Добрий день підкажіть будь ласка які нада лікарство чи чаї щоб підняти козу на ноги її спаралізувало і не може тепер в стать на ноги в нас тут врачів нема коза старенька вона у нас уже годів 7 живе а до нас незнаю скільки років
Вона після окоту не встає, чи просто? Жуйка є? Рубець працює? Дуже мало інформації.
В любому випадку козі потрібно проколоти препарати кальцію, або прокапати, щось комплексне - кальфосет чи кальфостім. Плюс препарат тибу фосбевіт, або катозал, або стимул.
Вона їсть пє воду питається встать но не получается лежить на одній стороній
Терміново козі потрібні комплексні препарати кальцій-фосфор-магній, і інше, що я вам написала раніше. Намагайтеся обережно піднімати, або хоча би перевертати з одного боку на інший, щоб не наробити пролежнів.
Не знаю чи згодиться моя порада, але моя коза вийшла з парезу на свойому молоці. Коза з 8 окотом, вже думала її прибирати, але дає гарне молоко і крупних козлят і я все тяну.
Справа в тому що коза потроху підсмоктує одну долю, не завжди і тільки одну. Злягла вона за день до окоту. Попоїла її і сіна поближче положила, але вона їла погано. Після окоту піднімала для дойки, стояла погано, ноги тремтіли. Це було ввечір, ранком те саме, та й день також лежала. Нічого не колола - думали дорізать, а ранком вона встала і потихеньку почала ходити. Що сосала молоко, було видно з напівпустої правої долі. Ось так коза себе пролікувала.
Думаю, якщо у вас є лишнє молоко, то можна підтримати козу молоком.
Питались піднять но недається
Саме дві кози в запуску
Що значить “не дається”? Попонку під пузо і піднімайте.
Пробували підкладали
що значить - підкладали? У мене три роки тому була така ж ситуація, ми з чоловіком під пузо просували дуже широкий плотний шарф і вдвох піднімали, Потім потроху так же на шарфу вчили ходити, через місяць Моня вже ходила сама. Крапельниці, вітаміни, молоко - все, що здоїла - випоювала їй. Так, хлопотно, важко, довго…, Але мені та коза рідненька, вона і зараз живе, 10 років,
доречи, с приводу молока козам після окоту - років 4 назад прочитала на твоєї сторінці цю пораду - і ввела в своєму господарстві таку практику. Досі дякую.Навіть якщо окот був легкий і коза почувається добре, все одно віддаю їй всі залишки молозива днів 10