Доброго дня,прошу помощи у козы все признаки мастита, молочные сгустки и крошки крови ,в селе ветеранов нет, в город нет возможности выехать ещё неделю ,состояние ухудшается ,дома есть ветбицелин-3 .Коза две недели после покрытия ,насколько я знаю ,в этот период нежелательно колоть что либо ,что делать, если ждать будет хуже ,если колоть как отразится на сукотности .И подскажите кто знает, как лечить сукотную козу
Сукозним тваринам дійсно, не бажано застосовувати антибіотики, але краще зберегти здоровою козоматку, ніж втратити плід. До того ж, ви можете використати антибіотики без тератогенного впливу, широкого спектру дії.
В цьому випадку я би застосувала цефтіоклін. Або будь-який цефтіофур (тільки не цефур від виробника ОЛКАР). Цефтіофур - то назва діючої речовини. Цефтіофур і в молоко не виділяється. Курсом не менше, ніж 5 днів, а краще 7.
Плюс додала би нестероїдний протизапальний засіб - кефен, або аініл, або мелоксивет. Щось одне, особисто я люблю мелоксивет. Також в/м ін’єкції. Курсом 3 дні.
2 лайка