Саджанці малини, ожини (літні, ремонтатні сорти), суниці садової (клубніки)

Шановні форумчани!
Настала осінь, час закладати чи оновлювати ягідники.

Малина
Пропоную хороші саджанці чудових смачних сортів з червоною ягодою: ремонтанти: Керолайн,Аміра,Полка, Еріка,Зюгана_та безколючковаДжоанДжей. Літнього терміну плодоношення (плодоносить на пагонах, які виросли минулого року):МолінгЖуно (дуже рання, безколючкова) Октавія(пізня, приваблива для продажу, бо плодоносить тоді, коли літні відійшли, а реми не почалися масово),Гленфайн(середнього терміну достигання, безколючкова),ГленДі(пізнього терміну достигання, безколючкова). Саджанці з відкритим коренем, копаються перед відправкою.
До 20 шт - 10 грн/саджанець. 20-50 шт - 7 грн.

Ожина
Маємо надлишки деяких сортів безколючкової ожини - 2-х річна Лох Мері (ягоди не кислі навіть у стадії технічної зрілості, а при повній стиглості дуже соковиті та солодкі) та однорічна Потрійна Корона - ягоди достигають пізніше за Лох Мері, але більші за розміром. Обидва сорти невибагливі у догляді, є улюбленими сортами дітей.

Також в наявності саджанці ремонтантної ожини BlackMagiс).
На відміну від інших сортів плодоносить не тільки на торішніх пагонах, а й на пагонах поточного року. Кущ акуратний, компактний, середньої густоти. Ягоди чорні, глянцеві, великі, овально-витягнутої форми, щільні. Смачні, солодкі, з приємним ожиновим ароматом До родючості грунтів менш вимоглива, ніж малина. Є шипи, але не агресивні, в зоні плодоношення рідкі, не гострі, на плодових гілочках, плодушках відсутні (збирати легко). На відміну від інших сортів ремів має хороше запилення при високих температурах (що важливо за умов сухого і жаркого літа).
Терміни плодоношення для відкритого грунту - при двох зборах (остання декада червня - початок липня і в кінці серпня-початку вересня) на рівні ранніх сортів, при одному (на погонах поточного року): в кінці липня - першій декаді серпня (початок) і до морозів. Віддає основну масу врожаю до заморозків. Ми на зиму зрізаємо на рівні землі (як ремонтантну малину), не вкриваємо (на відміну від літніх сортів). Оскільки пагони не зимують, хвороб сорт уникає. Високоврожайний, біля 1,8 м, потужний, але дуже вантажиться ягодою, тому потребує підв’язки.
Саджанці з відкритою кореневою системою (ВКС), ціна 25 грн/шт.

Суниця садова (клубніка)
На осінь є такі сорти із закритою кореневою системою (з касет) КСД (тобто одноразове літнє плодоношення): Альба,Вайбрант (ранні),Соната,Джолі (середня), Мальвіна(пізня).
Ціна - 5 грн/шт
Доставка Новою поштою або іншим перевізником. 0968745178 Олександр

5 лайков

Доброго дня!
Хочу замовити ожину.
ЛохМері та Потрійну корону по два кущика та два кущики BlackMagiс.
Як що є солодкий і хрусткий виноград, то придбала б і його.

2 лайка

Добридень! Замовлення прийнято, прошу написати в особисті дані для відправки. Винограду немає…

1 лайк

ЯгодиАміри
ЯгодиГленФайн
ЯгодиМолінгЖуно

12 лайков

Здраствуйте, у вас есть саженцьі желтой малиньі?

1 лайк

Ні, вже немає…

Посилочку отримала, дуже дякую, розсада суниці хороша, буду садити.

1 лайк

Дякую за покупку! Щедрих врожаїв!

1 лайк

Сегодня,наконец-то,посадили малину,будет теперь мороженое с малиной на следующий год…саженцы хорошие,спасибо Александру,очень выручил :blush::blush::blush:

6 лайков

Я тоже хочу поблагодарить за саженцы. Все приехало отлично упакованное. Обещать, что урожай будет не могу) Столько раз я уже садила ее. Не растет и все.

2 лайка

И мы саженцы получили. Тоже большая благодарность. :blush:

2 лайка

Инна, Капельный полив, и будет расти любе

3 лайка

Да росло все, не знала, как избавиться. Ведрами малину собирала. В сглаз поверила, честное слово. Пришла тетка, сильно позавидовала на ягоды и капец. За месяц все засохло. Ни клубнику развести не могу, ни малину. Клубника-то растет, а ягод мало и очень мелкие. И с удобрениями и на разных местах и с поливом. Капельного, правда нет пока.

