Ферма і садиба Зелений Дуб ПП Кардаш знаходиться на невеликому мальовничому плато східних Кременецьких гір в селі Зелений Дуб на півдні Рівненської області на межі з Тернопільською областю, на відстані 30-40 км від районних центрів Здолбунів, Остріг, Шумськ, Дубно та Кременець.
Ферма спеціалізується на розведенні чистопородних овець породи лакаун та гібридів з романівськими вівцями, кіз. Продукція - мясо, молоко, сир.
Кременецькі гори це такі собі маленькі Карпати. Крім овець та кіз ви відвідаєте легендарні місця найбільшого бою УПА біля Гурбів
Взагалі то ми починали як заводчики романівських овець . Хочу сказати що романівські вівці класні, а кози потрібні були як мамки годувальниці (романівки приводили часом до пяти ягнят - їх потрібно було підгодовувати, тут здорово помагали кози ) . Наші романівки в основній масі поїхали до Туреччини. Ми вирішили перепрофілювати господарство на молочне. Завели французів лакаунів, їх гібридів з романівськими вівцями та кіз. Зараз експериментуємо з козами.
Романівські гібриди . На фото з сафолком. Буває троє-четверо ягнят (наш рекорд 5 ягнят лакаун баран + романвська вівця) тому ягнят доводиться підкормлювати козячим молоком.
Вітаю! Гарно у Вас на фермі! В нас теж є південно-руська вівчарка Альфа, їй теж як і Амону виповнився рік, виросла з козами, хоч ніхто й не вчив але проявляє свої вроджені якості пастуха.
Ще цікаво яке молоко використовуєте для сирів козиняче чи овече?
Це молочні вівці . Французи лакауни. Хочу похвалитися.
. Вівця лакаун дає по 1,5 літрів молока щоденно.
Гібрид лакаун (баран) + романівська вівця після першого окоту також дає 1,5 літрів молока кожен день. Одна літра зранку та 0,5 літрів вечором. До речі вона привела двоє ягнят.
На мій погляд якщо потрібно наростити молочне стадо то оптимальний варіант це гібрид лакаун баран + романівка вівця - багатоплідність та молочність + хороші мясні якості гібридних баранчиків!!!
Лакаун баран