І я знаю, що бувають. В мене сусід купив козу з таким молоком, мусів продати за безцінь, бо ніхто з домашніх не хотів пити її молока. Купив ламанчу, каже взагалі запаху специфічного нема, просто звиклий запах молока. Так що шукайте козу і пробуйте молоко наперед.
Как-то хохма была… Приехал к нам наш друг и помощник “поработать за еду” и друга с собой прихватил. Ребята крепкие - помогали возить и рубать дрова. И вот вечером сидим ужинаем. Еда на столе (не помню уже, что было) и молоко наше … козье. И вот сидим кушаем, пьём молоко и друг друга говорит “вкусное у вас молоко … коровье…” и тишина … А я ему “так нет же у нас коровки, у нас только козочки”. А он у меня, представляете, спрашивает “а откуда у вас коровье молоко?”. Мы все выпали … Ситуация, конечно же, разъяснилась, но как видите получилась хохма. И таких подобных историй с людьми, которые пьют наше молоко и не верят, что это козье молоко, много
…
Вірю, бо молоко моєї кози таке саме. Я козу цю тому й купила, не зважаючи на її вади.
[quote=“Brovarchanka, post:22, topic:10622”]
Вариант с “корочкой” ,мне, как-то понравился больше
Мне тоже, но буквально сегодня утром слышала, как одна женщина нахваливала моей маме свою козу: “дайе пывлытра за удый (два удоя в сутки) вона ы лытом стыльки ж давала, но, Льона, !молокооо - зовсым не чути!”
Средневековье какое-то.
А моя Сивулька-Венера, дававшая 800 г. за удой пойдёт на колбасу, хоть молоко вкусное.
А первое моё знакомство с коровьим молоком было в далёком далёком детстве: пошли всей школой на пикник в лес, кто-то принес какао на коровьем молоке, попробовала - чуть не вырвало.
Вот, в чем прелесть этого момента: на козьем форуме один козовод пытается рассказать другим козоводам какое оно: вонючее козье молоко. Кому скажи - не поверят.
А, ведь, я сама давно уже вонючего козьего не пробовала.
Если не считать периода, когда козы перед запуском - тогда да - воняет старым и то не парное, а когда постоит пару дней и сметана воняет.
Интересно: у породистых коз перед запуском молоко начинает попахивать или нет?
Я колись не доїла пару днів запускала, а мала висосала одну долю у мамки, я вирішила другу здоїти, там було грам 200, 300. Молоко було солене, я ковтнула і виплюнула, а тещо лишилось віддала собаці. Так це коза вже дня 2 чи 3 не доїлась. А так при запуску не відчувала нічого, смачне.
У моєї мами коза проста куплена в Карпатах, вони там пасуться весь час крім снігу. Козочка другим окотом 5л давала, вона мала, десь під 60см. Чорна з білим. Там цапи з козами пасуться хто кого не узнати. Так молоко в неї не вонюче, але після окоту першого у мами воно було солонувате, після іншого вже ні, але спробувавши молоко моїх кіз, те пити не можу, не йде. І мама, і тато (який молочне не вживає через неусваємість) кажуть що в моїх смачніше.
Зате тут у куми була козочка також проста, давала 2 - 2,5 л скільки їй років і взагалі нічого про неї не відомо, ростом також під 60см, давала солодке смачне молоко, хоч і не багато, зате смачне. Треба пробувати молоко мами, якщо козеня береш, або кози, якщо доїться і все буде добре.
В мами моєї Августи 4 літри дуже смачного молока ( Стійлове харчування ).
А от тато Августи з козогосподарства, де не дуже чим переймалися. Був і імбридинг.
Що можу сказати ще про тата - красивий масивний цап незрозумілого кольору і з короткою шерстю .
Добитися інформації в господині скільки дають кози і чи не “пахуче” молоко - неможливо , не каже .
І от , тепер думаю , в який бік вистрілить.
Що скажете про кізочку з зовнішнього вигляду ?
Народилася 29 квітня . До майже кінця серпня (поки не захворіла ) отримувала молоко , правда розведене водою .
До мене потрапила в кінці серпня .
