Чем засеять луга, для пастьбы и на сено

Діди радили насіння мішати з піском. Видно де посіяно і вручну легше сіяти( краще розподілите насіння) беріть 400грам на сотку

4 лайка

Мені трава потрібна не для сіна,а для корма літом.Хотіла щось посіяти окрім люцерни,так як замітила що люцерна дає підвищену кислотність молоку,хоч і випас присутній ,але косимо кожен день всерівно ,бо немає змоги довго пасти.Мабуть прийдеться все ж суданку сіяти ,я так зрозуміла що Райграс більше для сіна все-таки .Хотіла щось багаторічне

Суданка тоже закисляет. Встречала в продаже сенокосные смеси трав, возможно они в этом случае подойдут.

2 лайка

Кукурудза - чудовий корм, але козам потрібно подрібнювати на січкарні. Їдять чудово, молока від неї багато, а в поєднанні з люцеркою - це ідеально. Повністю з’їдають тільки дуже молоде стебло, якщо непосічена.

4 лайка

А мої зарази кукурудзу не їдять, та й суданку. Тільки в сіні полюбляють. Моїм різнотрав’я давай, а ще краще на ставку накосити таволги та хмілю з молодою вербою. Такі Галі балувані.

2 лайка

До речі, я в тому році також суданку сіяла на городі, що віддали. То не хотіли їсти на корова, ні кози.
Так, переводняк, порозтягують, перетопчуть і чекають люцерочки та кукурудзи. От за кукурудзу страшне було. І корова пречудово їла. Звісно, що молоду. Корові навіть сікти не треба, все віїдає.

1 лайк

У мене засіяна люцерна+кострець, дуже гарно їдять свіже і сіном.За свіжим навіть бються

4 лайка

А в таком сочетании сколько укосов за сезон получается? Успевает ли кострец отрастать между укосами и насколько засушливый у вас регион?

Косимо три рази на сіно, а потім є ще і на зелень.Проживаю в Київській області, бувають різні сезони з хорошими опадами, буває і засуха.При хороших опадах бистріше відростає, при засусі менше укосів

5 лайков

моі кукурудзу нехочуть ні сушеноі ні свіжоі яку невеликою зрізаю якщо десь густіше сипнулось коли на зерно сіем Стару зовсім не ідять а зерно подобаеться

Є у мене 8 соток засіяних райграсом + тимофіївка + червона конюшина . Супер смачнюча суміш . Стоїть вже три роки , косимо двічі , третій раз через посуху не росте - викидає квітки при землі - тому залишаємо вже для самопідсіву .

5 лайков

Лада,а косите на сіно чи на зелень?

1 лайк

Саме на зелень , бо маємо декілька городів з люцерною - треба нам різноманіття . До речі , є у мене один город з кукурудзою і ще один з суданкою . Так що дівчата мої смакують все по черзі .

8 лайков

Мені сподобалося в 22 році соняшники сіяти між гарбузами. Як підросли, то різала козі, залишаючи росточок висотою по коліна. Потім такий соняшник дає цілий букет маленьких головок. І так смакували до самих морозів. А сушений теж коза добре їсть. От тільки у нас одна коза, якщо у кого стадо, то так не годиться. Планую знов так посіять. Стакан насіння і на все літо корм. І люцерна, і суданка - обов"язково. Лугове сіно десь накосимо, листя-гіллячки заготовимо.

13 лайков

Яку траву краще посіти на сіно, корма

Якщо самому робити суміш , який відсоток віки і вівса, у співвідношенні?

1:4 віка:овес. Якщо вологи вистачатиме, віка розплітеться гарно.

1 лайк

Щиро дякую !
Щоб ще на сіно Ви порадили ?
Ґрунт - піщаний , пагорб , поруч гарні чорноземи , а в нас …(

Еспарцет не пробували сіяти?

1 лайк

От, до речі, я хотіла би спробувати еспарцет. Як буде нагода, спробую. Але у нас його не сіє ніхто , може рости погано буде.

1 лайк