3 лайка

Климат поменялся очень. То что у меня росло еще лет 6-8 назад, как бурьян, сейчас растет только с капельным поливом. И еще кислотност почвы нужно проверить, если кислая на осень нужно известковать.

3 лайка

Да вот как раз собираюсь это делать. Да, почва у нас кислая.

2 лайка

Потепліло, пішли трохи дощі :slight_smile: Хто не встиг придбати і посадити саджанці малини та ожини - звертайтеся, чудовий час для посадки.

1 лайк

Шановні форумчани! Якщо ви чи ваші знайомі планують закладати чи оновлювати малинник, пропоную сорти малини літнього плодоношення типу (плодоносять на пагонах, що наростають минулого року) та ремонтантного типу (плодоносять на пагонах, що наросли з весни).
Саджанці з відкритим коренем, копаються перед відправкою. До 20 шт - 10 грн/саджанець. Від 20 шт - 7 грн.
Доставка Новою поштою (саджанці Укрпоштою теж можу відправити, але тільки тоді, коли навідуюсь у Київ, бо з села довго їде, можуть випріти). 0968745178 Олександр (Вайбер на цьому ж номері)
ГленFайн-літній сорт середнього терміну дозрівання. Дає достатню кількість пагонів для розмноження. Пагони зовсім не мають шипів, що істотно полегшує збір ягід. У нас сорт показав себе як морозостійкий, досить стійкий до захворювань кореневої системи, в тому числі до кореневого раку. володіє великою силою зростання. Її однорічні пагони в сприятливих умовах виростають вище 2 м. Велика сила росту. Однорічні пагони сорту в сприятливих умовах виростають вище 2 м.
Сортові характеристики ягід:

  • яскраво-червоні плоди конічної форми;
  • м’якоть щільна, середньої соковитості, кістянки щільно скріплені;
  • малина після дозрівання не обсипається з куща тривалий час;
  • смак збалансований: солодкий з помірною кислинкою, виражений малиновий аромат.
    Вважається одним із найбільш урожайним сортом малини в світі, який здатен безперервно плодоносити від 6 тижнів до 2 місяців. Перші стиглі ягоди з’являються на кущах в червні.
    Підходить як для споживання в свіжому вигляді, так і для заморозки. Ягода транспортабельна і придатна для продажу на ринку.

Оkтаvія -пізній сорт, який виручає в міжсезоння: плодоносить пізніше більшості літніх малин і задовго до ремонтантних сортів. Це знахідка для тих, хто шукає пізні, великі, товарні сорти. Плодоносить на пагонах минулого року (відноситься до літніх сортів малини).
Характеристика сорту:

  • пагони потужні, але гнучкі, висота до 2 м - вимагає опори. Шипи розташовані здебільшого в нижній частині - на висоті до 30-40 см, у верхній частині незначні, одиночні і м’які, не гострі, тому не заважають збору і робіт. Зона плодоношення поширюється практично по всій висоті;
  • енергія зростання середня, плодові гілочки 15-20 см - середньої довжини. Плоди зібрані в великі кисті.
  • лист яскраво-зелений, зморшкуватий, зубчастий.
  • плоди яскраво-червоні - ближче до світлих, без глянцю, з білястим восковим нальотом між кістянками, трохи опушені. Форма вирівняна, кругло-конічна правильна (округло-видовжена). Вага 4.7-6 г - велика, міцна, однорідна.
    Щільність дуже хороша - ягода транспортабельна, придатна до перевезення і не особливо тривалого зберігання. Смак солодкий (але в наших умовах це не найсолодший сорт), багатий, багатогранний, без нав’язливої ​​кислоти, аромат хороший. Повністю розкриває смакові якості при відсутності високих температур або при достатньому зрошенні.
    Пагоноутворююча здатність хороша на 3-4 роки - висока, але в перший-другий помірна. Приживлюваність, життєстійкість хороша: розмноження без особливих проблем.
    Стійка до основних хвороб, шкідників, слабо стійка до кореневих гнилей, середня сприйнятливість до сірої гнилі.
    Переваги цього сорту:
  • яскравий, гідний смак, великий розмір;
  • правильна форма, товарний вигляд, хороша транспортабельність (за умови належного догляду ягода щільна, суха, не тече, не мнеться);
  • практично не печеться на сонці;
  • пізніше плодоношення - ніша в конвеєрі ягідного виробництва.
    Недоліки :
  • урожайність дещо нижча провідних промислових сортів - на рівні середньої;
  • вологолюбна - любить достатній полив, в ідеалі крапельний, на спеку, посуху відповість кислинкою в смаку, зниженням смакових якостей і врожайності. При недостатньому поливі, в посуху, без достатнього внесення мінеральних добрив кислувата – це сорт інтенсивної агротехніки;
  • вимагає достатнього внесення підгодівлі - інтенсивного типу, на відверто слабкі підгодівлі реагує низькою продуктивністю, слабким зростанням молодої порослі. Смак також страждає - кислувата, несмачна.
    З нашого досвіду – навіть обмежені підкормки за умов мульчування ґрунту соломою навіть в умовах недостатнього зволоження дають достойну ягоду.

