормушці знаходиться постійно, а він попрошайничає -зерносуміш та овочі.

Федя не виїдає навіть того корму, який отримав спочатку.

1 лайк