Доброго дня тільки час Вам все покаже ,в кого піде Ваша коза ,це дуже велика лоторея у любому випадку .Але батько та мати кози мають значення,ще їх батьки теж .В нас свої козли ,і все одно результати різні з різними козлами та одной той самою козою ,тобто від різних козлів коза мама таж сама . Взагалі порада Вам на майбутнє ,коли купляєте козеня у господарстві треба бачити мати та батька , спробуйте молоко матері ,яка довга чи коротка лактація,який батько та батька матір (яка лактація у неї )хоч приблизно тоді будете знати ,чого Вам очікувати від майбутньої Вашої кози .Але багато буде ще залежати від Вашого утримання та коли спаруєте ,народить ,тоді раздоїте ,та побачите ,результат Вашого очікування .В нас козенята підросли до 1,5 року ,тільки спарували.Багато хто раніше парує .Тому розумію Вас ,сама очікую с нетерпінням і малечу і молодих мамок ,який буде результат ,тому що є і свої і покупні .Але покупні у нас з господарства де бачила і мати і батька ,та удойність мамок відома.
Бажаю Вам та Вашій красуні всього найкращого
Красно дякую за відгук і відповідь .
Августу — не купувала . Врятувала .
В сусідки гинуло козеня , і вона живе віддала “на м’ясо , собакам”.
Я виходила та лишила в себе .
Ось так я стала власницею розумниці Августи.
В її мами Рози дуже -дуже смачне молоко , але через те ,що парували з таким цапом , я не хотіла брати там кізочку . Хоча ідея завести козу сиділа в голові з 22 року .
Але далі думок " треба б", справа не йшла , бо я розуміла навантаження , відповідальність .
Та і цей рік геть не сприяв заведенню.
Але ось так в нас з’явилася Августа .
Вже коли Августа почала виздоровлювати, я почула плани на її майбутнє і домовилася з господинею, що заплачу за парування з породним цапом (в сусіда є) плюс лікування за свій рахунок .
В любому випадку підросте ,спаруєте ,буде Вам молочко своє смачне ,багато залежить від догляду за козою ,за моїми спостереженнями всі наші покупні чи народженні у нас не мають паганого запаху ,та молока .Але коли купляли були звісно копитка не підрізані ,всяке було,одна покупна тільки на другий рік спарувалася,хоча брали дійну і т.д .Тут головне Ваше бажання і догляд і все вийде При рідному імбридінгу може народитися гермофродит,почитайте на форумі є багато тем ,тому важливо паркувати чужим козліком козу,або купити в іншому господарстві .Форум це взагалі велика енциклопедія,яку вчиш та вчиш,і ще багато ,чого не знаєш.
Згодна повністю .
Читаю кожну вільну хвилину .
Після інформації про гермафродитизм, оглянула гарненько .
З петлею все гаразд. З віменем теж . Вже вона ментеляла хвостиком (рання зірка ), але ще мінімум 5 місяців буде вона ментеляти.
Теж дуже надіюся, що піде в Розу. Бо смачнішого, ніж в Рози я не куштувала .
Але так , буде своє молоко і свій стимулятор до руху і дій .
І вже в мене думки летять про розвиток в цьому напрямку .
Все буде добре ,кози бистро розмножуються ,зараз одна ,потім не замітете,як буде 21,козоманія заразне діло …Покривають кіз з 9 місяців ,або пізніше,залежить від ваги кози ,я спробувала спарували навесні,але охота була слабенька ,коли рік нашим було,але багато перегуляли у серпні ,спарували чекаємо .
Що заразне, то заразне .
Вже мені хочеться ще одну і смачного молока, сир пробувати варити , і в селі жити.
Колись читала ,що якщо між ріжками нема запаху , то буде без специфічного аромату . Дуже на це надіюся .
Бо в усьому іншому Августа чудова тварина .
Щиро дякую за підтримку !
У доглянутої кози, проглистогоненої не буде ніякого запаху в молоці. Ще може бути, коли хвора печінка.
А ще - коли живуть разом з вонючими цапами.
Хоча, мої зараз живуть і сплять разом, нічого не пахне, ніякого натяку.
Доброго дня !
Щиро на це сподіваюся.
В нас, в кіз, запаху не було і молоко було смачне .
Але зустрічала “пахнюче” молоко в певних кіз , і дивилися за ними добре …