Козочка з 5тим окотом, раньше все котилась на два три дні раніше, змінили козла і от 156 день ,потуг нема вимя налилось десь на половину, температура тіла 38.5-38.0.виділень якщо бачив то дуже маленькі як на волосинці, петля набухла і в розмірах більша, звязки розширені,більше лежить,вона слабне ходити не хоче, жвачку бачив є ,їсть отруби дві жмені і одну ячменю з живиною(вітаміни) трохи сіно їсть,Дав бороглюкол 30+8.і ветозал 4мл. та гамалайф 2мл. Допоможіть щоб не втратити її, чи я зря переживаю, висилаю ще фото
Прослухайте, будь ласка, чи ворушаться козенята. Не переживайте, ще прийнятний строк для вагітності.
А де послухати? справа зліва
Да пальцами тут спокійно можна торкатися вже 5 днів
Живіт доста опущений, май боюся що скожним днем апетит трохи паде, і сама важко піднімаєся на ноги
Думаю, недовго вам чекати. Козенят прослуховують з правого боку, збоку-знизу біля вимені.
Взяв слухавку, пішов там де сказали, да отчетливо чую серцебиття,значить пока раз все добре?
Думаю, що так.
Головне, щоб піднімалася. Після окоту непогано б дати кальцієву добавку, хоча б трикальційфосфат. Зараз можна дати кальфоцин випити, по 50 мл двічі на добу і одразу після окоту 50 мл, він у воді розводиться.
Може багатоплідність, тому і важко вставати, Віддалено важко зорієнтуватися.
Я щераз прошу совіта, бо совітують в колоти окситоцин, хотя на форумі читав що якщо матка закрита може нашкодити, я мушу предполагати ситуацію і в поганому виді якщо дійде до окситоцина, пока раз жвачка є ість не багато але їсть, і встає сама важко але встане ,сьогодні знову вколов бороглюкол 30+8(аналог кальфосета) всього дістала 10мл. три раза через день, вітамін АДЕ профілактичну дозу,то як тоді то окситоцина? відгукніться хто приміняв його
158 день пішов, ще два дні в пределах норми
Добрий день ,окситоцин не можна колоти козі ,поки козенята в матці,тим паче ,якщо матка закрита ,якщо вколите ,не дай Бог не правильно лежить козеня ,воно порве козу ,як мінімум,багато є тем по окситоціну на форумі.Я своїм ще не разу не колола ,читала ,що є люди колять ,але у випадку коли немає козенят ,для кращого відходження посліду,але і тоді бувають наслідки,головне в Вашому випадку не нашкодити козі,чекайте розкриття та потуг,ще є час.Вам вирішувати.
КАТЕГОРИЧНО не можна колоти окситоцин! Це призведе до розриву матки і смерті тварини.
Куди ви поспішаєте? Вагітною не залишиться, народить.
Окситоцин колеться виключно у випадках, коли шийка матки розкрита повністю і немає потруг, матка не скорочується і не виштовхує козенят.
Мене просто шокують оці поради безграмотних людей, ій Богу, морди бить хочеться за таке.
Це точно , %посовітують,а потім людині горе.Дуже часто бачила ,експертів, на фб з порадами по окситоціну…
дякую, дійсно якщо плод іде неправильно знайду собі біди
Не советую повторять, но я бы немного залезла бы в козу. Просто ввести палец и посмотреть, что на выходе. Но Вы сами решайте.
добре попробую,а шо там мае бути ?