Хозяйство " Феникс", ФИЛА "СтреКоза"

В нас ливень був дуже сильний, але зовсім трішечки сипнуло граду, хмара чорна пройшла трохи повз нас, і то листя салату , капусти порвало та буряків ранніх.
Уявляю як пошкодилися рослини.

До приморозків завжди, готова, вони в нас звичне явище. Позавчора був, хоча був прогноз +7, а в нашій низині при такому прогнозі да північному або східному вітрі точно буває мороз.

2 лайка

Ого, у нас уже зелені городи. Навіть квасоля і гарбузи зійшли. Огірки теж не сіяла, росте розсада Гектор.

1 лайк

А я вчора перші у рот поклала. А сьогодні усі на землі лежать.
І дуже сливи побили. На одному плодику три дірки. Та й вишні, через одну, биті.

1 лайк

А я, ще влізти через дощ не можу. Одні калюжі озерами стоять.

Та й добре, що хоч городи не зелені. Бо ягоди точно померзнуть, як жахне -5.

Сьогодні передали на три ночі заморозки. З середи на четвер саме найхолодніше.

Усе, що не добив град - змерзло .
В ніч на вівторок був дуже великий мороз. Змерзло навіть те, що було наркито. Полуниці під укриттям по-чорніла. Садок повністю без зав’язі. Згоріли навіть яблучка та груші.
Такого морозу у травні не було давно. Добре, що розсаду занесла у хату. Бо при -5 у повітрі не врятує не яке укриття.
Цієї ночі теж був приморозок, але на грунті. Це, як “контрольний” - якщо живий , то на всяк випадок.

1 лайк

Моя подружка казала - чого плакати - у всіх померзло.
Але ж жаль. В нас сильний мороз був раніше. Горіхи,рози, виноград, черешні, Хризантеми, навіть смородина підмерзла.
В парнику россада частково померзла, а сусідка взагалі забула закрити парник на ніч - вся россада лягла.
Думала Що зачепило лише городину та напевно залишимось без фруктів. У нас молодий сад і вперше декілька сортів груш і яблунь повинні були плодоносити. Так тішилась цього року бути зі своїми фруктами. А тепер надіюсь що десь вціліла якась грушка просто попробувати.

2 лайка

Як мама моя сказала - яке життя, така й погода. Дуже дуже шкода рослин, у мене також полуничний цвіт померз. На дерева навіть не дивлюся. Бо під ногами шар зав’язі опавшої, то все і так зрозуміло.
Буду сподіватися, що хоч пізні сорти та реми виростуть і ягідкою все ж поласуємо.

3 лайка

У мене саду двадцять років. Дерева дуже розкішні, зав’язалося багато. Але усе знищено морозом. Навіть листя, те що на кінчиках приросту, по примерзало, стоять дерева наче після пожару.
Зате по косили на сіно, а воно в морозну холоднюку дуже добре сохне. Через два дні внесемо перший укіс сіна

3 лайка

В нас виноград приморозило, а молоді до нуля. суницю, де не накрили і картоплю. В теплиці топили булерьян, то нормально. А так все нещасне. Сухо і холодно. І кожна наступна інформація іч погіршує стан встого

Добре, коли є чим накрити. Все ж потрібно напрягтися і виділити гроші на агроволокно.

Агро не допоможе від такого морозу тільки плівка

1 лайк

Я б хотіла 40кову плотність, так і плівка не допоможе, як вдарить -5 надовго.

Щойно ходила провідувать свою полуничку, попідливала сироваткою, такий собі антистрес. Подекуди квіточки, що в кущиках були, наче нормальні. То може хоч скуштувати вийде. Ще навіть смаків не знаю, тільки Мальвіну та Румбу спробували у минулому році, як посадили.

