Кози і Корова

Мрію про корову… Але це для мене можливо, якщо кози і корова пасимуться разом…житимуть в одному хліві, бо окремого немає. Якщо дійка в один час…
У багатьох є досвід поєднання кіз і корів… Поділілься, будь ласка!

6 лайков

Ділитися ще особливо поки що не маю чим. Та Мартуся моя росла з кізками, поки була маленькою, на кіз реагує добре.
Доїти, думаю, можно в один і той самий час, що і з козами(я теж так планую).
Сарай можна один, при умові, що у корівки буде окреме стойло, а у кізок не буде доступу до нього.
Ще й козам буде з коровою тепліше.

6 лайков

У меня в течении 9 месяцев коровка (телка) жила с козами. Ходили пастись вместе, ели из одной кормушки, пили из одного ведра. Козлята по спине прыгали. От стада телка не отставала. Чувствовала себя вполне козой. Но она была маленькая, в смысле ребенок.

6 лайков

Дякую! Це триває і далі чи історія закінчилась якось інакше?

Я отдала телку. Поняла что что коровы это не мое. Какие-то они заторможенные, по сравнению с козами. С ними тяжело разговаривать. А там ее любят, холят, лилеят. Там тоже есть козы, но у них свое стойло. Летом все на припоне

1 лайк

Тільки окреме стійло можна в одному хліві, бо кози будуть в пляцках. В тітки колись стояли на відгодівлі бугай і баранчик разом. Мирно, але коли потрібно було постригти, нічого не залишилося як купати перед стрижкою барана з шампунем. Досі не знаю як він не захворів після тої екзекуції.
:rofl:

1 лайк

Дякую! Важлива деталь… Не подумала)

Я про корову думаю не серцем, а розумом… От і прошу аргументи, які розум краще сприймає, ніж серце…

От і я поки не знайшла аргументів на корову)

2 лайка

А ми купили собі знову корову,і стоять вони в одному хліві з козами тільки в різних стійлах.тверді сири набагато смачніші з мішаного молока (козиняче і коров’яче ) на мою думку.так ща пробуйте і ви тримати корів та кіз разом вони чудово ладнають та в зимку й тепліше,а поки доїмо ми корову апаратом ,тим часом коз в ручну. Ось і все .

3 лайка

А чому кіз вручну?

А тому що я багато років тримав корів і був апарат ,а для кіз нема ,так і молока у коз небагато.

Я тільки сьогодні купила доїлку… Буду тренуватись потроху.

1 лайк

А яку брала доїлку, ціна дуже кусюча?

Фірму порадила Катя @Veterin в Києві на Осокорках
6050 коштує. Масляна система. На одну козу з можливістю за 1500 грн розширити до двох.
У мене 4 доїться то думаю на 1 вистачить.
Розкажу і покажу як усе обладнаю… Поки ще в машині

3 лайка

Буду ждать детальнішу інформацію.:rose:

2 лайка

У мене великий хлів, там корови і кози. Одна корова виросла в табуні кіз, так вона їх сприймає за своїх і обережно з ними поводиться, а от друга паслася маленькою з коровою і хоча спала з козами, але не любить їх і якщо нагода, то б’є рогами та наганяє від годівниці.

3 лайка

Гарна інформація. Треба врахувати. Дякую. А та ваша корова спала з козами чи в окремому відділі?

1 лайк

Спала з козами. Купила її 2-х недільною, коли їй було місяць, то привчили пастися відвязаною в стаді 9 кіз, де 2 кози привязані. Вона далеко не відходила від них.

2 лайка

Говорять, що спільне проживання кіз і аорови призводить до того що кози усі в коров’ячих відходах. Це так?