Окоти наближаються день за днем. Щоденник

Наближається пора довгоочікуваних окотів.
Наближаються дні, які почались вираховуватись із перших днів покриття. Дати майбутніх окотів рахую за допомогою калькулятора днів Дежурим, окоты вместе 2018 - #730 by Mary81. Вираховую, записую і чекаю.

Чекаю і мрію, малюю в своїй уяві майбутніх малюків якої вони будуть статі, кольору, які матимуть вушка :heart_eyes:
Вийшли на фінішну пряму - у одних майбутніх мамок уже славно округлились пузячка, інші мають чуть помітні животики.

Люблю в цей період сидіти біля кіз в загоні, розмовляти з ними, спілкуатись із козодітками в животиках. Одні кізки із задоволенням підставляють свої повненькі боки для поглажувань,:heart_eyes: інші терпляче переносять почесушки із таким виглядом , ніби роблять мені величезну послугу,:zipper_mouth_face: а третя категорія взагалі недозволяє навіть доторкнутись до розповнілого живота.:unamused:

Прийшла пора

  • приготувати клітки для тимчасового перебування породіль - почисти та постелити свіжої соломки
  • переглянути аптечку Первая аптечка для начинающего козовода на наявність всіх необхідних препаратів та перевірити терміни їх придатності
  • приготувати чисті тряпки для прийому та обтирання новонароджених
  • запастися сосками і… чекати.

Я чекаючи, сотні раз перечитую на форумі теми Роды наших козюль, Родовспоможение, сложные окоты у коз, истории и практика
Розміщення плоду Предлежание плода в картинках вивчаю так, що може серед ночі розповістив в якому аномальному положенні плоду яка має бути надана допомога.

В теоріїї все здається так зрозуміло і просто… а коли приходиться лізти в козу то дуже важко зорієнтуватись на що рука натрапила- чи то вухо чи то хвіст :sob:

Часто охоплює відчай…

Я таких випадках я завжди роблю дзвінок другу, а саме нашій Олі @Olga79 і прошу допомоги, поради. підтримки…

31 лайк

Чудова тема! На жаль (чи не на жаль :relaxed: ) у цьому році у мене окоти почнуться аж з березня. Бажаю всім легких окотів, найкращих вимріяних козенят, і завжди готова допомогти :relaxed:

28 лайков

Дякую

А за це особлива величезна подяка!

Я коли чую в трубці тихий, спокійний голос то відразу якось заспокоюсь і починаю виконувати всі рекомендації професіонала :hugs:

17 лайков

Чекаю окотів… а сьогодні загуляла моя трьох місячна Піночка.

І загуляла так по- справжньому, по- дорослому. Горланить таких пісень, аж у вухах лящить. Не віриться що дрібнота може так лементувати. Прибігла до таткової загородки, стала на свічку, хвостиком вертить і співає.
Татко тако ж упадає через загорожу- приплямкує, муркоче щей копитом по голові гамселить. Одним словом - ЛЮБОВ…:grin:

10 лайков

У нас з учорашнього вечора. , сипле мокрий сніг…
Відкрила сьогодні двері, щоб випустити кізок на прогулянку із словами “Виходьте, дівчата , вам моціон потрібен!” Вистромили голови, глянули що вигул снігом закиданий. Одна сказама “Ме-е-е”, друга - “Бе-е-е!” Що в перекладі, мабуть, значило “Бери лопату і моціонь!” :grin:
Наш форум - сила :grin:

Прийшла з роботи, погодувала, напоіла свою живність.
Собі потрібно щось готувати попоїсти.
Але спочатку вирішила глянути форумні новини.
А тут Оля @Jkmuf нагодилася дуже доречно зі своєми пиріжками Пиріжки на раз-два-три І дійсно раз, два, три і пиріжки вже в духовці, а я знову з вами :grin:

Щось невдається написати нове повідомлення :unamused: Мушу редагувати останнє :sob:

11 лайков

Копитом по голові - то напевно доньку сварить, що так рано дозріла :unamused:

1 лайк

Купила сьогодні на пошті великий настінний календар на 2019рік, позначила на ньому дні майбутніх окотів.
Щороку так роблю, відмічаю на кожну козу на календарі тридати 147-150дні кітності.
Календар прикріпила на стіні в домі , так він завжди під рукою і відразу видно хто і коли має окотитись.

