Не попреет ли сено

Скажите пожалуйста не попреет ли сено? Люцерна, высохла хорошо, но заносила я ее рано утром, мокрая от росы. Сложила в сенник, дверь открытая, есть небольшие щели в стенках

Не повинна б. Засуньте всередину руку, якщо тепло і вогко, тоді погано

3 лайка

Сыроватое, но не теплое, полежало часов 7. Немного раскидала в сеннику, но большими кучами. Что посоветуете, вынести досушить? Просто завтра занесу остальное, до этого потом не доберусь.

Хотела как лучше, чтобы листочки не осыпались…

Вам правильно ответили, теплое - плохо, холодное - нормально будет вяленое классное.

Спасибо, просто волнуюсь чтобы не испортить. Тяжело зимой купить нормальное

Влажное, но холодное

2 лайка

Поворушіть завтра вдень

1 лайк

У мене різнотрав’я в якому дуже багато конюшини. Сіно ніколи не досушеємо, щоб не осипались листочки. А щоб не пріло, присолюємо. Солі потрібно зовсім трішки.
В тому році сушила суданку, та дощі завадили. Занесла непівсуху, стебла були зеленими. Присолила і склала на кучі. Трава стала дуже мокрою, але не гаряча. Через декілька днів погода дала змогу досушити сіно. Кози з’їли всю, ще й молочком віддячилаи.
Взагалі, мені не подобається пересушине сіно, воно ламке і має багато потерті. А сіно, яке було складено в’яленим, має гарну массу повністю збереженого листя, що дуже подобається козам.

4 лайка

Дякую за тему,якраз шукала варіанти як перевезти пересушену люцерну і зрозуміла щоб зберегти листочки треба це робити поки роса :ok_hand:

3 лайка

А ще в такому разі щоб не пріло потрібно ,коли складаєте просолювати трішки,тоді і миші не заводяться ,і кізонькам подобається і не пріє.

3 лайка