я також про це запитувала в нашій вет аптеці, так власниця сказала що у неї ліцензія тільки на торгівлю ветпрепаратами, а на проведення лікування (практики) ліцензіїї вона не має і якщо до цього дійде то і рецепт виписати не зможе , це при тому що вона дипломований ветеринар.
А в нас хтось несе відповідальність без телемедицини, в поліклініках?
А може то був першоквітневий жарт
З таким жартувати на офіційних державних каналах… Це перебор.
Було б добре в цій темі викласти список вет аптечки для кіз .
З розписом, що від чого, і аналогами , якщо нема того чи іншого препарату .
Звісно , якщо це основна тема з цього питання .
А ви тему з самого початку читали? Там все є.
Звісно з самого початку .
І не лише цю .
Тут є загальні фрази .
Наприклад , написано — антигельментики (але не написано ,що оптимально те і те , скільки разів на рік , в яких випадках і що )
Тобто , так як я вже перерила пів форума, то дійшла висновку , що співвідношення ціна / якісь є Клозаверм та Оксиклозанід, але ще треба перечитати тему про глисти ,дійти висновку , чи цього досить .
Знеболювальне , загальна назва , але без конкретики .
Ну, і так далі .
Тобто ,нема списку з мінімальним набором необхідного в одному місці .
Так , по форуму , читаючи , зібрати можна .
Далі ,є такі питання , як фірма виробник .
Це теж важливо . Я зараз роблю замовлення , і наткнувшись на вислів пані Катерини , про фірму Олкар , викинула весь їх перелік ,але дибутину, наприклад , іншої фірми я не побачила .
Це все дрібниці для тих ,хто тут не перший рік , але не для новачків .
Конкретно про глистогонні. Не можна рекомендувати якийсь один препарат, їх же потрібно міняти, чередувати. А ще краще, здавати аналіз на яйцеглист. Якщо для вашого стада не характерні захворювання на фасцилеоз, то можна успішно використати еприн, наприклад. Але ж, якщо саме він присутній, то препарат не спрацює. Але ж , якщо постійно користуватися оксіклозанід 600, саме в такому варіанті, бо просто оксиклозанід - то моно препарат, то можете створити толерантність до препарату. То як можна дати конкретну назву препарату?
Приблизно така сама історія з антибіотиками. Не існує універсального, який би застосовувався при всіх захворюваннях.
У дибутину є аналог інших виробниуів, наприклад, дибулястін. Шукайте мазі з метилсаліцилатом.
Але це ж перша аптечка початківця .
З часом люди будуть читати і орієнтуватися .
Але з чогось потрібно починати .
І ось тут потрібен список з обов’язкового чи бажаного набору .
Наприклад , вітаміни групи В . Бо в критичній ситуації , потрібно вколоти ,а не шукати .
Або ж антигестамінні препарати . В одних повідомленнях пишуть ,що варто мати дексаметазон, в інших, здається Ви писали , що краще вжити щось інше .
Або знеболювальне . Хтось радить Анальгін , хтось Ношпу , можна написати що , бажаний виробник , доза .
Щодо глистогінних, варто б акцентувати ,що краще змінювати препарати , також вказати з чого почати і посилання , де читати .
Було б добре вказати фірми , препарати яких варто купувати .
Бо препарати певних фірм не відповідають заявленим властивостям.
Таку пам’ятку просто необхідно розробити , бажано, і на постійній основі пропонувати разом з козенята ми . ( більшість людей не уявляють з чого починати ).
А взагалі було б класно розробити пам’ятку козівника.
Де коротко про годування , необхідність тих чи інших складників .
Про парування , період вагітності , пологи , годування .
Особливий акцент зробити на термінах парування для різних порід , бо в нас люди в цьому питанні дуже необізнані.
І цю пам’ятку ,як настільну інструкцію , вручати покупцям без досвіду , звісно ж з посиланням на сайт Козовод .
Щодо конкретно цієї теми , то дуже б добре було додати під першим дописом продуманий перелік для початківця .
Дексаметазон - це не антигістамінний препарат, це гормональний.
У вас прохання викласти всі дописи форуму в двох реченнях. Але це неможливо.
Чому ж?
За аналогією з аптечкою для людей , або з тим ,що потрібно при воєнних діях .
Багатенько , але не в 2 реченнях все ,а основні пункти -вимоги .
Щодо інструкції початківцям, то теж реально .
Наприклад щодо годування .
Була розмова сусідкою про годування ,я буквально в декількох реченнях повторила те , що читала на форумі , про процентне співвідношення одних кормів до інших і введення зернових , які треба і яка кількість .
Не калькулятор , але це значно краще , ніж те , як люди думають , що треба годувати кіз . І вона ,людина , яка тримає кіз більше 10 років цього ге знала .
Вони сіна не заготовляють, за зиму козі купують 2-3 тюки, і кажуть ,що цього їм досить. Кожній козі здоров’я б таке , як в їхньої .
А також опис що робити до і під час пологів від ветлікаря .