Набряк Квінке , або раптова алергія під час окоту

На́бряк Кві́нке , або ангіоневроти́чний на́бряк — гостра алергічна реакція організму, що характеризується масивним набряком слизових оболонок, шкіри і підшкірної жирової клітковини .

2 лайка

Позавчора вночі я отримала новий досвід : як розпухає язик та гортань кози від алергії на околоплідні води ( скоріш за все ) … Все сталося дуже швидко , після народження другого козенятка та під час його вилізування за 5 хвилин у моєї Забави розпух язик так сильно , що не вміщався в роті , виваливався , а вона його жувала та з переляканими очіма бігала по вольєру …

Це сталося у першій годині ночі - я побігла у хату , заправила у шприц супрастин та зробила Забаві укол у шию … через півгодини язик зменшився та я пішла спати . Це сталося 9 січня , а сьогодні - ввечері 10 січня раптово загинули два її козенятка :disappointed_relieved: :disappointed_relieved:
Причина та наслідки …

Ну Лада вам якісь випробування…В мене так восени було,одне за одним,жила в сараї…та рано чи пізно все наладиться,тримайтеся

Так а козенята чому померли?Я не зрозуміла

Можливо на якісь ліки алергія?Ви щось кололи до окоту?

Ось таку ампулу я колола , але тільки після раптової втрати козенят почала читати показання :

та протипоказання :

Тобто , якби я прочитала інструкцію або хто-небуть мене попередив про наслідки - я б забрала б козенят від мами на пару днів і все було б добре …

Забава жива - це звісно головне - багато чула про алергію на околоплідні води але побачила це вперше … ще й подумалося : ну треба ж було не спати саме тієї ночі , коли від удуш’я могла загинути молода та здорова тварина - а я була рядом та вчасно врятувала її . Козу врятувала , а про козенят та загрозу їх здоров’ю навіть не подумала …

10 лайков

Вот это да! Ужас какой! Ночью оказаться в такой ситуации без помощи и поддержки не пожелаю никому. А что скажут наши веты? Какие препараты иметь в запасе на такой ( ттт) случай?

1 лайк

Я таке чую вперше…буду читати

1 лайк

Я б теж не подумала. Так ретельно інструкцію не читала. Коли треба супрастін - то вже читати й ніколи. На майбутнє значить в такому випадку треба козенят поїти іншим молоком.
А як саме вони загинули?

1 лайк

Саме такий висновок я й зробила .

Спочатку побачила у будці серед козенят неподвижно лежачу козочку , вже мертву … а через годину почав неістово кричати та судорожно викручивати тіло її братик - забрала у хату , він дойшов у мене на руках … аж потім я почала проводити паралель … бо діти від однієї кози . З усіма іншими все добре !

Навіть не знаю… Багато випадків, коли пілся травматичного важкого окоту одразу люди колють дімедрол або супрастин. Але такі наслідки вперше.

1 лайк

Оля,це точно від околоплідних вод в кози алергічна реакція ?Чи можливі інші варіанти?

1 лайк

Складно сказати. В мене колись була коза, у неї кожен раз після окоту і вилизування козенят набрякав міжщелеповий простір і язик не ховався. Саме проходило. І часом мені дзвонять з подібною проблемою. Я думала причина більш механічна, чи серцева. А тут все набагато важче.

1 лайк

Оля а что лучше при алергической реакции колоть супрастин или дексаметазон?

Я бы колола супрастин или димедрол, в идеале с кальция глюконатом. Дексаметазон больше как противовоспалительное.

2 лайка

Можна ще декілька слів з мого досвіду додати? Я звичайно що не коза)
Але особисто мені, після кесаревого розтину, кололи анальгін з дімедролом. Декілька разів (наскільки я пам’ятаю). І дитину приносили годувати грудьми після цього.
Тоді, я про те можна чи ні, навіть не задумувалась. Я була не в тому стані щоб думати… Син був в стані середньої важкості. Тому не думаю, що дитину прикладали б до грудей, якби були явні протипоказання у дімедролу… але хто зна…
Тому, можливо, дімедрол і безпечніший, але зате його важче купити…

4 лайка