Переглянула дати …
14.01. - свято Василя і запланований окіт моєї Василини. :+1: Вася мала два окоти і щороку від різних козлівнароджувала по два козлики. :angry: Цікаво, що вона задумала цього року… невже знову народить два Васильки ?:stuck_out_tongue_winking_eye:

Календар цього року “свинячий”, тобто, на фото риженька свинючка…:stuck_out_tongue_winking_eye:

7 лайков

Я так часто смотрела даты окотов, теперь их на память помню.

Я к Вам в компанию ожидающих, у нас на 15 первый в новом сезоне.

3 лайка

Будем разом чекати, в компанїї завжди веселіше.

І щедрувати також будем :grin:

4 лайка

а у меня Орыся ващще на 7 января запланировала. Любят мои девки по праздникам мне подарочки подкидывать - 8 марта, Пасха, теперь вот Рождество

3 лайка

Наші кізочки розумниці- знають чим господинь своїх на свято потішити, якому подарунку вони будуть раді.

3 лайка

Лучший подарок это легкий окот, чего всем и желаю.

9 лайков

А наші кози слухняні Вони знають, що на зимові канікули треба хлопцям молочко, і на весняні теж. От вони і вирішили - у січні ще будемо доїтися, і нас будуть любить… А окоти на березень, і тепло, і не буде хазяйка мерзнуть, чекаючи окоту і вештаючись вночі з хати в хлів, і до канікул встигнемо з молоком. І на Великдень уже будемо з сиром. Ну як їх не любити, таких розумних ?

11 лайков

Коли кози на останьому місяці кітності , а постійно як на роздоріжжі…
Пояснюю чому саме.
На початку своєї діяльності начиталась, що козу краще недогодувати чи перегодувати. Плід посиленно набирає свою вагу на пятому місяці і бажано не “розгодувати” козиня щоб було менше проблем з окотом.

Потрапила на форум і всі досвідчені спеціалісти -козоводи рекомендують інше. Форумчанам я , звичайно, довіряю.

Але порою з острахом поглядаю на свої “гарбузки” в загородці.

4 лайка

я много лет в последний месц увеличиваю концентраты в последний месяц, Ну и витаминно-минеральные добавки конечно

5 лайков

Найважче проходить голова і ноги. Але не через вгодованість плодів, а через великий розмір кісток плоду і малий розмір родових шляхів матері. А кістки - то генетика. Щоб зменшити кістки за рахунок недокорму - то мабуть треба козу до дородового парезу довести.

10 лайков

Я використовую биотан + форвит , кальфостоніку мої добровільно істи не хочуть, хіба що засипати примусово кожній до рота… неподобається козам його запах

Щодо біотану постійно купую його у пачці по 1кг, а більшої фасовки немає ? чи я посто її не зустрічала?

1 лайк

Привезли мені сьогодні овес по 4грн за кг., взяла на радостях 400кг, ще замовила 500кг кукурудзи по 3грн Серед кукурудзи багато битих половинок тому така ціна.Тепер на кілька місяців вистачить.

Ще поповню запаси макухи та биотану в можна святкувати.

8 лайков

Ми на завтра плануємо похід з саночками у млин, тут близенько. Візьмемо висівку пшеничну і, якщо повезе, щось ячмінне. Кукурудзи і макухи є запас. Буду в центрі, треба зайти в ветаптеку, позирить, що там є.У нас 3 аптеки, одна близько, але там така ХОзяйка крута, що не спитаїш , все обгадить. Треба тільки те, що вона каже, і все в три дОрога… Ото і не йду до неї. А в далекій аптеці працює моя шкільна подруга, я з її братом в один клас ходила. Так та все скаже і порадить, аптека Зооветпостач.

6 лайков

Були сьогодні у млині, взяли висівки пшеничні, свіжі, прямо з млина, ще цілий мішок гречаних відвійків і мішок ячмінних. Хтось поїсть. Дівчата, а чи можна кізкам давати гречану полову, бо таке там у мішку, є і кусочки гречки, і пусті насіннинки, лушпиння. По 2 грн\кг. взяли. Свині точно запареним поїдять.

3 лайка