Догляд за сортами літнього плодоношення (на пагонах, які виросли минулого року) такий.

Прикореневу зону обов’язково мульчувати - це вбереже від перегріву кореневу систему, затримає вологу.
Про підгодівлі. Якщо є можливість – забезпечити достатнє живлення: ранньою весною внести азотно-мінеральний комплекс з переважною часткою азоту (це може бути нітроаммафоска, так і сучасні комплексні добрива).
Перед цвітінням, а далі - на стадії бутонізації, плодоутворення здійснювати листове живлення, але вже з урахуванням високої потреб рослин у високих дозах мікроелементів - калію, кальцію, фосфору, заліза, марганцю та ін. Азотна складова в цей період повинна бути мінімальною.
Морозостійкість і зимівля. Стебла, які відплодоносили, одразу вирізати, пагони поточного року залишати зимувати, а весною вирізати пошкоджені, залишивши 8-10 пагонів на погонний метр.

2 лайка

Ремонтантні сорти

ДжоанДж.-великоплідний, ремонтантний - плодоношення на пагонах поточного року, краще проводити збір щодня, на стадії технічної стиглості, коли кінчик ягоди ледь забарвлений. Терміни плодоношення: на початку-середині липня і до середини вересня. Збори близько 6 тижнів.
Кущ розлогий. Пагони середньорослі, міцні, потужні - не вище 1.5- 2 м, без шипів, з бічним розгалуженням помірної сили в перший рік, інтенсивним на другий.
Бічні гілки несуть безліч плодових гілочок. Латерали довгі.
Листя яскраво-зелене, слабо зморшкувате, з зубчастим краєм.
Ягода ширококонічна правильної форми, в стадії технічної зрілості яскраво-червона, з блиском, темно-червона (майже вишнева) при повному дозріванні. Характерна риса - слабо забарвлений кінчик ягоди, який свідчить про придатність до збору, червоніє після знімання через 12-15 год. Плоди не обсипаються, легко відокремлюються від плодоложа, не розсипаються. Шкірочка тонка при щільній м’якоті.
Смак десертний: кисло-солодкий, з малиновим ароматом.
При хорошій схемі живлення з акцентом на високі дози мікроелементів, а також калію на момент плодоутворення, крапельне зрошення, фертигація дозволяють підняти показники транспортабельності і лежкості.
Сорт на бідному ґрунті, без зрошення має суху і прісну ягоду.
Це сорт інтенсивного типу, який вимагає високої агротехніки.

  1. Посадка - за схемою 0,5-0,7 х 2.5-3 м.
  2. Необхідний крапельний полив.
  3. Мульчування. Мульча сприяє жаростійкості і продуктивності.
  4. Про підв’язку і опори. Гіллясті пагони не стійкі, можуть вилягати. Шпалера – обов’язкова, бо ягоди багато, вона завалює стебла, особливо після дощу.
    На 1 п.м. шпалери - близько 10 пагонів.
  5. Про обрізку. Доцільно ведення в однорічному циклі - з одним урожаєм і подальшим скошуванням.
    Особливу увагу приділяють мінеральному живленню, особливо на стадії цвітіння, зав’язі, плодоутворення - на початку вегетації в пріоритеті азотні-фосфорні підгодівлі. Використовують мікроелементи в хелатній формі, препарати пролонгованої дії, препарати калію, збільшують щільність, накопичення сухих речовин, цукристість, транспортабельність.
    Переваги сорту :
    відсутність шипів;
    розмір плодів, товарний вигляд;
    десертний смак при високій агротехніці;
    не розсипається, сухий відрив;
    інтенсивний ріст: саджанці несуть безліч латералів, величезна кількість зав’язі;
    висока продуктивність;
    уже на перший після осінньої (літньої) при інтенсивній агротехніці показує відмінні результати.
    Недоліки :
    необхідність частого збору, потемніння плодів;
    надто розлогий кущ з гілками, спрямованими в центр ряду;
    вимогливість до агротехніки;
    в стадії технічної зрілості кінчик не забарвлений.