2 лайка

І у нас були приморозки, але не морози. Висадила тільки цвітну капусту під агроволокно, і то давно, вже здоровенне листя. А надранні помідорки стоять такі бідні, аж жалко, хоч і накривали їх товстим агроволокном і поверх нього плівкою. Їхні сородичі у теплиці вже з гарною зав"яззю, як стала обрізати пасинки то побачила. Тепер все обрізане-підв"язане-провітрене. Огірки свої їмо. Розсада помідорів, посіяна у теплиці, вже височенна, а як її садити, якщо і на цю ніч +2. Суданка примерзла давно, як стало тепло - відійшла і підросла, зараз знову сидить хоч і поливали двічі перед заморозками. Гарбузи якісь бідненькі, перші примерзли, хто пізніше зійшов - вижив, досадила ще, але і вони погані. Перці цвітуть у стаканах, а баклажани як баобаби. Все проситься у грунт, а погоди нема. Вчора посадила трішки капусти Кале, така ніжна, що три розсадинки зломала. Брюсельська капуста сидить, не росте, коли садила, то краща була , чим зараз.
Черешень мало, вишні є, і яблука. Якщо не обпадуть, то щось виросте.

2 лайка

Все, чекаю потепління і буду виганяти рослини на постійне місце проживання.
Вже руки болять носити з хати на вулицю і назад. А вони ростуть, як підорвані, вже помідори в’яжуть. Цвіт з перців та баклажанів видаляю, щоб не втратили силу росту.
Так, що нехай йдуть з Богом.

У мене, у цьому році, тільки капуста підвела, бо посіяла не в касету, а в ящик. Як виявилося згодом, той клей яким його клеїли, токсичний для рослин. Добре, що зрозуміла та прибрала перегородки картонові, які ділили ящик на квадрати. А то б зовсім прийшов би кирдик. А так висаджу на город - оклигає. Куди їй діватися. Я ж іншу посію їй у конкуренти.

21 лайк

Яка краса , Господи дай тільки гарну погодку все забуяє.

5 лайков

Все, слава Богу, висадила на город.
У цьому році, якийсь кошмар з кількістю роботи “на душу населення”. Нічого не встигаю, навіть Катіни курси закинула, бо спати нема коли. Ще й чоловік здав - підіймати тяжкого не можна, то тепер я за " паровоза" працюю. А тут, ще й на сіно виросло. Кошмар…
Молока повно, а сир ніколи робити. Так я масло роблю з вершків, коли часу трохи вивільняється. Вже трохи припасла , коли не буде у морозилку влазити - топити буду і в банки на зберігання.

Масло з козиного молока - найсмачніше у світі.
Сьогодні один місцевий привіз мені прицеп сіна. І попросив за нього “півкіла мого смачного масла”.
Усі задоволені, і я , і продавець, і кози.

16 лайков

Класно! Ти молодець. Я ще не повисаджувала. Вискакую на город, швидко тикаю з десяток чогось і тікаю. Неможливо знаходитися на вулиці увечері. В сараях запалюю спіралі. Всі тварини в сараях. подалі від входу.
Така сила силенна гнусу.
Пару днів назад в нашому селі дорізали корову. Задуха. Виявилося, що надихалася мошки і мошка позабивала дихальні шляхи. Отакі от пироги…
Вдень садити також неможливо. Сонце спалить, і рослини, и тебе. Чи то мені здається, чи сонце останні роки стало дуже агрусивне якесь. При 22-23 и сонці вже неможливо довго витримати з непокритою головою. Чи це я старію? Сьогодні було 29, то капець, взагалі.

6 лайков

У нас теж, мошки жити не дають.
На город, та й на вулицю, ходимо перебіжками. Вже дивилася протимоскітну сітку на голову купити. Бо у вуха, ніс, очі, рот лізуть - спаса нема. Але у нас, ця напасть, тільки вдень є. На вечір, коли прилітають комарі, зникає мошка. Тоді й на город ходимо, поки видно. Бо комарі кусаються, але у носа не лізуть, та й спреї усілякі допомагають. А вдень - це якійсь треш.

2 лайка