коза другим окотом переношувала 13 днів, місцевий ветеринар порадив вколоти окситоцин

Прошу поради лікаря. В моєї знайомої коза другим окотом переношувала 13 днів, місцевий ветеринар порадив вколоти окситоцин. Вкололи в п’ятницю одну ампулу, результату недало. Сьогодні вкололи ще одну ампулу родилось одне козеня, ще двох витягували самостійно. Місце ще не вийшло. Запитують що робити далі, чи потрібні будуть антибіотики. Козенята хворі з гулями на шиї, одне вже здохло. Окот був 13 годині.

З гулями на шиї - скоріш за все ендемічний зоб. Але сумніваюсь, що варто було провокувати окіт раніше. Часто люди плутають дати, або коза покривається не з першого разу.
Курс антибітиків потрібен 3-4 дні, адже було втручання. Послід чекайте до вечора. Коліть кальцію глюконат. Як не виходитиме - нехай дзвонять.

1 лайк

Послід вийшов, скажіть назву антибіотиків будь ласка.

Якщо немає зараз ніяких, і будуть купляти, то хай беруть у ветаптеці енрофлоксацин 5% або цефтіоклін (тільки до нього широкі голки). Це неболючі антибіотики.

1 лайк

Передають Вам велике дякую :blush:.

2 лайка

Доброго вечора п. Ольга! У моєї сусідки схожа ситуація, коза народила троє козлят з гулями на шиї і лисі( без шерсті) і померли через 5хв… У неї це за 30 років тримання кіз вперше таке, не знає що це таке і як вберегтися на майбутнє, прошу вашої поради.

А який був термін вагітності?

Сусідка каже 5 місяців, переходила десь 8днів, коза зчистилася все в нормі, пасеться…

Навітья не знаю, невже настільки вітаміно-мінеральний голод. Щитовидки такі у козоводів трапляються, але щоб настільки лисі… Можливо варто зробити курс антибіотиків.

п.Ольга вони цілу зиму дають козам омелу, це може зашкодити, чи ні? Кози їхні виглядають гарно, я сама вперше таке бачу, також тримаю кози, але проблем не маю. Дуже вам дякую за відповідь.

Не знаю, я не пробувала давати омелу. Ладно одне козеня таке - можна було б подумати про генетику. Але ж всі…

Омелою Катя годує ніби. На козенят не жалілася

Доброго дня! Дякую вам.

Доброго вечора, також родились козенята з гулями на шиї, що це може бути ? ( Коза переношувала козенят)

А звідки Ви?

Що робити в такому випадку? Можливо, є якісь препарати для кози?

Не уважно читаєте. Я цікавилася з якого Ви регіону, чи є він традиційно йоддефіцитним? І яка порода кіз. А друге, якщо подивитеся за посиланням, я писала що робила з цапом

1 лайк

1 сообщение было перемещено в эту тему: Омела белая для коз польза или вред .