Чи можлива майже раптова смерть козеняти (1міс.)від уколу Азидину 0,24 в дозі 0,5мл внутрішньом’язово? Чи цьому може бути інша причина незадовго до цього глистогонили козенят Антитремом. Всі в нормі крім однієї козочки і померлого козлика. Апетит був поганий, слабкість,стул зі слизом сіруватого кольору. Тепер звинувачую себе,що це була тупість з мого боку…неправильно зрозуміла пораду,лікарів поруч нема, тепер плачу,що ймовірно вбила козеня…чоловік впевнений що це через те що аграрії за день до цього обробляли поля хімікатами,потрапило безпосередньо на стадо, не попередивши на межі з нашим загоном,вони могли отруїтись…
А сколько козлёнку было? И что со второй козочкой? Всех глистогонили, а потом азидином кололи? Или только этого козлика?
Глистогонне - отрута, азидин - отрута. Якщо ще хімікати були, що також отрута, то дуже вірогідно, що печінка не впоралася. Я не глистогоню малечу в такому віці.
Три роки тому я пасла кіз разом з місячними козенятами по дачах весною а в попередньому році весною тобто пройшов рік ,господар покропив траву а ми не знали і просто пройшли мимо і трошки поскубали, козам нічого а козочки
в перші сутки пішла за обрій одна а друга пішла і друга, а я їх так ждала так берегла бо хотіла заанонубійок а не тут то було і винить нікого ,сусіди ворождують я цього не знала і поплатилась .
От на ваші всі маніпуляції добавивсь яд , дорослі можуть відфільтрувать а маленькі з цим не справляються от і падьож у стаді.
Я зараз вихожу на поле і дивлюсь якщо є від трактора сліди то ми до поля не підходимо взагалі на пушечний вистріл, ходим по лісі і вони наїдаються але зараз у мене їх мало їм вистачає.
Зараз починаю розводить нубів і це для мене як грудні діти тремчу над ними то я всіх опитую чи не кроплять біля своїх осель тоді планую свою дорогу з козами, бережу і дорожую ними.
Ти запитуєш ;,чи можлива раптова смерть’’
Так можлива , ті гербициди для крис і мишей на полях , маленькі вони вразливі, даже якщо вони у вольєрі рядом з полями то нада їм зробить стайку чим дальше від полів.
Азидин краще колоти після гістаміного, ще можно піти по досвіду собачників колоти по пів дози раз в 6 годин