Там под этим выступом “крючок”, под который заводится резинка. С этим местом проблем не будет
Там лобна кістка , я ніколи не знімала роги, але щось здається що там не втримається. Там підлізти навіть важко.
Я бы такие не снимала, рог очень толстый и нормально вряд-ли обезрожиться, чтоб не росло… будет расти, хорошо если тонкий, и то если в бублик начнет закручиваться неизвестно куда выкрутит, у меня у козла прям в глаз давить начинает, приходиться подпиливать, а если толстый, то такие столбики… так они ими припечатывают ужасно, что хуже чем рога
Я сняла небольшой ролик, где видно как устроен рог на черепе. Показать? Не будет ли это задевать чувства?
Это после резинок? или терморкаутер в детстве?
Звісно показуйте, цікаво
Это после обезраживания, но есть коза и после резинок такая, просто у нее не так критично.
В четвер випустили Квітку погуляти по подвір’ю. Побачив їх цап з вольеру і давай себе поливати. Через якийсь час приходжу, а той лежить ніжки підібрав,та якийсь геть мокрий, труситься. Перестарався… Залицяльник нещасний.
Бедный Йорик…
, красива черепушка.
Алена прикольное видно. Думаю сразу всем понятно как правильно натянуть резинки.
У нас все добре, нічого не відростає, все гладенько.
Шукала її рогату, перечитала всю свою сторінку, не можу знайти. І роги дуже довго зберігала, хотіла сфоткати і все ніколи було.
Може вам буде у нагоді мій звіт про обезрожування Зірки. Досвіду не мала зовсім, лише інформація з інтернету… Але життя заставило це зробити.
У моєї Зірки роги були набагато тонші, аніж у вашої кози. Але форма мені здається дуже схожа.
Зробила “фото- колаж” як було до і після… Її було важко обезрожити, але необхідно… Після того, як в мене вона травмувала обох своїх дочок… І ускладнювалось все тим, що Зірка дуже нетерпляча до болю… Правильно одягнути резинки я не наважилась, після невдалої спроби першої хазяйки…
Але зате зараз це чудова шовкова коза. Вдарити іншу козу може лише легенько. Бо відростки трошки рухомі і їй битись боляче)
І тут я описувала цю процедуру.
Оля, розпитаю за чубуки винограду тут, щоб не питати в чужій хаті. По 5 в 3-х літрову банку. Води півлітра. А висотою чубуки повинні бути як банка, щоб зверху ще і прикрити?
Можна і вище за верх банки, а зверху кульочок маєчка, не зав’язувати. Якщо вікно сонячне і підігрів знизу, то взагалі добре. Бо в теплій воді краще вкорінюється.і слідкувати, щоб вода не випарувалася
Дякую, Оля. І від чоловіка - спасибі за науку.
Вчора кошеня не схотіло ночувати в хліві. Пішло на полювання. Зранку виходили не було нікого, а потім кошеня на порозі. Не можу зрозуміти що з ним якось лапи розставлені ,смикається як у корчах… думаю невже замерзло, але ж вони до холоду звиклі. Я до нього, а воно однією лапою до алюмінієвого кутника на порозі примерзло. Поки пробувала відігріти, то і другу притулило і примерзло. Принесли теплої води відклеїли.
. Такого за скільки років, ще ніколи не було. А пузо наїдене як барабан, молоко не влізло.
Я хоч і не киця, але грішним ділом з під снігу вишукавала листя петрушки для салату, руки відмерзли, ще й від снігу намокли. Так от я вперше також відчула, що то таке прилипнути руками до металевих дверей. Добре, що швидко відсмикнула, та ще й не повною поверхнею долоні притулила. Це доволі боляче. А котику - навіть уявити страшно.
Так вона в паніці була, а спочатку не зрозуміло що з нею.
Оля, хочу поделиться по поводу обезроживания. У меня только у одной обезроженой рос рог и прямо к глазу. Коза очень была норовливая и я по привычке схватила ее за рог, чтоб она не била малышку, рог отломался прямо у меня в руке, кричала и коза и я от ужаса, а прошло всего две недели как резинки одела. Первое правило , чтоб резинка села под рог, а второе с этого момента рога не трогать, через месяц она их перестает чувство́вать и сбивает случайно зацепившись.