Ендемічний зоб у кози

Добрий день.Підкажіть будь ласка, купили козу їй 2 роки тепер виявилось у неї ендемічний зоб від народження. На шиї дві гульки як дольки мандарина. Чим лікувати і чи це виліковне?

Посмотрите похожие темы:

Доброго дня, розрізняють два типи зобу- це ендемічний може бути при народженні чи набутий і молочний це у козенят який можна спостерігати з декількох тижнів життя до декількох місяців, як кажуть фахівці він не шкідливий і проходить сам. У моєї кози ендемічний від народження так мені говорила перша господиня кізочки.Спочатку коли ми її купили все було норм(вона якраз була кітна) після народження козенят теж вроді нічого, але через декілька місяців почались проблеми коза стала худнути але апетит гарний і дуже зменшила надої а ще я помітила сухість шкіри типу лупи, тоді почала читати різну інформацію в інтернеті звідти і поставила діагноз ендемічний зоб.

Можливо у когось теж таке було? Порадьте якесь дієве лікування. Я даю таблетку йоду та селену ту яку можна людям, даю більше місяця козулька активна гарно їсть але гульки на шиї ще є, можливо трошки менші, а можливо я себе так накручую. Будуть зміни писатиму. Дякую!

А может нужно козочку показать грамотному ветеринарному врачу. Чтобы поставил диагноз.
Вдруг вы ошиблись?

Я хотіла але в нашій місцевості таких нема. Два різних лікаря оглядали але вони нічого по діагнозу не сказали( якщо не турбує значить все ок). Тому шукала сама інформацію.