Діди радили насіння мішати з піском. Видно де посіяно і вручну легше сіяти( краще розподілите насіння) беріть 400грам на сотку
Мені трава потрібна не для сіна,а для корма літом.Хотіла щось посіяти окрім люцерни,так як замітила що люцерна дає підвищену кислотність молоку,хоч і випас присутній ,але косимо кожен день всерівно ,бо немає змоги довго пасти.Мабуть прийдеться все ж суданку сіяти ,я так зрозуміла що Райграс більше для сіна все-таки .Хотіла щось багаторічне
Суданка тоже закисляет. Встречала в продаже сенокосные смеси трав, возможно они в этом случае подойдут.
Кукурудза - чудовий корм, але козам потрібно подрібнювати на січкарні. Їдять чудово, молока від неї багато, а в поєднанні з люцеркою - це ідеально. Повністю з’їдають тільки дуже молоде стебло, якщо непосічена.
А мої зарази кукурудзу не їдять, та й суданку. Тільки в сіні полюбляють. Моїм різнотрав’я давай, а ще краще на ставку накосити таволги та хмілю з молодою вербою. Такі Галі балувані.
До речі, я в тому році також суданку сіяла на городі, що віддали. То не хотіли їсти на корова, ні кози.
Так, переводняк, порозтягують, перетопчуть і чекають люцерочки та кукурудзи. От за кукурудзу страшне було. І корова пречудово їла. Звісно, що молоду. Корові навіть сікти не треба, все віїдає.
У мене засіяна люцерна+кострець, дуже гарно їдять свіже і сіном.За свіжим навіть бються
А в таком сочетании сколько укосов за сезон получается? Успевает ли кострец отрастать между укосами и насколько засушливый у вас регион?
Косимо три рази на сіно, а потім є ще і на зелень.Проживаю в Київській області, бувають різні сезони з хорошими опадами, буває і засуха.При хороших опадах бистріше відростає, при засусі менше укосів
моі кукурудзу нехочуть ні сушеноі ні свіжоі яку невеликою зрізаю якщо десь густіше сипнулось коли на зерно сіем Стару зовсім не ідять а зерно подобаеться
Є у мене 8 соток засіяних райграсом + тимофіївка + червона конюшина . Супер смачнюча суміш . Стоїть вже три роки , косимо двічі , третій раз через посуху не росте - викидає квітки при землі - тому залишаємо вже для самопідсіву .
Лада,а косите на сіно чи на зелень?
Саме на зелень , бо маємо декілька городів з люцерною - треба нам різноманіття . До речі , є у мене один город з кукурудзою і ще один з суданкою . Так що дівчата мої смакують все по черзі .
Мені сподобалося в 22 році соняшники сіяти між гарбузами. Як підросли, то різала козі, залишаючи росточок висотою по коліна. Потім такий соняшник дає цілий букет маленьких головок. І так смакували до самих морозів. А сушений теж коза добре їсть. От тільки у нас одна коза, якщо у кого стадо, то так не годиться. Планую знов так посіять. Стакан насіння і на все літо корм. І люцерна, і суданка - обов"язково. Лугове сіно десь накосимо, листя-гіллячки заготовимо.
Якщо самому робити суміш , який відсоток віки і вівса, у співвідношенні?
1:4 віка:овес. Якщо вологи вистачатиме, віка розплітеться гарно.
Щиро дякую !
Щоб ще на сіно Ви порадили ?
Ґрунт - піщаний , пагорб , поруч гарні чорноземи , а в нас …(
Еспарцет не пробували сіяти?
От, до речі, я хотіла би спробувати еспарцет. Як буде нагода, спробую. Але у нас його не сіє ніхто , може рости погано буде.