Коза не встає

Коза не встає, ні їжа, ні пійло її не цікавлять.Не знаю що робити, ще вчора все було в нормі

Напишіть більше подробиць. Коли був окот, що їла тоді, коли все було в нормі, яка температура, як саме вона лешить - понура, дивиться в одну точку чи проявляє цікавість?

Окіт був півтори місяці назад…Таке враження що її роздуло, взагалі байдужа до всього

Я пробувала давати їй у теплу воду ложку цукру, і ложку соди загашеної оцтом, але вона не захотіла пити

Вчора ввечері їла траву, так як дощило то чоловік накосив їй трави щоб на дощ не випускати, пила воду з висівками і з лушпинням із картоплі

А трава була бобова чи ні? Конюшина, люцерна, еспарцет?

1 лайк

І ще уточніть - її роздуло як барабан чи просто злегка мяко піддуло повітрям зліва?

Трава була різна, можливо була конюшина, кропива… Її роздуло але так як вона лежить не можу сказати точніше

І жуйку вона не жує, я пробувала їй трошки масажувати живіт не допомогло

Вона відкинулась на бік чи лежить на животі? Кричить чи ні?

Лежить на животі, звуків не видає ніяких

Хіба щось таке як храп

У вас є змога викликати ветлікаря? Я підозрюю вздуття через поїдання мокрої трави.
Що ви можете зробити - залити суміш горілки і олії, залити тимпанол, вколоти аналгін, тилозин-50, робити масаж рубця і вставляти в рот жгут соломи, щоб викликати відрижку. Але - можливо вже пізнувато і потрібно робити прокол рубця.
Інший варіант - може бути бабезіоз, тому прикупіть азідін, а там до вечора видно буде.

5 лайков

Зараз я не сможу відповідати на форумі - пишіть у вайбер.