Доброго ранку ,мабудь там негативні люди трапляються.
А, я принципово, правда рідко, добиваю тих “розумних”, з принципу. Вважаю, що таких людей треба бити фактами. Бо заздрість повинна спонукати людину до покращення своїх результатів, а не “задавлювати тюканням” результати інших досягнень.
Я гадаю, що мені Господь дав талант доводити усе до кінця, щоб я змогла, як можна більше донести людям. Я отримую велике задоволення від результатів, які з моєю допомогою, отримують люди. І це не тільки город, або кози. Це вміння робити руками і не боятися труднощів, це велика віра в свої сили з Божою допомогою.
Позитивних теж багато. Але дуже багато тих, хто хоче розібратися у своїх помилках. Ось їм хочеться допомогти.
Звісно,якщо потрібна допомога та людина прислухається ,досвід ,який є у багатьох людей це безцінні знання ,якими вони можуть поділитися ,я на форумі навчилася варити бринзу та качоту ,дуже вдячна всім ,що діляться своїм досвідом ,завжди є підтримка однодумців.
Дай, будь ласка, посилання меня в ТГ на фейсбучні твої докази, трохи додам своїх)
Дякую, але я вже впоралась сама.
Добила фактами “сумнівающих”, а той хто більше усіх кричав - йому докази не потрібні, він з тітушок (аби покричати - увесь сенс життя).
Сніжана прошу поради ,у мене листя у баклажанів як кувшинки і пагано ростуть, що їм треба., посадила рідко ямки удобрила перегній пятигодічний , ще нічим не обробляла ,що купить для них.Буду дуже вдячна за підказку.
Може бути кліщ.
Обробити актофітом ( 8 мл. на 1л. води) . Обробку проводити у денні години, коли тепло. Краща дія препарату. І не забудьте обробити нижню частину листя, бо саме там живуть шкідникі.
Взагалі баклажани оброблюю, як і помідори, від фітофтори. Із фунгіцидів краще Квадріс, якщо без хімії - фітоспорін, або сироватка з йодом. Але тут треба оброблювати після кожного доща, після кожної роси.
Доброго вечора! А які пропорціі сиворотка та йод? Не хочеться хімії, але схоже щось треба робити. Баклажани, помідори і навіть огірки після цій дощей схоже з першими ознаками фітофтори. Доречі сьогодні теж перший баклажан зрізала на вечерю.
Смішне розповім. Восени готувалася до наступного городнього сезону. Купила фітоспорину кілька пачок і залишила на веранді. За зиму всі пачки з фітоспорином зжерли миші. Одне лахміття з пачок залишилося. Інше не тронули, там навіть насіння було.
Лікувалися. Щось там пахло гарно їм
Якщо є ознаки захворювання, то обробляти біоприепаратами запізно. Краще використи Квадріс , хоча б двічі, з інтервалом 7 днів. Інакше втратите увесь врожай.
А пропорція обробки з сироваткою така : 1 л. сироватки, краще старої і 12 крапель йоду на 10л. води.
Але я беру сироватки більше - можна до 50/50 ( можу собі дозволити)
Якщо оброблювати увесь час, я не кажу вже " після кожного доща", - хоч би раз на тиждень, то захист без хімії забезпечує.
І не лякайтеся, якщо до осені рослини матимуть місцями невеличкий сіро-білий наліт, то розростання плісняви. Вона ї захищає рослину від патогенів, як сир при дозріванні.
Дякую, Сніжана за поради. Дівчата питали, а я і собі записала.
От ще б пораду від білокрилки. Але я для себе замітила, що на тих рослинках капусти, що підливала антихрущем при посадці, білокрилки геть мало. Моя капусточка Мегатон вже і качанчики закручує, такі як яблуко вже, а листя здоровенне виросло, бо ж дощів море.
Я (теппекі )бризгала по уже гарнолітаючих
комахах,
широко навколо і під листя вечором а вранці під листям пусто а на землі біло лежять.
Сніжаночко щиро дякую за пораду.
Дякую! Будемо рятувати.
Згодна, я теж їм користуюсь. Більше нічого не допомагає. Але обробку роблять тільки пізньої капусти, бо час розпаду 21 день.
Взагалі бідокрилка дає п’ять поколінь за літо. Та ще й безтурботно живе на амаранті, лободі. Тому її дуже тяжко побороти.
Дякую за підказку ,нада робить запас і на головки.
Сьогодні перший відчутний урожай.
Чоловік мій, як побачив мене з відерцями, сказав : " Це задоволення варте того часу, що ми два місяці носили ту розсаду з дому на вулицю і назад.".
Усе дуже смачне.
Звичайно, що варте. Своє - найсмачніше, бо натуральне. І навіть в грошовому еквіваленті вигідно. От у нас капуста цвітна Ількар, 20 насіннин 20 грн. Чистого врожаю, без ніжок-листочків 15, 450 кг. 20 насіннин огірка Гектор -20 грн. Висіяла 18, зійшло 16, 2 в запасі. То я вже огірків назбирала на всі 200, у нас городні огірки зараз 50 грн/кг. І так приємно, коли можеш пригостити родичів і не оглядаєшся, роздаєш свіжі і просолені, знаєш, що завтра виростуть інші.
Вчора бачила в Одесі огірки польові по 40грн, а домашні по 120грн за кг.
Шкода що у нас домашнє не все так ціниться.