Господарство "Щасливі кози" /"HAPPY GOATS"

Ого який профіль благородний !

1 лайк

Ми теж помітили. Хоча у нього 66,75%АН, а у перших двох 73%АН. :thinking:

1 лайк

Сьогодні поїхали у нову домівку Жаклін і Поночка. Люди чекали поки Жаклін окотиться. Вона їм дуже сподобалася (прихжджали до нас у господарство) і навіть шишка на щоці у неї їх не зупинила. Сказали, що у них в селі є гарний ветлікар, вони з ним консультувалися (я й фото висилала), будуть лікувати.
А у Поночки термін окоту на травень.
Тепер до окотів всі залишаються дома, а після буде видно.

11 лайков

Клопоти із козенятами це такий релакс. У нас зараз 4 козлика- сосочника (двоє залишилися без мами, бо вона поїхала у нове господарство, а ще двох від НОри відсадили, бо одного й так догодовували із соски, він видно накусував їй вим’я і вона його відганяла. Перейшли на соски дуже швидко, проблем зовсім ніяких. Даємо молока їм вволю.
Нору ж почала доїти, вим’я у неї кругле, як м’ячик, дійочки були як піпеточки, але вже почали витягуватися, дою двома руками, стоїть спокійно. Ввечері дала 1100 мл, вранці- 1200 мл молочка. Дуже не погано, як для первокотки. Та ще думаю, що добавить, сочних їй зараз попадає не дуже багато, боюся набряку, то ж добавляємо потрошку та ще й за козенятами тужить. А ще треба їй вдягти резинку на ріг (один перед окотом відпав, а на другому резинка видно перетерлася бо її я не бачу) і буде у нас молочна красуня безрога.

11 лайков

Тепер, якщо не буде сюрпризів, то наступні три окоти приблизно з 10 по 13 квітня. :hugs:

5 лайков

Напишу ще у себе на сторіночці. Наш козлик Леон почав хромати копито обдивилася, пошкоджень немає, візуальних змін теж. Спочатку подумала, що із суставом проблема. Вколола мелоксівет, але результату “0”.

Вже все добре. Видно таки десь м’яз потягнув. І такий цікавий, коли напуваємо козенят, а це його діти, так він боїться у сарай заходити, просуне голову, втягне носом запах і тікає.

Козочки, яким термін окоту з 10.04 по 13.04 такі кругляшки вже стають, прямо дерижаблики. Сара 25% АН, буде 2-й окіт, у запуску з січня місяця так вим’я таке вже налила, що хоч би не прийшлося до окоту здоювати. Лаура, 37,5%АН теж буде другий окіт вим’ячко ще не наливає, у запуск пішла у кінці лютого, але живіт росте не по дням, а на очах. І Земфіра 50%АН буде перший окіт, перший раз гуляла 25.10.20р., другий- 12.11.20. То дивлюся, що не по першій даті буде окіт, ще тільки починає входити у такі розкішні форми, вим’ячко починає наливати. Так що поки одних напуваємо, інших чекаємо.

12 лайков

Ще немає кого мені продати? Молока не хватає, замучилася купляти по три літра на день. Дешевше козу ще одну купити, чим ще пару місяців купляти молоко:cry::sob:

3 лайка

а не дешевле на змц перевести и урезать молоко в половину?

Ні, ми й так двух козликів напуваємо, що без мамки лишилися. Добре що морозилка велика й я зробила запас молочка.

2 лайка

Молоко і так урізане на половину

Кетрін,підкажіть будь ласка,як саме наполовину урізати молоко? Бо я теж купую молоко на трьох козенят і це трохи напряжно,зцм вже купила та не знаю чи можна давати зцм разом з молоком,переводити повністю на замінник не хочеться

Мабуть трохи не правильно побудувала запитання. Молоко+зцм в одне годування,чи через раз,одне годування молоком а наступне зцм,як правельно зробити?

Я сама тільки вчуся, експериментую, бо мало молока. Спочатку замінила вранішнє годування 30 г на 200 мл води + 2 годування молоком по 400 мл. 3-4 дні так годую і дивлюсь на самопочуття козеняти. Щоб не було здуття, проносу, поганого настрою. Якщо все добре, замінюю таким чином ще одне годування. І потім вже поступово збільшую дозу змц та води (15 г порошку на 100 мл). Якщо якісь проблеми, то можна поїтїи сінним чаєм або навіть змц ним розводять. Але я за змішанне годування. Щоб козеня хоч стакан молока на день отримувало якомога довше. Зрозуміло, що молоко - то найкраще. Але якщо вимушено, то приходиться пристосовуватись

Дівчата @Elena_Zariczkaya @6661280. Так ЗЦМ треба вводити потрошку, АЛЕ розводити треба його по інструкції. Замінити в одне годування наприклад 50мл ЗЦМ+450мл молока. І потупово збільшувати кількість замінника. І не змішувати в одну тару.

На форумі є багато рекомендацій по переводу на ЗЦМ, наслідки та рекомендації по їх усуненню. Де значок «лупа» наберіть «Перевод на ЗЦМ» — отримаєте массу інформації.

1 лайк

Я і розводила по інструкції, але починала вводити з половини норми готового розчину на одне годування. Мені так зручніше і без наслідків вийшло. По інструкції, що дається до замінника, взагалі треба в одне годування дати половину розчину замінника і половину молока. А тут пишуть, що змішувати не можна. І як правильно, хай кожен пробує сам

3 лайка

Ми на початку введення не змішували, а потім вже коли ніяких поганих наслідків не було то змішували.

Воно то так але краще ж вчитися на чужих помилках. І якщо є інформація то прочитати і вибрати якийсь варіант для себе ну і бути готовим до несподіванок. Звчайно, що єдиного шаблону немає, але є рекомендації ветеринарів.

Так,дякую за відповіді,як перевести повністю на зцм я знаю,а от чи хтось практикував змішаний спосіб вигодовування хотілося б дізнатися. Хоча ж дітей грудничків так годують ,якщо у мами молока не вистачає,сама так робила,то думаю що й козенятам можна :slightly_smiling_face: .

1 лайк

Так ми повністю й не годували замінником, молочко всеодно додавали, а місяців з двох то додавати почали підсирну сироватку.