💟 Ярмарка солідарності. Допомога ближньому.

(Тема дуже давно визрівала,тому якщо маєте якісь побажання чи доповнення радо вислухаю та відкоригую за потреби)

Друзі! Пропоную створити таку необхідну тему на форумі.
“Ярмарка солідарності” може хто пам’ятає з дитинства в школі проводили такі серед учнів. Де оголошувався збір для будь-якої школи, дітки приносили з дому різноманітні смаколики, якісь рукотворні іграшки, малюнки, корзинки і т.д. це продавалося в самій школі між вчителями та учнями, у нас ще приходили односельці на оголошену ярмарку і теж щось купували. Взагалі дуже позитивні спогади пов’язані з тим дійством. Тобі наче і надзусиль це не вартує, а комусь може бути така необхідна допомога, яку в скрутні хвилини,не знаєш де шукати. Починаючи від якоїсь критичної термінової ситуації зі здоров’ям та закінчуючи терміновою виплатою якогось боргу, чи допомогою після пограбування…і т.д. В нас є мовчазні і скромні одногрупники…які мовчечки тягнуть свій тягар… бо ж наче соромно звернутися до всіх, бо має бути відповідна причина для звернення.
Але хочеться донести ідею, що ми/ви не самі, принаймні на цьому форумі!

Тому пропоную наступне: всі хто може долучитися до такого ярмарку виставляємо якусь річ або послугу у цьому розділі Помоги ближнему - Козоводство в Украине, России, СНГ: форум, хозяйства, рынок

Правила корегувати будемо разом в окремому груповому чаті, щоб тут не розводити писанину, і ці правила будуть у першому повідомленні під темою.

9 лайков

Отже у верхній самій частині пишемо для кого виставляєш лот (якщо інших варіантів не передбачається, наприклад допомога без афішування для форумчан, (це теж нам всім треба обдумати та обговорити)
Потім фото. Опис. Ціну.
Пояснення стосовно деталей опису і т.д. нижче:

  1. Лот може бути з фіксованою або без фіксованої ціни.
  2. Якщо лот без фіксованої ціни,то буде пропонуватися автором тоді своя початкова ціна і у вигляді своєрідного аукціону будемо проводити продаж.
  3. Фото додавати чіткі, крупним планом, без зайвих чорних полів (як з галереї скріншотів додають частенько), інформативні. Після продажу всі зайві фото видаляти, щоб не засмічувати форум, можна напевно лишати одну так би мовити для наглядності.
  4. Опис лота робити якомога чітко з вказанням усіх деталей. Якщо купець запитуватиме необхідну інформацію, якої не вказано в описі лоту, то додавати її після уточнення в своє повідомлення до опису лоту.
    Опис містити повинен:
    4.1. З чого виконано. Якщо ручна робота, то повний склад сировини. Якщо річ промислово виконана, то переписати з опису виробника товару.
    4.2. Термін зберігання, умови зберігання, якщо потребує річ особливого догляду це теж вказати.
    4.3. Габарити, розмір в сантиметрах або обміри котрі специфічні для якоїсь конкретної речі (наприклад розмір горщика для квітки або діаметр, літраж або звичне маркування р9, р15…і т.д.)
    4.4. Точну або дуже наближену вагу.
  5. У описі лота також треба зазначити, коли можеш відправити товар.
  6. Відправку та отримання лоту узгоджуйте заздалегідь. Яким перевізником і в які строки і за чий рахунок.
  7. Локація. Вказувати хоч приблизно область з якої відправляти будеш лот…
  8. Всі обговорення стосовно якихось деталей лота, краще вести в особистих повідомленнях, щоб стрічка з лотами була максимально не завантажена якимись короткими повідомленнями (думаю що це не реально…можливо тему окрему по обговоренням створити…таку собі бла-бла-блакалку, болталку)…не знаю,тут треба обдумати дуже добре як краще зробити.
5 лайков

Отже одразу почну тему по нашій форумчанці @svetlana_fomina_2013 У її двохрічного синочка виявили лейкоз. Вона зараз постійно в лікарні і не має змоги контролювати ніякі процеси по збору грошей чи писанню постів. На даний момент з Анею @Chernomorka1 думаємо над подальшими лотами для допомоги. Хто бажає допомогти Світлані, долучайтесь будь ласка! :pray::heart:
Щоб було максимально без плутанини по звітам за перераховані кошти, після узгодження покупки (лоту) у дописувача, кидаєте у особисті повідомлення скріншот про перерахування грошей на її картку. Після чого відправляємо лоти. (Дивіться повні правила до подання і отримання лоту)
Тут додам тільки частинку від виписки лікаря, щоб документом не користувались шахраї. В особистих повідомленнях можу показати весь документ.


Номер картки Приват

карта Приват

5168755454964343
Фоміна Світлана

Лот 1 в підтримку двохрічного сина нашої форумчанки.
Лот 2 в підтримку двохрічного сина нашої форумчанки.
Лот 3 в підтримку двохрічного сина нашої форумчанки.
Лот 4 в підтримку двохрічного сина нашої форумчанки.
Лот 5 в підтримку двохрічного сина нашої форумчанки.
Лот 6 в підтримку двохрічного сина нашоі форумчанки.

8 лайков

Девочки, @Svit-art @Chernomorka1 , как узнать, что лот свободен? Или по факту проплаты он закрывается? Связываться в личке с тем, кто выставляет лот?

1 лайк

Ирина @EkoBuryaky , сегодня Танечка с Антоном так хорошо придумали структурировать лоты, это очень удобно оказалось.
Кликаешь сдесь в списке ( голубым цветом текст, не знаю как правильно называется, наверное активная ссылка или… :thinking:) кликаешь на один из выбранных лотов, и ты оказываешься в отдельной “теме” конкретного лота. Там и есть вся информация о нём.

Или же какой либо лот может находиться в ленте последних тем, отдельно каждый.

Если это аукционный лот, то под ним ведётся торг в переписке. Если фиксированная цена, тогда под ним пишешь, что покупаю. С момента опубликования комментария о покупке, проплата на карту Светлане в течении суток, или если есть какие либо задержки,просто предупреждаете на сколько времени просите отсрочку. Оплачиваете, кидаете автору лота скрин об оплате. Договариваемся в личке об отправке. Когда продается, то скорее всего или закрываться будет или удаляться. (С некоторыми моментами в условиях надо ещё поработать, не всё чётко описано).

@Brovarchanka Татьяна, гляньте пожалуйста, я правильно объяснила :thinking::wink:?

3 лайка

Да, все верно. Лоты после того, как выкупятся, и будут отправлены покупателю, будем закрывать.