я теоретично готуюсь давно,моя мама колись тримала коз,и для мене залишилась дуже тепла память,як ми їх кормили і доглядали,
Просто дворянка і англонубійка це дві різні тваринки. Починаючи від характеру і закінчуючи здоров’ям. Я вас не відмовляю ні в якому разі, в моєму випадку я поспішила з англонубієчкою і в результаті ні тварини, ні грошей, які я в неї вклала. А саме головне, що зараз я розумію, що тоді могла її врятувати, але було мало досвіду і тепер корю себе за це… Я не хочу сказать, що я профі, я і зараз продовжую вивчати все, що зв’язано з кізками, але зараз я одним поглядом, та що там поглядом я душею відчуваю, якщо щось безпокоє когось із моїх любимок.
Хочется хорошую козу - берите.
Я тоже без практики в 11 году купила молодую покрытую ярку. Слушала и консультировалась у прежней хозайки и нечего - всему научилась. Даже доить не умела - научилась. Но много читала, интересовалась и через год получила лучше животное чем покупала. Потенциал у козочки был хороший, и я к ней прислушивалась, людей слушала. И без тренировок получила лучшее .
Так, что если есть желание - присмотритесь, если условия позволяют , то покупайте.
спасибо за поддержку,у нас есть условия и возможность, и вигул большой,муж уже вторую неделю не спит,готовит сарай
Якщо відчуваєте в собі силу і маєте підтримку, то все у вас получиться. Вибір на форумі великий, я думаю найдете ту яка западе вам в душу.
Я теж підтримую Сніжану. Якщо нормально хазяйнувати (цікавитись досвідом,багато читати і вивчати),то не так страшно. Тим більше зараз,коли є форум і дівчата в біді не залишать. Придивляйтеся і вибирайте собі кізку по душі. Я коли купляла свою кізку ,то зразу хотіла щось “толкове”,щоб ,як і товктися,то було коло чого,щоб був результат.
Інші думки теж слушні,то ж вирішувати вам.
Лиля , у мене одне питання до Вас : як давно Ви читаєте цей форум ? Розділи про тримання , засоби догляду за козою , вименем , її годування ( не по старінці , а сучасним методом ) ? Розділ “козиний ринок” не рахується . Розумієте , якщо у Вас немає досвіду , як у майже кожного з нас колись , то не краще б почати з малявочки ? Я не даю Вам рекомендацій , але про себе скажу , що як вирастишь собі козу з малявки - получишь і досвід , і щастя спілкування та целування , і буде багато часу почитати , задати питання , тощо …
малявок ми чекаєм,будем дві брати,але ще хочемо дорослу
Ничего себе и в чем причина?
Це було два роки тому. Я так і нерозібралася точно, що трапилось,може обгодувала, може отруїлась,А зараз як починаю аналізувати, читати, вдумуватись і розумію, що мало я старалась спасти їі. Заболіла і дворянка разом з нею, то дворянка поправилась, а нубієчка ні.
У них имунитет что-ли хуже?
Вот, тоже согласна. Качественное породистое животное- это не значит мега сложное в содержании. Сожалею, что не начала свое козоводство сразу с высокопородных. Простые козы могут быть и дурны по характеру, и непредсказуемы по здоровью, и еще в меньшей степени никто никаких гарантий по молоку не даст. Лучше начать сразу с хорошего животного, минимум избежите многих разочарований и самое худшее- демотивации.
Я б сказала вони більш хрупкі, тендітні. Більше уваги просять. Я незнаю, як вам правильно пояснити. Але я впевнена на всі 100, що це не ті тварини, на яких потрібно тренуватися. Я протримала майже 20 років кози прості дворянки, то я б сказала, що здоров’ям вони кріпші. Я можу помилятися, але це з моєї колокольні.
Обгрунтувати можете чи з точки зору міфів?
Если вы о передачи молочности, то почитать можно здесь Улучшение коз местной популяции породистыми козлами и Инбридинг: цели и опыт - #4 by Kharkovchanka
Тема о покупке коз, сторонние вопросы задавайте в профильных темах.
Лилиана Дмитриевна, все у Вас получится! У кого будете брать, спросите как держать,кормить… Нормальный заводчик все расскажет очень детально. Запишите. И не стесняйтесь переспрашивать. Следуйте рекомендациям,а если что хотите применить в кормлении, о чем заводчик не говорил, переспросите у заводчика или тут на форуме. Успехов!
Можете написать в какой Вы области, чтобы продавцам было понятнее , можно ли Вам предлагать. В Днепропетровской области есть хозяйство, там люди продают именно дойных, крови неплохие. Если область подходит, посмотрите на олх - Наталья, у них альпийцы и нубийские козочки, много объявлений каждый год
спасибо за поддержку, я не стесняюсь спрашивать и учиться, поэтому не страшно
Эта тема была автоматически закрыта через 60 дней после последнего ответа. В ней больше нельзя отвечать.