Козочка плохо ест

Доброго вечора! Кізонька 9 місяців погано їсть, від глистів дала, вітамін тривіт вколола, зерно різне їсть чуть чуть, сіно різнотрав’я, не дуже їсть, дуже сіль лиже аж гризе і солому гризе, хвостик опущений, жуйка є, горох теж. Поможіть, ветеринарів немає у нашому селі, буду дуже вдячна за пораду, ніколи з таким не стикалася.

Вона давно погано їсть чи вчора почалося?

Вже 3.5 тижня, ходить так похитуючись, млява, зовсім мало їсть…

А скільки зерна на добу вона їла тоді, коли була здорова?

Десь приблизно до літра на день

Думаю це багатувато. Яка вага в неї?
Зараз у неї порушення обміну речовин. Можливо окрім хронічного перекорму зерном і мінерального голоду ще був бабезіоз.
Зерна давайте стакан в день, не більше. Побільше різного сіна, гілок, прогулянок по кущам і зелені. Небагато гарбуза і яблук можете давати для апетиту.
Коліть вітамін В12, є-селен, давайте столову ложку дріжджів, краще пекарських вологих. Купіть хорошу вітаміно-мінеральну добавку, можна фід-пак преміум.

3 лайка

п. Ольга, дякую! Зараз зерно раз в губу візьме і все. Завжди до зерна даю живину, але саме вона не їла, інші кози їли, вага не знаю, думаю має 30-35кг, худорлява…А скільки днів колоти? Дуже дякую вам.

В мене теж колись така була, з тією ж проблемою. Вітаміни силою в рот засипала пару раз (коли вона хворіла) - і почала їсти їх.
В12 по 1-2мл днів 5 для початку.
Є-селен колеться одноразово, подивитесь по інструкції коли повтор (чи то через 10, чи то через 30 днів - не памятаю).

2 лайка

Доброго дня п. Ольга! Проколола віт. B12 2мл _ на день 5днів, є селен заказала по інтернету, так як в ветапптеці не було і вколола 0.5мл одноразово, після вітаміну В12 коза стала веселішою, енергійною, після є селену, знову все повторилося так само, погано їсть, воду не п’є, випускаю на двір трясеться, буряк, моркву, яблука, запихаю в рот випробовує, сіно і гіляки з верби, з горіха іла… Сьогодні на дворі вона бігала кружляла, у мене таке враження склалося що вона не бачить, бо йшла на мій голос і до вальєра собаки бо гавкала…Я вже не знаю, що робити…

Коліть В1 по 5 мл раз на добу.
Ну і можливо азидин треба вколоти. Бо в ослабленого організму всі скриті болячки вилазять.

Добре, дуже вам дякую…

Доброго вечора п. Ольга! Все робила, як ви казали і кізонька здорова. Вколола вітамін В1, азидин і ще раз вітамін В12 по 2мл / 5 днів… Зараз бігає по хліві їсть добре. Дуже вам дякую за поради.

4 лайка

Забула написати ще купила фід пак преміум, засипала в рот на силу, бо не хотіла їсти сама. Дякую

1 лайк