Еріka_ремонтантний сорт, який підкуповує витонченою витягнутою формою, розміром ягід до 7 г, їх кількістю і чудовим смаком.
Плоди яскраво-червоні (світло-червоні, яскраво-помаранчеві), не змінюють колір 3-4 дня після збору, щільні, важкі, солодко-кислі з витонченим малиновим ароматом.
Форма широко-конічна, ближче до подовженої.
Пагони ошиповані, міцні, потужні, висота до 2 м.
Лист яскраво-зелений, з зубчастим краєм.
Стійкість до основних грибкових, вірусних хвороб, в т.ч. кореневої системи висока.
Вимагає обов’язкової підв’язки - пагони будуть гнутися від вітру і ваги плодів, нахилятися, ускладнять роботу в ряду.
У наших умовах єдиний недолік сорту – шипи, але розмір, колір та смак ягоди – на найвищому рівні.

Зюgана-ремонтантний сорт, який славиться продуктивністю і яскравим десертним смаком – ягода солодка, з вираженим малиновим ароматом.
І врожайність на рівні, і якість ягоди. У наших умовах - дуже солодка ягода, велика і красива.
Це сорт-тутаймер, тобто дворазового плодоношення, віддає ягоду двічі на пагонах минулого року, вдруге плодоносить на пагонах поточного року. Восени можна пагони вирізати не на рівні ґрунту (як у інших ремів), а залишати орієнтовно 50% висоти пагона, які плодоноситимуть на початку червня. При вирізці до рівня ґрунту восени віддасть один осінній урожай на нових пагонах з плодоносному зоною більше 70% висоти стебла.
Ягоди вагою 5-6 г, округло-витягнутої форми, блискучі. Колір яскраво-червоний, при повному дозріванні інтенсивно-червоний, з насиченим малиновим відтінком. Кістянка добре зчеплена, ягода не розсипається, щільна. Жаростійка, практично не печеться на сонці в пік високих температур.
Дуже солодка, з витонченістю тонкої кислинки, яка вдало підкреслює багату смакову гаму, з яскравим сильним ароматом. Восени не погіршується, кислинка не домінує. Справжній десертний сорт - не тільки для компотів та варення.
Що стосується щільності і транспортабельності, міцну щільну ягоду можна отримати на багатих органікою, гумусом і мінеральним живленням ґрунтах. У регіонах з вологим сирим кліматом, попри велику кількість опадів, щільність нижче. Більш щільну консистенцію м’якоті дасть внесення калію перед цвітінням, під час формування зав’язі.
Урожайність висока при грамотному догляді. Пагони потужні, міцні, шипуваті. У наших умовах висота пагонів та висока врожайність вимагають обов’язкової підв’язки.

Керолайн-американський сорт з потужними, високими пагонами. Пагони з шипами, їх радимо підв’язувати до шпалери. Плоди подовжено-конічні, великі формами, яскраво-червоного відтінку.
Ягідки з відмінно з’єднаними кістянками, тому не мнуться, не осипаються. Відрізняються солодкістю. Добре перевозяться. У них хороша лежкість.
Середньоранній термін дозрівання. Стійкий імунітет до кореневої гнилі. Нормально росте в умовах важких, глинистих ґрунтів і заболочених ділянок. Рослини універсальні. З плодів роблять заготовки, вживають свіжими. Добре переносить засуху, гарно розмножується.

Полка-довго була основним промисловим сортом серед ремонтантної малини. Стала практично еталоном в країнах Східної Європи, одна з найбільш ранніх серед ремонтантних сортів, серед відповідних для промислового вирощування, для свіжого ринку, в аматорському садівництві.
Ремонтантна, раннього дозрівання – плодоношення починається в кінці липня-початку серпня.
Середньоросла, висота 1.5-1.8 м. Шипи присутні, не надто жорсткі. Форма ягід правильна конічна, трохи витягнута - наперстком, колір - червоний, в міру насичена.
Ягода солодка, смачна. Смак дуже приємний, солодкий з ніжними нотками кислоти, ненав’язливими і доречними; подобається всім, хто хоч раз спробував Не можна назвати його простим - багатогранним, аромат - яскравий, виражений. У міру соковита, не суха, дрібна кістянка мало відчутна.
Зберігається добре, після достигання кілька днів не обсипається, не розсипається. У міру суха, придатна для транспортування. Хороша для свіжого ринку, використовується для переробки - консервування, соки, желе та ін.

4 лайка

Доброе утро! За мой заказ не забывайте. Думаю в марте заберу, сейчас ночью до - 10 и снег на огороде. Днем + и все потихоньку тает.

1 лайк

Добридень! Так, все записано, не турбуйтеся!