от як би бабусіна коза народила трьох козлів, впевненна всі були б твої
а козочок зажала, от і прийшлося їй “мороз” включати.
Наталочка, я Вас прекрасно понимаю. Но все что не делается - все к лучшему.
А вы уверены, что бабулька хорошо кормила козу маму во время беременности? Глистогонила, давала витамины. Лучше выберите одну лучшую из 3-х. Не факт что все будут удойные, а выкармливать пришлось бы всех.
Гарна приказка.
Це точно. А бабулька хитруха ще та.
Годувала вона козочку гарно. Хоч і без вітамінів.
От за це не впевнена. Скоріш за все що ні.
А ще я у цієї бабусі весь минулий сезон купувала молоко. Прямо з двору молоко—гроші. Бо свого мало було, а клієнти на сир були. Тепер скажу що не буду купувати. Нехай шукає других покупців.
Вона б і трьох козлів не віддала… Насправді в селах що коза що козел (козенята) однаково ціни не мають…
Черга селян завести кізочку, купивши її, не стоїть… У мене родичка не знає кому подарувати ті козенята від трьох кіз - м’яса не їсть, а сусіди на м,'ясо свиней тримають і козлятина не цінується… А на молоко усі хто хотів - мають
Що до козла, то практика така: на куток хтось залишає козлика, який покриває кіз усього кутка.
Наступного року інший по черзі залишає козлика… Ключове, що цей козлик син попереднього і так з року в рік( отак живуть помісні кози в глибинці(
Була у мене з Липою проблема але дякуючи нашій Олі @olga79 все наладилося. Боюся навіть ще загадувати, але сьогодні цілий день слухала її. Дихає нормально, як і інші кози.
У свекрухи моєї сестри була добренна коза, простенька дворяночка з 5+ літрами жирного смачного молока.Ще і сменану збирали і вареники з сиром запечені були. Бабка завжди тримала свого козлика, заробляла восени на ньому гроші, а потім різали хлопці на шашлик. Так що цікаво - гарні кози були від тих козлів.А от чи залишала собі бабця кізочку на козу - не скажу. Коза у неї довго була.
Тоже переживала за Вашу козку. Очень рада, что с ней уже всё в порядке!
Ох і нежданчик мене сьогодні чекав. Дзвонить мені сьогодні моя бабулька—хитрулька і питає що я робитиму із козенятами, що я вирішила. Кажу, що заберу козочку і все і більше щоб вона свою козу до мого козла не приводила. І тут я почула, що вона і не хотіла крити свою козочку, але Я ж хотіла від її кози козочку от вона і вимушена була прийти до козла на покриття… капець, я ще й винувата. Ну каже щоб я прийшла сьогодні і забрала і це при то у, що вчора сказала що тиждень вони можуть у неї побути. Ну то таке.
Я сьогодні настроїлася на обезрожування своїх колят. Дякуючи Наташі @Nata78 за майстер—клас минулого року і Танюші @KozaMimoza за наданий термокаутер я провела цю процедуру. Хух…нічого страшного, настроювалася я довше.
Пішла я після обезрожування за козочкою. І та…дам…бабуля мені двух віддала.
Гарні, вагою десь по 3,200—3,500 (пізніше зважу).
Тепер треба імена придумати.
Наташа вітаю з малятками, бабка розщедрилася, не потягне двох
.
Ох, уж эти бабульки хитрульки!
Поздравляю с пополнением! И хорошенькие такие.
Я б назвала “в честь” бабки ![]()
Вона і ту не потягне, просто хоче заробити трошки і бажано на мені бо більше ні на кому.
Машкою, ні…чоловік вже назвав Жозель і Галатея. ![]()
Поздравляю с пополнением!У меня кстати в прошлом году была такая договоренность,мне отдали двух родившихся девочек,хоть и нехотя,уж больно были хороши кобылки.
“мою” такую бабульку тоже зовут Машка, но у меня дочка Маша…
Молодец муж. Красивым девочкам звездные имена
Вітаю дуже красиві козочки)
Красотки. А свою козочку бабуля вже виставила на продаж
?
Ти собі козочок залишаєш?
Ага, мені за 300 гривень. ![]()
Так, залишу собі. Я ж очікувала що мої дівчата народять козочок, а вони козликів подарували. А там коза дійсно гарна, удойна.
Замовив сьогодні чоловік ЗЦМ. Так хотіла попитати як краще його давати. Ну перехідний період то зрозуміло, а потім чи можна дати 500 г молока і потім нехай ЗЦМ п’ють скільки хочуть? Бо козликів приходиться переводити, багато їх у нас.
Это точно)) дольше настраиваешься чем делов
Хорошенькие девочки)) С пополнением! Пусть вырастут в коровок ![]()
Дякую, Танюша, надіюся що будуть гарними козочками. У мене минулорічна козочка від її кози така кобилка вже ходить, налюбоватися не можу.
Ох і хитруха. Так і ти схитри і не купуй, хай годує.